Laatta ja valaistus uudistuneessa keittiössä

Onneksi on enää viisi päivää talvipäivänseisaukseen ja valon lisääntymiseen. Sama virsi bloggaajilta joka vuosi, tiedän. Mutta kuvaaminen on aivan mah-do-ton-ta tähän aikaan vuodesta. Nämäkään kuvat eivät ole mitään pikaräpsyjä, vaan jalustalta jopa useiden sekuntien valotusajalla hartaasti hioen otettuja. Halusin kuitenkin tänään kuvata keittiötä ja tuota taustatilan uutta laatoitusta, josta nähtiin ensivilkaisu jo kesällä. Laatta on siis Laattapiste Collecionin Valentina marmorinvalkoisin saumauksin. Hauskaa kyllä, keittiömme on tiettävästi inspiroinut ainakin yhden samanlaisen valinnan: eräs vanha tuttava oli löytänyt kesäiset kuvani ja otti yhteyttä pyytääkseen laajempia kuvia keittiön laatoituksesta. Siitä sain vihdoin aiheen pyytää hänet perheineen iltateelle. Olisi ehkä ollut syytä tehdä niin jo aiemminkin, sillä olemme asuneet tällä samalla alueella jo vuosia. Muutama viikko sitten sain kännykkään kuvat samasta laatoituksesta heidän keittiössään ja hyvältä näytti!

Seinävalaisinideoita kyselin teiltäkin Instagramissa – lopulta ratkaisu oli varsin turvallinen Artemiden Tolomeo Faretto. Varrellinenkin Tolomeo oli harkinnassa, mutta mies pyysi minua selittämään, miksi siinä pitää olla varsi, enkä osannut vastata hänelle. Ja joo, tiedän, että valaisin on asennettu ikään kuin ylösalaisin. Useimmiten valaisin nähdään toisin päin, mutta näinkin se on mahdollista asentaa (jos ihan tarkkoja ollaan, pakkauksesta ulos ottaessa valaisin on pahvisapluunassaan juuri tässä asennossa). Meillä asennustavan määritteli se, että sähköt oli vedetty tuohon nimenomaiseen kohtaan seinässä ja jos valaisimen olisi asentanut toisin päin, varjostin olisi tullut liian korkealle.

Vuodenajalle paljon todenmukaisempaa olisi kuvata keinovalaistuksessa, sillä tällaisinahan me kotejamme tällä hetkellä katselemme. Keittiön uudistuksen yhteydessä vaihdettiin myös suuri osa valaistuksesta. Seinäkaappien alla olevat kolmiovalaisimet vaihtuivat pieniin upotettuihin led-spotteihin ja myös katon halogeenispotit vaihdettiin ledeihin. Valaisimet hankittiin Led Storesta, jonka tuotteita ja palvelua voin lämpimästi suositella. Vanhoja kuvia keittiöstä löydät esimerkiksi tästä postauksesta.

Mutta hei, mitä sinne kuuluu? Hukutteko joulukiireisiin tai ihan vain tähän pimeyteen? Miltä keittiö näyttää? Onko Tolomeo sittenkin ylösalaisin?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele