Terassiin upotettu hiekkalaatikko

IMG_8067IMG_8068

Pojat leikkivät ulkona ollessaan pääasiassa taloa ympäröivällä terassilla. Meillä ei ole pihassa vielä keinuja tai edes sitä pahamaineista trampoliinia, mutta hiekkalaatikko löytyy. Kun ostimme talon, terassi oli vielä kesken, ja siinä oli kaksi patolevyllä vuorattua ja hiekalla täytettyä laatikkoa. Meille ei täysin selvinnyt, mitä tarkoitusta varten ne oli rakennettu, mutta päätimme jättää ne paikoilleen lasten leikkipaikaksi. Laatikoihin tehtiin reunat ja askarreltiin kannet, joista toinen näkyy kuvissa sivuun työnnettynä. Iltaisin pihalelut voi nakella hiekkikseen ja piilottaa kannen alle. Myös Ulpu-kani viettää ajoittain laatuaikaa täällä ja kaivelee hiekkaan syviä luolia.

IMG_8090

Toinen hiekkalaatikko sijaitsee samalla kohdalla seinän vieressä. Ensi kesänä ajattelin istuttaa siihen pienen hyötypuutarhan, yrttejä, salaatteja, retiisejä… Harmittaa, etten hoksannut sitä jo tänä kesänä! Kun toinenkin laatikko poikien kasvaessa jää tarpeettomaksi, viljelytilaa vapautuu lisää, ellei laatikoiden kohtia sitten laudoiteta umpeen.

Joo, kuvissa ollaan ilman hattuja ulkona. En jaksa aina olla niin tarkka näistä asioista. Oli ihanan lämmin ja pilvinen ilta!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 10.8.2014
  Leena said:

  Wau!
  Todella hyvä keksintö! Hyvä hoksaus. Ja tuo kansi juttu on hyvä oivallus!
  Mukavaa että lapsillekin mietitään onnistuneista leikkipaikkoja kuten näitä hiekkalaatikoitakin::9
  Ei ole enää tontin reunalla se pikku laatikko jossa vähän hiekkaa.

  • 16.8.2014
   lisbet said:

   Eihän me itse olisi tuollaista älytty rakentaa, mutta kun se oli jo puoliksi paikallaan, meille jäi vain viimeistelytehtävä. Mutta joo sijainniltaan hyvä, keskeinen!

 2. 10.8.2014
  hanna said:

  Loistava idea ja hieno toteutus!

  • 16.8.2014
   lisbet said:

   Kiitos! Ideasta siis kiittäminen talon alkuperäisiä rakennuttajia.

 3. 10.8.2014
  Leena said:

  Patolevyistä vois kuvitella, et istutuslaatikoiksi on alunperin suunniteltu. Sehän onkin hyvä kun voi tehdä muutoksen siihen suuntaan hiekkalaatikkoiän mennessä ohi. Isolla terassilla oleva istutuslaatikko on tosi hieno idea.

  • 16.8.2014
   lisbet said:

   Niitä ne varmaan alunperin olivat. Onko istutusaltaat tapana täyttää pohjalta hiekalla?