Helsingistä itään

IMG_3411

Keskiviikkopäivän pakkasauringossa käänsin auton nokan itään kohti Sipoota ja Gumbostrand Konst & Formia. Syy visiitilleni oli tänään perjantaina avautunut ryhmänäyttely Taidetta tilassa, joka varmasti kiinnostaa jokaista kodinsisustajaa. Näyttelyssä taiteilijoiden työt tuodaan esille Kirsi Valantin sisustamissa kodinomaisissa miljöissä, jolloin katsoja voi helpommin kuvitella teokset myös osaksi omaa kotiaan.

En ollut aiemmin liikkunut tällä suunnalla, mutta ihastuin heti rauhalliseen pikkutiehen, joka kiemurteli ensin lumisen metsän halki ja kulki sen jälkeen tovin meren rannassa. Gumbostrand Konst & Form on inspiroiva kokonaisuus, joka sijaitsee vanhassa Hartwall Oy:n tehdasmiljöössä. Vertailukohta löytyy Fiskarsin suunnalta, mutta nyt lähdetäänkin Helsingistä itään, eikä ajomatkakaan ole kuin kolmasosan siitä mitä Raaseporiin. Paikka tarjoaa vaihtuvien taide-elämysten lisäksi viihtyisiä hetkiä bistron puolella ja shopin, joka on täynnä skandinaavisia design-ihanuuksia.

Tänne täytyy palata uudelleen ajan kanssa. Kenties tulemme jonain sunnuntaina brunssille (joka on kuulemma niin suosittu, että pöytä kannattaa varata etukäteen).

gum
IMG_3422
IMG_3441
IMG_3445
IMG_3453
IMG_3460
IMG_3464
IMG_3334

Kirjoitan ajatuksiani näyttelystä toisessa postauksessa – tässä kuitenkin pientä esimakua keskiviikon kuvasaldosta. Moni varmaan blogin perusteella tunnistaakin pöydällä ja tasolla olevat veistokset, jotka ovat anoppini Päivi Rintaniemen teoksia.

Mukavaa viikonloppua – onko Gumbostrand teille tuttu paikka?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

2 keskustelu

 1. 1.24.16
  by kaisla said:

  Näyttää todella käymisen arvoiselta paikalta. Täytynee yhdistää joskus Helsingin matkaan. Kiitos vinkistä!

  • 1.24.16
   lisbet said:

   Toivottavasti pääset käymään joskus, vaikkei ihan vieressä olekaan!