Neulo oma Saana ja Olli

IMG_9753

Tänään kolahti ja kovaa, kun törmäsin Pinterestissä kuvaan Saanan ja Ollin Novitalle suunnitelemista sisustusneulemalleista. Niissä suunnittelijoiden Maailman synty -kuosista on oivaltavasti nostettu elementtejä neuleen aineksiksi. Saatoin heti kuvitella nuo kirjoneuletyynyt kotoamme löytyvän Maailman synty -tyynyn kaveriksi – kuinka ihanat ja ajankohtaiset ne olisivatkaan kodin talviasua ajatellen!

Joskus sitä vain ihastuu niin päätä pahkaa, että lankojen saatavuuden kartoittaminen verkkokauppojen avulla ei tule mieleenkään. Halusin langat ja puikot käsiini heti, jotta voisin käyttää viikonlopun vapaat hetket neulomiseen. Niinpä pakkasin lapset autoon ja huristin ostarille perjantai-iltapäivän ruuhkaan vain todetakseni, että tyynyihin tarvittavaa Novitan Hanko-lankaa löytyi enää pari hassua lohenpunaista kerää Anttilan poistolaarista. Tarkempi selvittely paljasti, että valkoista Hankoa ei ole enää ollut tänä syksynä saatavilla.

Tosiaan, neulemallit julkaistiin jo viime helmikuussa Novita-lehdessä (numero on edelleen myynnissä). Toisen tyynyn ohje löytyy myös verkosta. Minulta nämä kaunottaret ovat menneet totaalisesti ohi, mutta näköjään blogimaailmassa oman Saanan ja Ollin ovat ehtineet neuloa ainakin Koti Aurorassa ja Pilviraitti.

IMG_9759

Jollei joku siellä ruudun takana halua myydä minulle neljää kerää Novitan valkoista Hankoa, ei auta kai muu kuin etsiä vastaava tuote muualta. Novitan tietojen mukaan Hanko on 50% kierrätyspuuvillaa ja 50% akryyliä, ja neuletiheys 10 cm:llä 13 silmukkaa ja 18 kerrosta. Kaupassa hypistelemäni kerä oli löyhäkierteistä, pehmeää lankaa. Lankatalo Tapion Kaupassa myytävä Gründlin King Cotton osuu aika lähelle, vai mitä lankojen päälle ymmärtävät sanovat? Värejäkin tuossa olisi mukavasti tarjolla. King Cottonista tuleva neule on tiheämpää, joten Novitan ohjetta pitäsi ehkä vähän leventää, jotta saa standardikokoisen 60 cm leveän tyynyn.

Joka tapauksessa huikean hieno veto Novitalta, tällaisia lisää! (Ja valkoista Hanko-lankaa lisää kanssa.)

Tänä iltana oli tarkoitus vastailla kommentteihin, mutta 03.45-aamuherätyksen ansiosta päässä surisee jo pahasti, taidan mennä nukkumaan. Palataan siis huomenna!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

4 kommentti(a)

 1. 10.3.14

  Onhan nuo kivan näköiset! 🙂 Itsekin (todella) monta kertaa lankakauppaan rynnineenä, heti aloittaneena ja sitten purkaneena… olen yrittänyt teroittaa itselleni, että tee mallitilkku aina ensin. Siis mitä tahansa siinä paketin vyötteessä lukeekin, käsiala on aina erilainen ja varsinkin kun et samaa lankaa saa, kannattaa laskea ihan siitä omasta mallitilkusta, millaisella silmukkamäärällä saa haluttua leveyttä.

  Siitä olen itse tarkka, että neulon vain laadukkailla langoilla. Työtä, vaikkakin mukavaa, niissä projekteissa kuitenkin on, joten iso harmihan se olisi, jos lopputulos ei kestäisi. Akryylilla en siis neuloisi itse ollenkaan. Sinuna minä etsisin langan paksuuden mukaan, en materiaalin. Tuon sekoitelangan idea lie jämäkkyyden ja pehmeyden sekoittaminen mikä varmasti tuo tyynyyn juuri halutun pinnan. Niimpä minä lähtisin etsimään puuvilla-villasekoitelankaa. 🙂 Itse neulon eniten Dropsin langoilla, mutta heidän Cotton Merino on huomattavasti tarvitsemaasi ohuempaa. Ellet sitten neuloisi kaksinkertaisella langalla?

  Tapion kauppa on munkin vakkarilankakauppa netissä, mutta kannattaa myös vierailla ihan oikeassa lankakaupassa – todella ihmettelisin, jos sieltä ei sulle sopivaa lankaa löydettäisi!

  • 10.18.14
   lisbet e. said:

   Minäkin vähän yskähdin tuon akryylin kohdalla… yllätyin muutenkin tarkastellessani Novitan lankojen koostumusta. Suuri osa niistä näyttää olevan keinokuitusekoitetta. Hm. Toisaalta mietin, haittaako akryyli niin paljon sisustustyynyssä, jota ei juuri tarvitse pestä ja kulutuskin on melko vähäistä.

 2. 10.6.14
  Raija said:

  Ihanat tyynyt. Novitan Hanko lankaa saa Novitan verkkokaupasta.
  Tosin värejä on saatavilla vain 5 sävyä: musta, sinappi, timotei,
  puuteri ja meleerattu farkku.

  • 10.18.14
   lisbet e. said:

   Joo, harmillista kyllä, valkoisen Hangon valmistus on lopetettu eikä lisää ole tulossa.