Skandinaavista seinäpaperia

Yläaulan tapettivaihtoehtoja kartoittaessani törmäsin ruotsalaisen Boråsin By Scandinavian Designers -mallistoon ja näihin upeisiin tuotekuviin. Mallisto sisältää viime vuosisadan puolivälin designklassikoita nimekkäiltä suunnittelijoilta. Olen pitkään ajatellut, että tapetit eivät vain ole oma juttuni, mutta viimeistään nämä kuvat saivat minut toisiin aatoksiin.

Periaatteessa kelpuuttaisin näistä meille jokaisen, mutta suosikkini ovat ensimmäisessä ja viimeisessä kuvassa esiintyvät Arne Jacobsenin printit. Itse asiassa hyvin samantapainen kuvio kuin yllä kummitteli jo edellisessä postauksessani norjalaisen Storeysin versiona. Mittakaavassa on tosin huomattava ero; esimerkki Storeysin tapetista löytyy Stylizimo-blogista, kun taas käsityksen Boråsin printin koosta saa tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa taustalla näkyvästä seinästä. Kumpi on teidän mielestänne onnistuneempi?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

17 kommentti(a)

 1. 10.21.13

  Wow, nice, I really love the first picture!

 2. 10.21.13
  Anonymous said:

  Boråsin mittakaava miellytti näissä ko. kuvioissa enemmän 🙂

 3. 10.22.13

  Minä tilasin aikoinaan näytteet näistä, kun mietittiin portaikkoon tai yläaulaan jotain tällaista. Värisävyt ei olleet meille hyvät. Liian siniseen ja vihreään taittavaa. Jos löydän ne aamulla niin voin heittää säpoon kuvat, saa paremman käsityksen siitä mallipalasta…
  Terveisin uneton Oulusta :/

 4. 10.22.13

  nuo ovat hienoja, mulla ois mielessä tapetinvaihto mutta kas kummaa kun mies ei oikein innostu.

 5. 10.22.13

  Kivoja kuoseja, simppeleitä, raikkaita.

 6. 10.22.13
  Vekarus said:

  Kaikki ovat ihania, mutta erityisesti tuo kakkonen oli mieleen. Taitaa olla syynä väri 🙂

 7. 10.22.13
  piipadoo said:

  Meillä on työhuoneessa tuo ensimmäisen kuvan tapetti. Olen muuten ollut tyytyväinen, mutta muutama lasten likainen/rasvainen sormenjälki siitä löytyy ja ei saa pois. En tiedä, ovatko kaikki tapetit niin huokoista materiaalia, että eivät kestä yhtään kulutusta.

  -Paula

 8. 10.22.13
  Anonymous said:

  Tapetoin isäni luona tuolla viimeisen kuvan tapetilla, tosin harmaalla vaihtoehdolla. Ihana tapetoida, kun tapetti on paksua ja kestävää.

  Piipadoolle tiedoksi, että tapetin pitäisi kestää hieman hankaustakin ja pesunkesto on parasta luokkaa mitä tapeteissa voi olla, joten tahrat pitäisi saada pyyhittyä heti tuoreeltaan kyllä hieman hankaamallakin pois.

  • 10.30.13
   piipadoo said:

   Moi, kiitos tiedosta. Meillä ei kyllä sietänyt yhtään pyyhkimistä, vaan pinta kärsi heti, joten jouduin luovuttamaan 🙁

   -Paula

 9. 10.22.13
  Anonymous said:

  Kääk, silmissä vilisee… Kuviot kauniita, mutta alkaako tosiaan vilistämään liikaa.
  Ikäkö painaa, kun tuntuu näin keski-ikäisenä että liian tiukka raitakuosikin puserossa vilisee silmissä.

 10. 10.27.13
  Hanna said:

  Tuo ensimmäinen on kummitellut minun mielessäni pitkään, haluaisin sitä työhuoneeseen. Sitten joskus, pitää ensin nauttia tästä valkoisesta kaudesta ja tyhjyydestä joka uudessa kodissa vallitsee.

 11. 10.28.13
  Anonymous said:

  Hei, tämä ei nyt varsinaisesti tähän postaukseen kuulu mutta minkä väristä puuta noi teidän rappuset ovat ? 🙂 sopii ihanasti tuohon valkoiseen.

 12. 10.29.13
  Annika said:

  Voi apua! Jos jossain kyläpaikassa olisi tällaista tapettia huoneessa jossa on tarkoitus oleilla, joutuisin lähtemään kotiin. Ihan jäätäviä migreeninaiheuttajia kaikki! En osaa tykätä ensinkään koska silmissä alkaa lyödä sahalaitaa välittömästi. Sorry, on pakko jakaa tällainenkin mielipide. 🙂

 13. 10.29.13

  Heippa! Kun ehdit, niin nappaahan blogiperiaatteita koskevasta haasteesta kiinni: http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/10/blogiperiaatteeni.html

 14. 11.1.13
  Esmeralda said:

  Juuri samat suosikit on minullakin ollut jo jonkin aikaa. Tyttärien huoneen tapettiseinä kaipaisi päivitystä ja jompi kumpi tapeteista on meillä mietinnässä sinne. Nopea hommahan tuo olisi tapetoiha, mutta ensin on listalla monta kiireellisempää hommaa… harmi! 😀

 15. 11.3.13
  Cherry said:

  Nämä olen itsekin aikanaan kirjanmerkkeihin napannut talteen ja juurikin eka ja vika on minunkin suosikit 🙂 Vielä ei ole kotona näkynyt, mutta eräs pieni seinäosuus olkkarista kaipaa uutta tapettia, että sinänsä mahiksia olis! Joskus mietin tekeväni tauluja tapetin paloista, jos en ihan koko seinää ala vaihtamaan. Nämä monet ideat jää usein ajatuksen tasolle muhimaan..