Kolme vuotta tässä kodissa

Yhteistyössä IKEA:n kanssa.

IMG_2520-2

IMG_2510

IMG_2527

IMG_2535

Näinä päivinä tulee kuluneeksi kolme vuotta siitä, kun muutimme tähän kotiin. Sitä oli edeltänyt puolentoista vuoden seikkailu, jonka aikana olimme käyneet lukemattomilla asuntonäytöillä ja tehneet yhdet epäonnistuneet talokaupat, jotka päätyivät kaupan purkuun. Väliaikaiseksi tarkoitettu vuokrakoti ei juuri lämpöisiä tunteita herättänyt, sillä emme olleet vaivautuneet sisustamaan sitä juuri mitenkään. Syksyllä 2012 olimme uupuneita ja vähän eksyksissä. Kun sitten kohtasimme tämän lähes muuttovalmiin kodin, tunne oli helpottunut. Talo oli tyhjillään ja avarat huoneet oli helppo kuvitella oman perheen käyttöön. Muistan hyvin ensimmäisen aamun omassa kodissa, kun mies sytytti takkaan tulen ja söimme aamupalaa liekkien ääressä. Oli ihanaa olla kotona.

IMG_2506

Kolmeen vuoteen on mahtunut kaikenlaista ja myös epäilyksiä siitä, tuliko kodin suhteen tehtyä oikea valinta. Ne asiat, joista alunperin eniten pidimme, ovat kuitenkin ennallaan. Talon ihanin ominaisuus on mielestäni sen valoisa ja tilava keittiö-ruokailu-oleskelutila, joka voi tarpeen tullen toimittaa niin kotoisan takkahuoneen, konserttisalin kuin Vantaan parhaan texmex-ravintolan virkaa. Nykyään saattaa helposti vierähtää viikkoja, ettei kylillä tule pyörittyä – miksi tulisi, kun kaikki tärkein on kuitenkin kotona?

IKEA:n Ihanaa olla kotona -kampanjan merkeissä sain katsoa tuttuja nurkkia uudesta vinkkelistä ja luoda kotiin ilmeen IKEA:n tuotteilla. Entuudestaan olohuoneessa jo majailivatkin ARILD-sarjan sohva, rahi ja divaani sekä HEKTAR-jalkalamppu. Harmaan lisäksi olen ihastunut myös ruskean eri sävyihin, joten halusin tietää, miltä RÅDVIKEN-lepotuoli näyttäisi kotonamme. Tähän hämärään vuodenaikaan kuuluvat takkatulen lisäksi ehdottomasti pehmoiset pielukset, joten täydensin olohuoneen tyynyvalikoimaa ÅKERKULLA- ja SINNERLIG-sarjan tyynynpäällisillä. Samaa Ilse Crawfordin IKEA:lle suunnittelemaa SINNERLIG-sarjaa ovat myös korkki-istuiminen jakkara ja huurrelasikupuinen valaisin.

Kotihiiri ei mielellään poistu kotoaan, mutta ystävät ovat meille aina tervetulleita. Iso neliönmallinen ruokapöytä on edelleen yksi suosikkikalusteistani – se ja ruokapöydän tuolit ovat seuranneet meitä jo ensiasunnostamme lähtien. Näissä kuvissa pöydässä on SINNERLIG-sarjan keramiikkaa, kauniit puiset STOCKHOLM-salaatinottimet sekä VINTER 2015 -pöytäliina ja paperilautasliinoja. Pöytäliinat ovat kovaa vauhtia palaamassa sisustukseen minimalismitrendin jälkeen, suosittelen kokeilemaan viimeistään jouluna!

IMG_2561

IMG_2571

IKEA:n jouluvaloista ihanimmat ovat minusta tänä vuonna STRÅLA-valaisimet, joita on ollut saatavilla sekä pöydälle asetettavina että kattoon tai ikkunaan ripustettavina malleina. Ohut lankavalaisin on ajankohtainen ja moderni – pidän siitä, että jouluvalot viittaavat pikemminkin tähän pimeään vuodenaikaan kuin itse jouluun. Silloin niitä voi hyvillä mielin käyttää pitkälle tammikuuhun. (Rehellisyyden nimissä tähtivalot ovat parhaimmillaan roikkuneet meillä ikkunassa vielä vappuna, mutta se on jo toinen tarina.)

IMG_2568

Jos tuntuu, että koti kaipaisi pientä kohennusta, IKEA-tavarataloista ja verkkokaupasta löytyy jouluun asti tarjouksia sohvista ja muista olohuoneen tuotteista. Jotta kaikki vieraat mahtuvat jouluna saman pöydän ääreen, ruokapöydän ostaja saa ruokailutilan tuoleista joka kolmannen puoleen hintaan. Oman lämpöisen kotitunnelmasi voit puolestaan jakaa sosiaalisessa mediassa tagilla #ihanaaollakotona. Minä taidan seuraavaksi pistää joulutorttutehtaan käyntiin, sillä illalla kokoonnutaan taas ruokapöydän ääreen. Mukavaa viikonloppua!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

2 kommentti(a)

 1. 12.16.15
  Tiina said:

  Ööö, meillä tähtivalo roikkui ikkunassa koko vuoden! Oli jopa käytössäkin kesäiltoina. 🙂 Miksipä ei? 😀

  • 12.17.15
   lisbet said:

   Respect sille että piditte sitä päällä kesällä 😀 Kyllähän tähdet Suomen suveen sopivat;)