Kaikki tai ei mitään – vai sittenkin siltä väliltä

Kaupallinen yhteistyö LV:n ja Asennemedian kanssa

Kaikki tai ei mitään. Mustaa vai valkoista. Viha tai rakkaus. Do or do not. Tiedättekö, mikä typerintä maailmassa? Rajoittaa itsensä vain kahteen vaihtoehtoon; jättää asioita tekemättä, koska ei pysty täydelliseen suoritukseen. Uskokaa pois, sillä jahkailevana perfektionistina tämä on minulle enemmän kuin tuttua. Jos ei pääse kuntosalille kolmesti viikossa, on parempi olla menemättä lainkaan, eikö vain? Jos ei pysty pyhittämään tenttiin lukemiselle kokonaista iltapäivää, on parempi jättää kirja avaamatta. Jos ei kykene olemaan alati läsnäoleva ystävä, on parempi olla pitämättä yhteyttä ollenkaan.

[envira-gallery id=”6318″]

Maailma on täynnä sokerilakkoja ja kuntokuureja, mutta myös tuplan ja kuitin välissä on kelvollisia vaihtoehtoja. Yhteistyökumppanini LV puhuu tänä syksynä sallivan karsimisen puolesta. LV on tunnettu hajusteettomista, väriaineettomista ja ympäristöystävällisistä tuotteistaan mutta kannustaa, että pienikin askel kohti muutosta saattaa riittää. Kemikaaliyliherkkyys on joillekin oikea ongelma, ja yksi tekijä sen takana on toistuva altistuminen haju- ja väriaineille. Altistusta on hyvä vähentää varsinkin jos perheessä on taipumusta atooppiseen ihottumaan. Useimmat ihmiset eivät kuitenkaan kehitä kemikaaliyliherkkyyttä elämänsä aikana, eikä haju- ja väriaineiden totaalikarsiminen elämän jokaisella osa-alueella ole tarpeen. Avainsana on pitää altistus kohtuullisena.

lv-2

[envira-gallery id=”6320″]

Itse pidän pyykinpesua melko helppona ja arkisena kohtana vähentää hajusteiden ja väriaineiden käyttöä, mutta tiedän toki, ettei tuoksuja pyykinpesuaineissa huvikseen käytetä. Ne lisätään peittämään hajua, joka etenkin puuvillaan saattaa käytössä ilmaantua. Osin kyse on puuvillan luontaisesta tuoksusta mutta enimmäkseen se on puuvillakuituun imeytynyttä, iholta peräisin olevaa rasvaa ja muuta pesussa irtoamatonta likaa. Ykköstapa välttää hajua on pestä puuvillaiset pyyhkeet ja lakanat 60 asteessa, valkopyykin voi pestä välillä jopa 90 asteessa. Vain jotkin erikoisviimeistelyt, arat printtikuviot tai muuta materiaalia olevat koristeet estävät täyspuuvillan pesun korkeassa lämpötilassa.

On muitakin keinoja pitää puuvillapyykki raikkaana ilman hajusteita:

 • vaihda käytössä olevat lakanat ja pyyhkeet riittävän usein
 • vältä likapyykin säilömistä korissa, pese pyykki mahdollisimman pian
 • pidä pesukone puhtaana pesemällä se ajoittain tyhjänä 90 asteen ohjelmalla, mukaan voi lisätä sakkaumia liuottavaa sitruunahappoa
 • ilmavasti kuivatettu pyykki tuoksuu paremmalta
 • liinavaatekaappiin voi sujauttaa tuoksupussin, joka antaa puhtaalle pyykille miedon luontaisen aromin

lv-3

Valitsen siis tähän viikkoon sallivan asenteen ja kauniita harmaan sävyjä: sauvakävelyä kuntosalin sijaan, tekstiviestejä ystäville (vaikkei ehditäkään nähdä), hyviä yrityksiä, puolen tunnin pikaopiskelusessioita ja lempeitä tunteita!

Pyykinpesusta ja vaatehuollosta on muuten juteltu parissa aiemmassakin postauksessa:

Mankelointi käy terapiasta
Viiden tähden kotipesula
Kurkistus junioreiden vaatesäilytykseen ja pyykkihuoltoon

Tallenna

Tallenna

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

2 kommentti(a)

 1. 10.16.17
  Aikku said:

  Tärkeitä ohjeita pyykinpesuun ja sen huloltoon.Tykkään myös ettei pyykki ole liian voimakkaan hajuinen,siksi LV on tuttu sarja itselle myös.Tyttäreni pesee välillä aika hajullisilla aineilla,siksi tulee pidettyä palopuheita välillä.

  • 10.17.17
   lisbet said:

   LV on ihana, toivoisin vain että sarjaan tulisi vielä silkille ja villalle tarkoitettu pesuaine. Ai että, mua pikkuisen jopa nauratti viestisi, pyykinpesu taitaa tosiaan olla sellainen juttu, jossa opit kulkevat äidiltä tyttärelle!