Millaisia ovat tulevaisuuden vaatteet?

Näin isänpäivän jälkeen tuntuu luontevalta alkaa vähitellen tunnelmoimaan joulua. Joulu tuntuikin saapuneen etuajassa, kun sain tädiltäni paketin, jossa oli hänen luotsaamansa vaatemerkki Kuusaman tuotteita. Kuusama on vastuullista designia, jossa otetaan huomioon vaatteen valmistuksen ympäristövaikutukset aina materiaalien ekologisuudesta käyttöikään ja kierrätettävyyteen. Elokuvissa tulevaisuuden vaatteet ovat aina jotain avaruussukkapukuja, mutta ehkä tulevaisuuden vaatteet ovatkin rentoja ja helposti puettavia mekkoja. Sellaisia, jotka sopivat käyttäjälleen vuodesta toiseen ja jotka voit helposti lainata kaverille. Niiden materiaalit voidaan kierrättää viimeiseen langanpätkään. Ehkä uudet vaatteet valmistetaan lähes poikkeuksetta kierrätysmateriaaleista ja tekstiilien kierrätys on meille samanlainen itsestäänselvyys kuin alumiinijuomatölkkien palauttaminen kauppaan.

Tulevaisuuden vaate on sellainen, jonka osaat korjata helposti ja nopeasti itse. Tai ainakin ompelija pystyy korjaamaan sen työpäiväsi aikana, ja tulevaisuudessahan korjausompelimoja on yhtä tiheässä kuin parturi-kampaajia nykyään.

Kenties tulevaisuudessa ei ole erikseen koti- ja työvaatteita. Etätyö videopalavereineen on avannut työkontakteille näkymät olohuoneisiimme ja kotigarderobeihimme, joten miksi enää tälläytyisimme neuvotteluhuonetta varten? Tulevaisuuden vaatteet tuntuvat hyvältä päällä kaikenlaisissa tilanteissa ja lempivaatteeseen saa pukeutua vaikka joka päivä. TV-kasvon ei tarvitse ostella mekkoja vain sen vuoksi, että joka illalle olisi esiteltävissä eri kolttu.

Tässä siis avaruusajan nainen Kuusaman Anno-mekossaan matkalla tähtiin… tai ainakin joulutähtiin. Tuikkivaa uutta viikkoa, rakkaat lukijat!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu