Outlet-tuliaisia

Olisin halunnut New Yorkissa ollessamme käydä katsastamassa paljon kehutun ja parjatun Woodburyn outlet-alueen, mutta lyhyestä reissustamme ei kerta kaikkiaan riittänyt kokonaista päivää lohkaistavaksi bussimatkoihin ja shoppailuun. Sen sijaan teimme puolen päivän reissun Jersey Gardens -ostarille, joka sijaitsee Manhattanilta n. puolen tunnin reittibussimatkan päässä New Jerseyn puolella. Se on järkälemäinen, kaksikerroksinen kompleksi täynnä tunnettujen vaateketjujen outlet-liikkeitä, jotka siis myyvät edellisten sesonkien ylijäämätavaraa alennettuun hintaan. Toisin kuin Woodburyssa, Jersey Gardensissa ei juuri ole designer-tuotteita tai luksusmerkkejä, mutta toki sieltä löytyy esimerkiksi monien periamerikkalaisten tuotemerkkien liikkeet tyyliin Calvin Klein, Guess, Hilfiger – täydellinen listaus liikkeistä on ostoskeskuksen sivuilla. Jonkin verran maineekkaampia suunnittelijoita on tarjolla ostarilta löytyvissä Neiman Marcusin ja Saks Fifth Avenue -tavaratalojen outleteissa.

Suosittelen Jersey Gardensia, mikäli et halua hukata kokonaista päivää, maksaa yli 40 dollaria pelkistä bussimatkoista ja haluat lähinnä täydentää perusvaatevarastoasi. Tällä asialla mekin olimme: mukaan tarttui sellaista kivaa käyttövaatetta, jota saisi kyllä kotimaastakin mutta huomattavasti korkeammin hinnoin.

Pikaisen New Yorkin kävijän toinen outlet-stoppi Manhattanin Downtownin Century 21 sijaitsee aivan Ground Zeron vieressä. Sinne kannattaa suunnata odotuksitta ja avoimin mielin, sillä on täysin sattumanvaraista, mitä juuri sinä päivänä sattuu olemaan tarjolla. Edellisiltä käynneiltä minulle oli jäänyt paikasta mielikuva ”huippusuunnittelijoita täyteen ahdettu Prisma-halli”. Penkomista paikassa todellakin riittää, tosin monet löydöt ovat ehkä sellaisia, ettei soisi kenenkään löytävän niitä. Itse yritän näissä paikoissa aina miettiä, ostaisinko tuotteen, jos a) sillä ei olisi nimekästä suunnittelijaa ja b) se lojuisi mytyssä sovituskoppien lattialla alennusmyyntiaikaan.

Tätä Century 21:sta ostamaani Missonin silkkihuivia pidän kuitenkin oikeana löytönä. Alennus alkuperäishinnasta oli n. 80%, värimaailma on mieleinen ja silkkihuivi on ollut ostoslistallani jo pitkään.

Täytyy myöntää, että matkalla tuli shoppailtua enemmän kuin koko alkuvuonna yhteensä. Selitän sitä sillä, että kerrankin oli aikaa myös kaupoissa haahuiluun ilman että jälkikasvu vaatii huomiota vieressä. Ei ehkä ole enää tarpeen lähteä täällä kotimaassa alennusmyynteihin pyörimään…

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

5 kommentti(a)

 1. 6.25.12
  Tibs said:

  Kiitos kivasta vinkista! Multa onkin jaanyt noi NYC:n ulkopuolella olevat outletit kaymatta – tahan mennessa Century 21 on riittanyt.

  • 7.4.12
   lisbet said:

   Joo, ja onhan siinäkin jo koluttavaa!

 2. 6.25.12
  Lumo said:

  Woodburyssa kävin viime reissulla, kun ajomatka meni ihan vierestä. En ollut ihan vakuuttunut, monissa liikkeissä oli varta vasten outletliikkeisiin tehtyä tavaraa, joka ei yleensä vastaa merkkien normaalia tasoa. Asteitakin oli 42, joten kuumuus vei voimia.

  Manhattanilla on niin paljon hyviä liikkeitä, joissa on aina alennuksia, etten erikseen lähtisi vain ostoksille New Yorkin ulkopuolelle. Muuten kyllä päivän tai kahden retki esim Hudsonjoen laaksoon kannattaa, jos aikaa riittää.

  Century 21 on valikoimaltaan todella vaihteleva, viimeksi tein löytöjä, aiemmilla kerroilla en löytänyt mitään.

 3. 6.26.12
  Norppa said:

  Kivoja ostoksia! Mä en olekaan Jersey Gardensissa käynyt. Woodbury on mulle tuttu, mutta siellä oli jotenkin niin paljon kaikkea, että mulla ainakin keskittyminen herpaantui ja ostin tai olin ostamatta ihan mitä sattuu. 😀

  Hurja kokemus teillä oli hotellissa, mutta onneks mitään ei käynyt. Mä nukun aina fikkari ja huoneen avain yöpöydällä hotelleissa ja sellainen vaatetus lähettyvillä, että voi pinkaista nopeasti ovesta ulos.

  • 7.4.12
   lisbet said:

   Olisi kiva joskus olla Nykissä riittävän pitkään niin, että kehtaisi uhrata päivän tuohon Woodburyn reissuun. Haluaisin nähdä sen paikan siitä huolimatta, että muiden kokemukset ovat aika ristiriitaisia.

   Mun miehelläkin oli heti taskulamppu kädessä, kun tehtiin lähtöä huoneesta – ei olisi tullut itselleni mieleenkään…