Kaikki ne asiat, jotka kesällä unohdin

la-piazza-barbera-00096

Kaupallinen yhteistyö Asennemedian ja La Piazza Barberan kanssa

Oletko sinäkin jo löytänyt ei-sanan voiman? Sen sanan, joka puolustaa aikaasi ylimääräisiltä syöpöiltä? Itse olen viljellyt ei-sanaa jo ihan huolella viime vuodet ja kieltäytynyt kutsuista, projekteista, haastatteluista, työtarjouksista ja ihmissuhteistakin. On ollut vapauttavaa tajuta, että minun ei tarvitse osallistua kaikkeen ja että noin pääsääntöisesti en ole korvaamaton.

Nuorempana minulla oli tapana sanoa kyllä likipitäen aina, silloinkin kun ei olisi huvittanut. Ehkä taustalla oli pelko, että jos kieltäydyn, kukaan ei koskaan pyydä uudelleen. Vähän myöhemmin vastasin kyllä, koska ajattelin että kieltäytymällä jään jumittamaan paikalleni ja mukavuusalueelleni. Molemmat pelot ovat osoittautuneet pääasiassa aiheettomiksi. Tietyssä vaiheessa elämää on ihan hyvä pyrkiä eteenpäin ja laajentaa näköalojaan – varsinkin, jos energiaa riittää – mutta aina kannattaa pitää mielessä, että tilaisuuksia tulee todennäköisesti lisää. Se, että nyt sanon ei, ei vie pois mahdollisuutta sanoa joskus myöhemmin kyllä.

Ei-sanan suojista edessä oleva pimeä vuodenaikakin näyttää houkuttelevammalta. Kun kalenteri ei pursuile ääriään myöten, aikaa löytyy sille kuuluisaille olennaiselle. Illat vapautuvat rentoutumiselle ja yhdessäololle. Kävelylenkin jälkeen sytytetään takkatuli ja kynttilöitä, herkutellaan ja juodaan lasilliset punaviiniä. On ollut ihanaa yksi kerrallaan löytää ne asiat, jotka kesän aikana ehti melkein unohtaa. Olen taas ehtinyt soittaa vähän pianoakin! Nyt tilaisin vielä hieman sateen ropinaa ikkunaan, kiitos.

la-piazza-barbera-00083

Jos punaviinin kohdalla kavahdit ajatusta päänsärystä, tässä tulee kuuma vinkki syysiltoihin. La Piazza Barbera on italialainen punaviini, joka eroaa muista viineistä alhaisemman tanniini- ja histamiinipitoisuutensa suhteen. Juuri tanniinit ja histamiinit saattavat olla syynä siihen, että monet saavat päänsä kipeäksi jo lasillisesta punaviiniä.

Itse kuvailisin viiniä kevyeksi ja helposti nautittavaksi, mutta mies löysi siitä myös vahvempia aromeja. Meillä on juotu paljon espanjalaisia viinejä, mutta pohjoisitalialainen barbera-rypäle lisätään ehdottomasti iloisten seurustelujuomien listalle. Piazza tarkoittaa toria tai aukiota, ja viinin nimi viittaakin italialaiseen apertivo-kulttuuriin, jossa alkuillasta tavataan ystäviä lasillisen äärellä pientä suolaista purtavaa nauttien. La Piazza Barberaa voit tilata maksutta lähimpään Alkon myymälääsi.

la-piazza-barbera-00107

Kommenttiosasto on auki, mutta Valviran ohjeistuksen mukaan keskustelua alkoholista ei yhteistyöpostauksessa saa käydä.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

  1. 14.10.2016
    Sara said:

    Minä olen vähitellen alkanut oppia sanan ei. Nuorempana mietin ihan liikaa, mitä muut minusta tai tekemisistäni ajattelevat. Nyt alkaa osata laittaa painoa enemmän omalle jaksamiselle ja omille rajoille!

    Oikein tunnelmallisia syysiltoja!