Olohuoneen paimentolaistyylinen villamatto – Sevilla Berber

Alakerran lattiamateriaalin vaihdon yhteydessä tuli ajankohtaiseksi olohuoneen maton päivitys. Edellinen Hanna Korvelan Duetto-matto on ihana, mutta let’s face it, se oli 200 cm x 300 cm kokoisena olohuoneeseen hieman niukan kokoinen. Duetto on nyt löytänyt paikkansa yläaulasta. Olohuoneeseen halusin tällä kertaa pehmeän villanukkamaton laattalattian vastapainoksi. Tämä Trendcarpetilta tilattu Sevilla Berber on kompromissi aidon paimentolaismaton ja huokeamman keinokuituisen nukkamaton välillä. Matto on kooltaan 240 cm x 340 cm – saatavilla olisi ollut vielä suurempikin koko, mutta se olisi ollut jo liian iso. Lisäksi Trendcarpetilta löytyy samasta matosta pari kuviovariaatiota: Avila Berber ja Savoca Berber. Tämä ei ole yhteistyöpostaus, mutta vinkattakoon, että Instagramin hashtagia #trendcarpet kaivelemalla löytää todennäköisesti 20% alekoodin, jolla villamaton hinnasta lähtee ihan mukava siivu pois.

Googletin etukäteen kokemuksia Trendcarpetin laadusta ja toimituksista ja osa etenkin vanhemmista arvosteluista oli aika kylmääviä. Tämä matto saapui kuitenkin ajallaan, siististi pakattuna, puhtaana ja hajuttomana – lukuunottamatta tietysti lampaanvillan tuoksua, joka hävisi päivässä. Maton kääntöpuolella lukee ”Made in India”, joten Pohjois-Afrikan paimentolaiset eivät todellakaan ole olleet asialla. Kuukauden kokemuksen perusteella matto on kuitenkin hintaansa nähden asiallinen. Pohja ei ole kovin tiiviisti kudottu, minkä seurauksena veikkaan villanukan hieman elävän ajan kuluessa ja yksittäisiä lankoja siitä voi myös irrota. Matosta on näin aluksi irronnut myös runsaasti nukkaa, mikä on villamatolle ominaista. Ajan mittaan nukkaamisen tulisi vähentyä.

Minä täällä taas yövaatteissani hipsuttelen. Ylläolevasta kuvasta näkyy vielä tarkemmin langan laatu ja väri. Valkoinen on hieman kellertävää luonnonväristä villaa ja kuviointi tummanharmaata. Rakastan kävellä matolla paljain jaloin, ja talvea vasten iso ryijymatto tuntuu erityisen houkuttelevalta. Tämä onkin ensimmäinen villamattoni. Minkälaisia kokemuksia teillä on tämäntyyppisistä matoista? Löytyykö joltain peräti aito Beni Ouarain?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele