Lumisella matkalla Länsi-Suomen halki

Päivällä ajoin poikien kanssa Seinäjoelta vanhempieni luo Keski-Suomeen. Lunta pyrytti suurimman osan matkasta, mutta huono ajokelikään ei haitannut, kun sai ajaa rauhassa hiljaisia teitä. Pidän oikeastaan todella paljon autoilusta ja sen tuomasta vapauden tunteesta, eikä minua haittaa ajaa pitkääkään matkaa, etenkään, jos sen saa tehdä hyvässä seurassa tai jopa omassa parhaassa seurassa.

Nämä reitit Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen välillä ovat tuttuja jo lapsuudesta, jolloin matka vei äitini lapsuudenkotiin Lapualle. Nykyään kuljen itse ympyrää Vantaa-Seinäjoki-Laukaa-Vantaa milloin myötä-, milloin vastapäivään. Etenkin silloin, kun olen poikien kanssa kolmestaan liikkeellä, teemme usein pysähdyksiä nähtävyyksien ja ”nähtävyyksien” äärelle. Näiltä seuduilta löytyy esimerkiksi Ähtärin eläinpuisto, Haapamäen höyryveturipuisto (poikien suosikki) sekä Mänttä-Vilppulan Serlachius-museo (äidin suosikki).

Tänään kävimme ensin täydentämässä matkaeväitämme Tuurin kyläkaupassa, joka oli näin tammikuun alkupäivinä lähes autio. (Pojat olivat ihmeissään paikan Las Vegas -henkisestä sisustuksesta. Kerroin, että sen omistava henkilö on vähän niin kuin Suomen Jeff Bezos, minkä jälkeen TikTok-sukupolven edustajat nyökyttelivät ymmärtäväisinä.) Toinen pysähdyspaikkamme oli Petäjäveden vanha kirkko, Unescon maailmanperintökohteeksikin yltänyt puukirkko 1700-luvulta. Kohde on auki vain kesäisin, mutta ulkopuolikin oli näkemisen arvoinen etenkin näin ihanan lumisena päivänä.

Poikien pipot Superyellow

Onneksi matka taittui turvallisesti. Liikkeellä olo on mukavaa, mutta en ole kyllä yhtään hyvä tässä kyläilyjutussa, kauhea koti-ikävä koko ajan!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele