Ranskan rivieraa

Takana on ihana viikonloppu Nizzassa. Osuimme paikalle nähdäkseni aika onnistuneeseen aikaan. Sesonki ei ollut vielä päällä mutta kevät kuitenkin pitkällä – tai suomalaisittain kesä. Hotelleissa, ravintoloissa ja kaduilla oli siistiä ja väljää. En ole käynyt Nizzassa aiemmin, mutta voisin kuvitella, että kesällä kaupunki on tunkkaisempi ja kuvaan astuvat turismin ikävät lieveilmiöt.

Rantabulevardin hotellien komeat julkisivut toivat mieleen Agatha Christien dekkarit. Aivan varmasti uima-altaasta löytyy kohta perijätär hukkuneena…

Nämä kuvat ovat kuitenkin vain puoli totuutta, sillä suurimman osan ajastamme vietimme viileässä ja ikkunattomassa jäähallissa seuraamassa taitoluistelun MM-kisoja. Suomalaiset eivät olleet aivan kärkikahinoissa mukana, sillä Kiira Korpi jäi kisasta pois jalkavaivojen vuoksi ja edeltäville viikoille osui myös Laura Lepistön lopullinen ilmoitus luistelu-uran päättämisestä. Naisten kisassa tulokkaat Juulia Turkkila ja Alisa Mikonsaari esiintyivät kuitenkin edukseen ja selvisivät mukaan lauantain vapaaohjelmaan. Pahoittelut, että itse kisoista ei ole järkeviä kuvia, sellaisia saisi vain kunnon teleobjektiivilla.

Täällä kotimaassa odottikin sitten yli kymmensenttinen lumihanki. Voi huoh.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - meteorologi, lääketieteen kandidaatti, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

keskustele

4 keskustelu

 1. 4.3.12
  Zeta said:

  Voi miten kauniita kuvia ja tutut maisemat. Olimme viimeksi Nizzassa viime syyskuussa ja oli loistava ajankohta myös. Rantakelit edelleen, mutta kuitenkin selkeästi ”väljempää”. Olen ollut Nizzassa myös heinä- ja elokuussa ja silloin on kyllä liikaa ihmisiä. Kevät vielä kokeilematta 🙂

  • 4.4.12
   lisbet said:

   No tässä tuumailinkin, että koska sinne passaisi oikeasti mennä niin, että meri olisi lämmin ja voisi viettää vähän rantaelämääkin. Syksyllä siis?

 2. 4.3.12
  champagne said:

  No sait ainakin aimo annoksen D-vitamiinia:) Minä en enää osaisi ajatellakaan että vielä tähän aikaan olisi pakkasta ja lunta kun meillä on täällä jo magnoliapuut pihassa kukkimassa:)

  • 4.4.12
   lisbet said:

   Eikä osaisi varmaan moni muukaan tässä maailmassa! Ollaan me suomalaiset vaan ilmastollisesti omituinen paikka otettu ristiksemme:)