Klinikka, täältä tullaan

filippa-k-cotton-mix-slit (6 of 4)

Viime maanantaina olin sydän- ja verenkiertoelimistön tentissä. Se oli viimeinen tentti, joka seisoi minun ja lääketieteen kandidaatin arvonimen välissä. Koska se tuntui menevän kohtuullisen hyvin, voin kai vähän tuulettaa: klinikka, täältä tullaan! Syksyn johdanto-opintojen jälkeen vuosikurssimme jaetaan siis neljään ryhmään, joissa lähdemme seuraavaksi kahdeksi vuodeksi kiertämään eri erikoisalojen klinikoita. Minulla on ensimmäiseksi tiedossa endokrinologian sekä neurologian ja neurokirurgian kurssit. Arvaatte varmaan, että olen ihan täpinöissäni. Toki opiskelu on opiskelua klinikassakin: luentoja, kirjastossa istumista, tenttejä. Rinnalle saadaan nyt kuitenkin ihan konkreettisia potilaskontakteja, päästään näkemään millainen sairaala on työympäristönä ja tekemään itsekin jotain (kuinka paljon, en tiedä tarkkaan).

Klinikassa pääsee myös näkemään, millaista työ lääketieteen eri aloilla on. Minulta kysytään välillä, olenko kiinnostunut jostain tietystä erikoistumisalasta. Tässä vaiheessa minulla ei ole vielä erityisiä preferenssejä, vaan pikemminkin yritän pitää mieleni avoimena ja tutustua vaihtoehtoihin rauhassa. Mutta kun endokrinologia ja neurologia nyt mainittiin, ne ovat molemmat tällä hetkellä jonkinlaisella top 5 -listalla. Myös ihan silkkaan yleislääketieteeseen voi erikoistua, eikä se ole mielestäni yhtään hullumpi vaihtoehto. Kaiken kaikkiaan aloja on peräti 50; Lääkäriliitolla on hyvä Erikoisalani-sivusto, jossa voi tutustua eri erikoistumisvaihtoehtoihin ja tehdä testin, joka antaa suuntaa alavalinnalle.

Erikoistumismietteitä suitsii se, että tällä hetkellä ei ole selvää, miten tulemme valmistuttuamme hakemaan erikoistumiskoulutuksiin. Tähän asti on voinut vain ilmoittautua haluamalleen alalle, mutta jatkossa kuvioihin astuu jonkinlainen hakumenettely – kukaan ei vain tiedä millainen! Senioriopiskelijana tietysti myös mietityttää, tuleeko ikäni olemaan ongelma erikoistumishaussa ja pystynkö ylipäätään erikoistumaan… mutta kaikkea tätä ehtii murehtia myöhemmin.

[envira-gallery id=”5387″]

filippa-k-cotton-mix-slit-1

Filippa K:n puuvillasekoiteneule on viimeaikainen ostos. Olin ihan myyty noista sivuilla olevista rennoista halkioista. Niistä pääsee pilkottamaan niin raitapaita kuin kukkapuserokin. Daniel Wellingtonin kellon puolestaan osti mies yllätyslahjaksi, kun olimme Siljan saaristoristeilyllä. Ihana mies tuollainen! Ahneuksissani jatkoin lahjalistaa ja toivoin äitienpäivälahjaksi kakkuvuokaa sekä sitä, että joku korjaisi ketjut Soliferistani, jotta voin pyöräillä töihin (kunhan lumisateet loppuvat).

filippa-k-cotton-mix-slit (5 of 4)

[envira-gallery id=”5389″]

filippa-k-cotton-mix-slit (8 of 4)

Olen siis ikään kuin kesälomalla, kun opinnot jäivät tauolle ja käyn vain töissä. Opiskeluista en kyllä pääse täysin eroon, sillä kevään tiukasta mikrobiologian ja patologian jaksosta jäi rästejä kesätenttiin, mutta näiden tenttien läpäisy ei enää ratkaise etenemistä kliiniseen vaiheeseen. Taisin muuten onnistua tavoitteessani – siinä, etten aja itseäni hermoromahduksen partaalle tänä keväänä. Tiukkoja paikkoja oli, mutta enimmäkseen säilytin zenini ja priorisoin yöuneni. Ja annoin itselleni anteeksi, jos en pysynyt kurssin tahdissa. Minua ei harmita tenttien tekeminen kesällä, vaan ajattelen sen olevan merkki siitä, että olen ollut oman ajankäyttöni herra.

Pionintuoksuista torstaita! Blogihommatkin ovat ihan rästissä, käyn kommentteihin ja sähköposteihin käsiksi tämän illan aikana.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

7 keskustelu

 1. 5.11.17
  Tuikku said:

  Onnea upeasta vaiheesta opintojen kanssa! Hienosti olet edennyt opiskelussa työn ja perhearjen ohella. Ehkä se maltti on ollut valttia ja ne priorisoidut yöunet 🙂 Opettavaisen uteliasta klinikkajaksoa!

 2. 5.11.17
  Unnu said:

  Onnea Liisa hienosta suorituksesta. Työn, perheen ja opiskelujen yhteensovittelu on melkoisen haasteellista varmasti.
  Hienot erikoisalat kandina odottaa.
  Tsemppiä ja hyvää kevättä sinulle.

 3. 5.11.17
  Anne said:

  Vau! jännittävä uusi vaihe edessä, toivottavasti kerrot siitä sitten aikanaan hieman blogissakin (tai livenä, voi kun nähtäisiin pian!) 🙂

  Hauska yhteensattuma. olimme Tallink Megastarin kyydissä viime viikonloppuna ja mies osti minulle yllätys(äitienpäivä)lahjaksi kellon!

 4. 5.11.17
  Marjukka said:

  Paljon onnea Liisa, mahtavan hieno suoritus! Olet päässyt eteenpäin opinnoissasi kuten suunnittelitkin ja on siis lupa hiukan lomailla. Minäkin odotan että jossain vaiheessa blogissa kerrot uudesta vaiheesta kohti valmista lääkäriä. Plaza-lehti on erinomainen väline ruotsin treenaamiseen, olen itse tehnyt sitä jo vuosia.

 5. 5.12.17
  Kolmen äiti said:

  Onnea upeasta opintoetapista!
  Neule on sopivasti jännä.

 6. 5.27.17
  Emilia said:

  Klinikkaa odotellessa 🙂 Hauska törmätä blogiisi, en tiennytkään että sellaista kirjoitat! Omakin kakkosvuoden kevät oli aika tiukka pikkuvauvan kanssa, mutta kaikki tuli suoritettua! Nähdään syksyllä 🙂