Loppiaisaatto Laukaassa

Hieman unelias päivä täällä tänään. Tarkoitus oli viedä pojat laskettelemaan Laajavuoreen, mutta he valitsivatkin mielummin vanhempieni pihassa olevan täyttömäen. Kyseinen täyttömäki on siis hyvällä lykyllä ehkä reilun metrin korkuinen huippu mutta oli se pulkkamäki lapsena minullekin.

Kiersin päiväkävelyllä kameran kanssa kaikki suosikkipaikkani: hevoshaan kotini lähellä, kirkonmäen ja hautausmaan reunan, pappilan pellolle rakennetun asuntomessualueen sekä satamarannan.

Idylliset kuvat eivät kerro koko totuutta tästä keskisuomalaisesta taajamasta. Kehitys on merkinnyt laatikkomarkettien saartamia liikenneympyröitä ja kosteusvaurioista kärsineiden vanhojen maamerkkien jyräämistä. Maan tasalle on vedetty niin vanha ala-asteeni kuin seurakuntatalo, jossa lukemattomia kertoja niiasin flyygelin äärellä, paistoin pullaa partiojuhlissa ja kirjoitin ylioppilaaksi. Seuraavana on ilmeisesti lähdössä kunnantalo. Mutta joo, paljon hyvääkin on varmasti tehty ja onnistuttu pitämään muuttovirta positiivisena. Aika hyvin kirkonkylältä, johon vedettiin kunnon tieyhteys Jyväskylästä vasta 40 vuotta sitten.

Tähän loppuun oli tulossa voimaantunut julistus siitä, että huomenna ajan kotiin, pakkaan joulun pois, ostan ison tulppaanikimpun ja starttaan tämän vuoden toden teolla. Mutta juuri tuli tieto, että STM aikoo ehdottaa etäkoulua ensi viikosta alkaen. Hohhoijakkaa, tässäkö sitä taas ollaan.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu