Saunaremontti edistyy

Saunaremontti on hyvällä mallilla. Uusi panelointi listoineen ja valaistuksineen on ollut paikoillaan jo jonkin aikaa, ja eilen mies hioi ja käsitteli myös ikkunan sisäpuitteet valkoiseksi. Vain lauteet puuttuvat (ja listat ikkunasta). Etualalla näkyy osittain kivistä tyhjennetty Harvian Kivi-kiuas, joka tullaan upottamaan lauteen sisään vähän tähän tyyliin.

Paneelit ovat valkoisella vahalla käsiteltyä tervaleppää. Käsittely on tehty kahteen kertaan ennen paneelien asentamista. Puun oma väri kuultaa vielä vähän läpi, eikä lopputulos ole oikeasti ihan niin peittovalkoinen kuin miltä näissä kuvissa näyttää. Lauteet tulevat niin ikään olemaan valkoiseksi käsiteltyä tervaleppää.

Loppuun vielä kuva hieman toisessa valaistuksessa. Mies asensi remontin yhteydessä led-valot saunan seinustoille ja lasiseinän yläreunaan. Ne muodostavat jännän kuvion syvennyksiin. On se vain aika nikkari.

Tänään käytiin noutamassa lisää puutavaraa lauteita varten, joten ehkä tässä päästään juhannukseksi saunaan!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 15.4.2013
  nieinda said:

  Vau! Näyttää upealta saunalta! Raikas ja moderni.:)

  • 16.4.2013
   lisbet e. said:

   Suunnittelu- ja rakennusvastuu on ollut täysin miehen harteilla:)

 2. 15.4.2013
  Vekarus said:

  Upea sauna teille tulossa!

  • 16.4.2013
   lisbet e. said:

   Joo, vaikken suuri saunomisen ystävä olekaan, tekisi jo mieli päästä kokeilemaan!

 3. 15.4.2013

  Kylläpä näyttää hienolta. Tuskin maltan odottaa lopputulosta.

  • 16.4.2013
   lisbet e. said:

   Kiitos! Jännä itsekin nähdä, millainen sauna meille syntyy.

 4. 15.4.2013
  Moana said:

  Ihana, hieman erilainen sauna! Ja taitava mies 🙂

  • 16.4.2013
   lisbet e. said:

   Niin on, kiva kun on tuollainen toteuttajatyyppi kotona:)

 5. 15.4.2013
  Taija said:

  Valkoinen on aina valkoinen, vaikka voissa paistaisi. Oikein kaunista on!

 6. 15.4.2013
  Marja said:

  Voi vitsit, näyttääpä kivalta! Vaikka itse halusimmekin mustan saunan, näyttää tuo valkoinenkin todella hyvältä!

  • 16.4.2013
   lisbet e. said:

   Saunassa oli itse asiassa mustat paneelit, kun ostimme talon. Niitä ei kuitenkaan oltu käsitelty ennen seinään kiinnittämistä, joten saunaa lämmitettäessä puu oli elänyt ja kutistunut ja saumoista oli tullut puunväriset, vaaleat raidat esiin. Koska lauteetkin olivat väliaikaiset, rakennusaikaisiksi tarkoitetut, päätimme purkaa koko saunan. Olen siis nähnyt tuon tilan sekä tummaksi että vaaleaksi paneloituna. Ei se tummakaan ollut yhtään hullumpi ja sitä kovasti harkittiin – ehkä kuitenkin enemmän sellaista tummanharmaata. Valkoinen kuitenkin lopulta voitti. Oikeastaan juuri tällä hetkellä ihailen perinteisiä puunvärisiä saunoja… la donna e mobile…

 7. 15.4.2013

  Ihanalta näyttää! Saanko kysyä millä puuosat on käsitelty? Mietittiin myös oman saunan petsaamista. 🙂

  • 16.4.2013
   lisbet e. said:

   Paneelit on käsitelty Liberonin Bloom-paneelivahalla, värin nimi on ”poutapilvi” (haha, kuulostaa ihan meikkituotteen värinimeltä). Tätä löytyy ainakin Starkilta ja Bauhausista.

 8. 16.4.2013
  Saija said:

  Valkoinen tuo kyllä kivasti muutosta saunan ulkonäköön. Olemme miettimässä rakentamista ja teillä on niin ihanan valoisa koti joskus mainitsit jotain talopaketista ja mietinkin, että kenen talotoimittajan mallistosta kotinne on?

  • 16.4.2013
   lisbet e. said:

   Talo on Designtalon Hailuoto voimakkaasti muokattuna. Valoisuutta on kiittäminen suurista, lattianrajasta alkavista ikkunoista, joita ei alkuperäisessä mallissa ole. Etenkin keittiö-olohuone-akseli on valoisa, sillä ikkunoita löytyy kolmelta seinustalta. Me emme siis ole itse suunnitelleet muokkauksia, vaan ostimme talon sen rakennuttajilta. Onnea rakennusprojektiinne!

 9. 17.4.2013

  Todella kauniin raikasta ja jotain ihan muuta. Kiva nähdä lopputulos, kun omatkin sauna ja suihkut odottelevat remonttia. Ensin täytyy toteuttaa muutama muu hanke talossamme. Valkoinen ei olisi hullumpi väri, kun meidän tapauksessa laatat tulevat olemaan luonnonkiveä ja mahdollisesti harmaata marmoria.

  • 17.4.2013
   lisbet e. said:

   Joo, kyllä meilläkin näitä hankkeita riittää – jostain syystä miehen mielestä sauna kuitenkin keikkui to-do-listan kärkisijoilla:) Aah luonnonkiveä… pystyisittekö hyödyntämään sitä jollain tavalla saunassakin?

  • 18.4.2013

   Saunassa voi laatoittaa kivellä esim. marmorilla kiuas-kulmauksen. Jossain lehdessä oli valkoinen sauna ja kiuas kivet valkoiset ja kulmaus laatoitettu valkoisella marmorilla. Oikein kaunista. Sittenhän on toki vaihtoehtona liuskekiveä ja sen tyylistä perinteisempään makuun ja näkisin kalkkikivenkin aika hienona vaihtoehtona. Sitä on meidän toiletit, jos haluat vilkaista blogistani. Meillä suihkutila laitetaan kokonaan (lattiat ja seinät) luonnonkivestä :).

  • 18.4.2013
   lisbet e. said:

   Kivi kiukaan takana kuulostaa paitsi kauniilta myös hyvältä idealta kosteuden vuoksi. Pitääpä tulla kurkkimaan teidän kivivalintojanne!