Taidetta tilassa ja kotona

IMG_3324

Taide esitellään meille yleensä gallerioissa keskellä suuria vaaleita pintoja, mutta kotioloissa teokset on harvoin sijoiteltu tällä tavoin. Siksi minusta Gumbostrand Konst & Formin Taidetta tilassa -näyttelyn idea oli hieno; perinteisten galleriaseinien lisäksi näyttelyyn on stailattu huonekokonaisuuksia, joissa Kirsi Valantin kauniit kalusteet yhdistyvät Samuli Alosen, Mona Hoelin, Janne Laineen, Maija Mattilan, Päivi Rintaniemen, Jukka Tuomisen ja Jenni Vakkilaisen teoksiin. Näihissä keskiviikkona ottamissani kuvissa ei ole muuten mukana vielä mattoja, mutta avajaisiin ne onneksi jo ehtivät!

Valantin Venla-sohvan ottaisin mielelläni meille, Taika-sarjan sohvapöydässä on samoin klassikon aineksia. Valantin tuotteiden yksi parhaita puolia on se, että monet niistä saa teetettyä omin mitoin: niinpä esimerkiksi kuvan sohvapöydästä syntyy mittoja vaihtelemalla sopiva kaluste ruokapöydäksi tai työhuoneeseen.

IMG_3340

Valantin Lähellä-senkki on saanut seurakseen Jukka Tuomisen tummia sävyjä, Janne Laineen pinottavia töitä sekä Amforan Rondo-vaasin. Näyttelyn valaisimet ovat Doctor Designilta.

IMG_3364

IMG_3383

Päivillä on näyttelyssä sekä suuria, fysiikan lakeja uhmaavia veistoksia että pienempiä töitä. Haurailta näyttävät pallot ovat muuten oikeasti aika kestäviä, sen ovat neljä pojanpoikaa ja yksi kömpelö miniä testanneet.

IMG_3388

Konst & Formissa on samaan aikaan myös Caj Bremerin näyttely ”Unimaailmani”, joka on saanut inspiraationsa taiteilijan viimekeväisen auringonpimennyksen aikaan ottamista kuvista. Nämäkin unenomaiset teokset sopisivat monenlaiseen kotiin, moderniin ja perinteiseen.

IMG_3400 IMG_3344

Tässä kokonaisuudessa onkin tuo aiemmin mainittu Taika-ruokapöytä sekä herttaisesti nimettyjä Kaveri- ja Ystävä-tuoleja. Mona Hoelin ja Jenni Vakkilaisen teoksissa hehkuvat ihanat keväiset värit. Vaikka omaan kotiini en ehkä haluaisi juuri näitä sävyjä, ovat työt aiheiltaan ja tekniikaltaan juuri sellaisia, joita havittelen olohuoneen suurelle seinälle.

IMG_3350 IMG_3342

Janne Laineen lasityöt olivat yksi suosikeistani näyttelyssä. Moni, joka miettii hankkivansa taidetta kotiinsa, ajattelee nimenomaan seinälle ripustettavaa taulua. Sijoittelun ja materiaalin kanssa kannattaa kuitenkin olla avarakatseinen, sillä vaihtoehtoja on.

Taidetta tilassa on auki Gumbostrand Konst & Formissa 27.3.2016 saakka.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

4 keskustelu

 1. 1.24.16

  Kyllä, pidän siitä että taidetta tuodaan enemmän tällä tavalla esille. Näkee paremmin, millaiselta näyttäisi livenä. Kesän asuntomessuillakin oli pari sellaista taideteosta, jotka olisin voinut hankkia itselle. Pitäisi vain uskaltaa tehdä ensimmäiset rei’ät.. Vakkilaisen tekniikka miellytti omaa silmää-ehkä sinisen, harmaan utuisena itselle.

  Ja asiasta toiseen, meillä on vielä pohdinnassa laitetaanko kate kehikon päälle vai tehdäänkö puhdas pergola-kankaalla tai ilman. Näitkö muuten viime kesänä pergolan kankaalla K-raudassa? Ainakin Espoon keskuksen K-raudassa oli viime kesänä sellaisia.. Noteerasin tuolloin, mutta oli kiire hake tuolloin muuta enkä tutkinut lähemmin.

  PS: Joo, meillekin se pulkkamäki on todella tutuissa maisemissa 🙂 Kiva, että laitoit viestiä kommenttiongelmasta. Yritin fiksata sitä (koodilla ja ilman) ja luulen, että sain vihdoin fiksattua.

  • 2.6.16
   lisbet said:

   Joo taisin nähdä sen K-raudan yksilön; ja samanlaisen yhdessä pihassa täällä päin, mutten tarkastellut sitä lähemmin. Ajattelin, että meidän pitää kuitenkin teettää tai tehdä kattoverho itse, jotta saadaan oikeanlainen ja oikean kokoinen.

   Messuilla oli tosiaan hienoa taidetta. Mulle jäi erityisesti mieleen Villa Beautyn seinillä ollut taide, vaikkei kohde muuten ihan suosikkehini lukeutunutkaan.

 2. 1.26.16
  Eija-Riitta said:

  Hei, kommenttini ei liity nyt tähän viimeisimpään postaukseen, mutta katsoin juuri loistavan keittiövideosi (kiitos siitä!) ja jäin pohtimaan, että ovatko teidän keittiönkaapit mattapintaisia vai kiiltäviä? Ne miellyttivät kovasti silmää, mutta jotenkin en tuota eroa tarkasti havainnut 😀

  Nm. Uusi keittiö suunnitteilla

  • 2.6.16
   lisbet said:

   Moi ja pahoittelut että vastaus viipyi! Kaapistot ovat kiiltävät. Nythän taitavat mattapintaiset kaapit olla taas enemmän pinnalla. Hauskoja suunnitteluhetkiä!