Kodinhoitohuone kuvina

Nyt kurkataankin paikkaan, joka ei ole aiemmin blogissa näkynyt, eli kodinhoitohuoneeseen. Tämä on yksi omakotiasumisen parhaita puolia: vaatehuollolle ja muille kodin askareille on varattu oma tila. Tosin meilläkin kodinhoitohuone näyttelee kaksoisroolia saunan pukuhuoneena. Ovesta on suora käynti takapihan paljulle, jota emme ole vielä kertaakaan saaneet aikaiseksi lämmittää.

Voisinpa sanoa, että kodinhoitohuoneessa näyttää aina tältä, mutta normaalisti tila on täynnä lajittelematonta ja silitystä odottavaa pyykkiä, työkaluja ja muuta tasoille unohtunutta tavaraa. Oikeastaan inspiraatio järjestelyyn ja kuvien ottamiseen lähti tällä kertaa siitä, että tänään siirsimme jänikset kanit ulkomajoituksesta sisätiloihin, eikä niiden häkille oikeastaan ole muuta hyvää paikkaa kuin tuossa takaoven edessä. Pitäisi joskus kuvailla pupulaisia tänne blogiin! Ne ovat vilahtaneet postauksessa vain kerran aiemmin.

Tulevina talvina puput voidaan toivottavasti majoittaa autotalliin, mutta se ei ole vielä lämmin vaikka hyvällä mallilla onkin. Kovasti odotan autotallin valmistumista senkin vuoksi, että saamme vihdoin kunnon varastotilan, ja esimerkiksi täältä kodinhoitohuoneen kaapeista voi siirtää rakennustarvikkeet ja työkalut niille sopivampaan paikkaan. Valkoisten kaapistojen seesteisen ulkomuodon sisällä piilee melkoinen ahtaus ja tavaranpaljous.

Minulla on tapana silittää liinavaatteet pesun jälkeen. Silittäminen on ihanan rentouttavaa touhua jos siihen vain on aikaa. Ajattelin aiemmin, että hankin mankelin heti kun tilaa on. Nyt on alkanut tuntua siltä, että se saattaisi sittenkin jäädä käyttämättä. Onko teillä kotona käytössä mankelia?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 14.11.2013
  Anonymous said:

  Ihana kodari teillä, niin raikkaan näköinen. Minulta löytyy mankeli, enkä kyllä siitä enää luopuisi. Ostin sen heti kun muutimme omakotitaloon ja siitä asti meillä on ollu sileät lakanat. Tyynyliinat silitän ihan siitä syystä että niihin tulee silityksen ”tuoksu”, minusta kun silittäminen saa vaatteet ”tuoksumaan” erilaiselta kuin silittämätön.

  Mukavaa talven jatkoa sinne etelään täältä lumisen Rukan juurelta.

  -Karina-

  • 17.11.2013
   lisbet e. said:

   Silityksestä puheenollen, ostin tuollaisen kevyesti hajustetun silitysveden kokeiluun ja ajattelin testata sitä juuri tyynyliinoihin. Totta kyllä, että jo pelkkä silityskin antaa liinavaatteisiin omanlaisensa tuoksun. Ja kuulemma silitetty kangas likaantuukin hitaammin.

 2. 14.11.2013

  Lohdullista kuulla etten ole ainoa kenen kodinhoitohuone on täynnä pyykkiä, puhdasta, silitystä odottavaa sekä myös sitä likaista… Olenkin sanonut, että meidän kodinhoitohuoneemme on kotimme häpeäpilkku. Oikeastaan ainoa remontoimaton tila ja se kaiketi onkin hyvä (teko-) syy antaa sen olla täysin räjähtäneessä tilassa koko ajan…
  Meillä ei ole mankelia, enkä kyllä jaksa lakanoita silittää. Siksipä hankinkin hetki sitten ensimmäiset pellavalakanat ja nautin kyllä siitä, että ne näyttävät melkeinpä sitä paremmalta, mitä ryppyisemmät ovat!

  • 17.11.2013
   lisbet e. said:

   Sellaiset trikoolakanatkin voisivat olla kiireisen pelastus? Joo, kodinhoitohuoneeseen tuppaa ajautumaan kaikenlaista, minkä haluaa pois silmistä ja se on sitten helppo unohtaa sinne…

 3. 14.11.2013
  S said:

  Ennen tuli silitettyä kaikki. Sitten pikkuhiljaa luovuin siitä. Normi rivitalossa kun ei oikein ole hyvää paikkaa sille touhulle. Mankeli odottaa unelmissa. Meillä on pyykkitupa mahdollisuus ja vaikka on oma pesukone käyn lakanat pesemässä siellä juuri mankelin takia. Ihana tunne päästä sileisiin lakanoihin. Ja perhee astmaatikko kiittää kun tekstiilipöly vähenee.

  • 17.11.2013
   lisbet e. said:

   Vastasilitetyt lakanat ovat kyllä ihan parhautta! Pölisee tosiaan vähemmän ja kuten tuossa yllä kirjoittelin, silitetyt lakanat eivät likaannu niin nopeasti.

 4. 15.11.2013
  Padmerine said:

  Tosi kivan näköistä! Meidän khh ei ikinä varmaan näytä tuolta 😉 Ehkä se tuleva sitten kun uutta jaksaa pitää siistinä.. ainakin vähän aikaa 😀

  • 17.11.2013
   lisbet e. said:

   Hehe, näytti meilläkin tältä just ja just kuvaushetken verran:D

 5. 15.11.2013
  Sara said:

  Ostin mankelin jo vuosikymmen sitten, mutta sille ei löytynyt paikkaa omasta kodistani ja säilytin sitä vanhempieni luona. Muutimme muutama vuosi sitten omakotitaloon, jonka kodinhoitohuoneessa on mankelille varattu oma paikka. En luopuisi siitä mistään hinnasta. En jaksaisi silittää liinavaatteita, mutta mankeloinnista pidän. Suosittelen siis lämpimästi. 🙂

  • 17.11.2013
   lisbet e. said:

   Kiitos suosituksesta! Vähän niukasti mankelille on tilaa tässäkään kodarissa, mutta ilmeisesti on olemassa myös sellaisia pöydälle asetettavia malleja…

 6. 15.11.2013

  Oi miten kaunista, vaaleaa ja harmonista. Oli kuitenkin kiva kuulla, että ei teidänkään kodinhoitohuone ole aina tässä tämmissä. Meillä nimittäin tällä hetkellä kodarissa vallitsee melkoinen kaaos. Puhdasta pyykkiä kasoittain pöydällä ja toisella tasolla odottaa pesuun pääsyä ulkokalusteiden päällisiä ja sen sellaista, joiden puhdistukseen en vain ole vielä jaksanut orientoitua.

  Lisäksi meidän kodarissa majaa pitää kissojen hiekkalaatikko ja ruokakupit, joten vaikka siivoaisi, niin pitkään ei ole siistiä. 😉

  Mankelia minäkin olen haaveillut, mutta sen säilytys vähän arveluttaa, että viekö sitten vaan turhaan tarpeellisen pöytätilan ja tulisiko käytettyä kuitenkaan niin paljon kun ensin haaveilee.

  Meillä muuten ihan sama juttu, että odotan kuin kuuta nousevaa, että saataisiin tuo autotalli ihan valmiiksi, niin sinne saisi sen varastotilan, joka meiltä vielä puuttuu. Meillä on kellarissa yksi makuuhuone valjastettu eräänlaiseksi varastotilaksi tällä hetkellä ja odotan kyllä innolla, että sen saisi vähän muunlaiseen käyttöön.

  • 17.11.2013
   lisbet e. said:

   Toivottavasti meidän kummankin autotallit valmistuvat pian! Hassua elellä omakotitalossa, kun ei kuitenkaan ole tarpeeksi säilytystilaa.

 7. 15.11.2013
  StyleC said:

  Wau… onkohan lähestyvän keski-ikäisyyden merkki, että omakotitaloomme toivottavasti lähitulevaisuudessa tehtävästä remontista eniten odotan modernin kodinhoitohuoneen valmistumista ;)? Juuri tuollaisesta haaveilen kuin teilläkin… Mankeli meillä sen sijaan jo on, suosittelen ehdottomasti! Mäkin ennen hankintaa mietin tuleeko käytettyä -ja on tullut ja paljon! Niin nopea ja vaivaton liinavaatteille. Vie tilaa minusta aika vähän ja on viemänsä tilan arvoinen kyllä.

  P.S. Puput kehiin, ihmisen ja maailman väliin tarvitaan mahdollisimman paljon pehmoisia ja karvaisia olentoja 🙂

 8. 16.11.2013
  Suvi said:

  Tälläiselle huoneelle olisi kyllä käyttöä. 🙂

  • 17.11.2013
   lisbet e. said:

   Niin, huoh, kunpa saisi pidettyä sen näin siistinä:)

 9. 17.11.2013
  Lennu said:

  Ei ole mankelia käytössä, mutta silitän kyllä kaikki pyykit.
  Olen samaa mieltä, että se on rentouttavaa puuhaa. Sunnuntai aamut ovat parhaita siihen , kun muut vielä nukkuuvat 🙂

  • 17.11.2013
   lisbet e. said:

   😀 Mun suosikki on taas katsella läppäriltä rästiin jääneitä tv-sarjoja samalla kun silitän.