PERL B:n rento kesälaukku ja seututakki

Lauantaita! En ole suinkaan unohtanut tiistain postausta ja sen synnyttämää keskustelua, päinvastoin. Mutta aina kun jokin kirjoitus herättää laajempaa huomiota, minulle tulee tarve ottaa askel taaksepäin ja katsella tilannetta (ja omia sanomisiani) hetki kauempaa. Tässä vaiheessa kiitos kaikista kommenteista, palaan niihin pian. Suoraan sanoen en uskonut, että töykeä uteluni olisi saanut niin monet avautumaan hyvin henkilökohtaisellakin tasolla. Toisekseen olen ollut yllättynyt, ettei juuri kukaan ole kirjoittanut mitään negatiivista, vaikka sellaisiakin tunteita kirjoitukseni on varmasti herättänyt. Tästä voin päätellä vain sen, että lukijani ovat aika ajattelevaista porukkaa, sellaista joka on mielummin hiljaa, jos ei voi sanoa mitään mukavaa. Mutta palaan siis asiaan vähän toisenlaisen näkökulman kautta.

Tämän päivän aiheet ovat kepeämpää tyyli & pukeutuminen -linjaa. Ja siitäkin kategoriasta vähän rennomman reunan juttuja.

Sain valita laukun PERL B:n, uuden kiinnostavan suomalais-ranskalaisen merkin valikoimista ja päädyin rentoon Bristoliin, joka sopii hyvin tulevan kesän kuvioihin. PERL B:n takana on suunnittelija Riia Bernard-Paulin, jonka tavoitteena on luoda ajattomia, kestäviä ja laadukkaita tuotteita. PERL B on onnistunut hyvin Ranskassa ja ollut esillä aina Ellessä asti. Voin hyvin kuvitella, että näiden laukkujen tarina ja muotokieli tulevat puhuttelemaan myös toisen kotimaansa väestöä.

Laukut valmistetaan käsin Marseillessa, ja materiaaleina käytetään mm. suomalaista poronnahkaa ja pellavaa. Minun laukkuni on Jokipiin pellavaa ja osa satavuotiaan suomen erityismallistoa, mutta saatavilla on värikkäämpiäkin vaihtoehtoja, joita kannattaa kurkkia verkkokaupasta. Esimerkiksi tämä farkunsininen City Smart on mielestäni ihana. Tuotteisiin on tällä hetkellä mahdollisuus tutustua myös luonnossa, sillä PERL B on avannut Helsinkiin pop up -liikkeen, joka on auki toukokuun loppuun asti Le LUMI Labin tiloissa Pursimiehenkadulla.

Tuulahdus Välimerta on kyllä tervetullut näihin huhtikuun raastaviin ilmoihin ja pieni lupaus siitä, että kohta on toisin… Yhdessä konjakinruskeiden nahkasandaalien kanssa (maaninen sävysävyttäjä täällä hei) Bristol tulee sopimaan niin kesämekkojen kuin keveiden shortsiasujenkin kaveriksi.

perl-b-laukku-1

Takki on myös uusi, hullareilta hankittu Makian kevyt ulkoilutakki. Muistatteko vielä termin seututakki? Opin sen Karlan blogista joskus vuosia sitten. Seututakki tarkoittaa sellaista vähän tuulitakkia siistimpää mutta trenssiä rennompaa vaatetta, jolla voi liikkua ”seudulla” eli vaikka hakea lapset harrastuksista tai käydä lähikaupassa. Minulle on annettu kotona palautetta liiallisesta goretakin käytöstä, joten tässä vastaiskuni. Rehellisyyden nimissä seututakkini käyttöalue ei rajaudu lähiöön, vaan pidän sitä huoletta muuallakin. (Erityisesti yliopistolla se auttaa sulautumaan joukkoon.)

perl-b-laukku-2

Huomenna on luvassa vielä juttua pääsiäisenä tehdystä minireissusta. Hyvää viikonloppua kaikille!

PERL B:n laukku saatu blogin kautta.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 22.4.2017
  Anne said:

  Miten kaunis laukku! itsellä on kauhea laukkukriisi, haluaisin jonkun kauniin ja joka paikkaan sopivan laukun joka mahduttaa sisäänsä taaperon tarvikkeet tarvittaessa mutta toimisi pääasiassa minun omana laukkunani. Käyn heti tutustumassa tähän uuteen merkkiin josta en ollut aiemmin kuullutkaan 🙂

 2. 22.4.2017
  emzi said:

  Onpa ihana laukku 😀

 3. 22.4.2017
  Emilia said:

  Rentoa ja silti tyylikästä! Laukku rupesi heti kiinnostamaan, kun hakusessa on ollut nahkalaukkuja kevyempi versio ja pitkän hihnan ansiosta tämä toimisi hyvin reissuilla. Onko laukussa vetoketju? Entä millainen se on sisältä – onko taskuja/lokeroita? Verkkokaupan sivuilla olisin kaivannut enemmän kuvia tuotteista. Seututakista en ole ennen kuullut, mutta onpa hauska termi 😀 Minultakin sellainen takki löytyy, tosin alkaa jo olla parhaat päivänsä nähnyt, koska on ollut niin paljon käytössä monen vuoden ajan.

 4. 25.4.2017
  Karla said:

  Seututakki 😂 Tosi kaunis laukku. Miten kun on pellavaa, minkälainen tukivuori, lähinnä jämäkkyyttä mietin? Tuollaiselle voisi olla käyttöä.