Tämäkin teksti on juuri sinulle

Maanantain lounashetki töiden jälkeen. Istuin pergolan varjoisimpaan kohtaan nauttimaan hellepäivän orastavasta lämmöstä. Siitä keskipäivän hohkaavasta paahteesta en taas pidä yhtään. Lounaalla oli kaverina Sköna Hemin tuorein numero ja ah, että olikin ihanaa keskittyä kaikessa rauhassa kiiltäväkantiseen lehteen. Oikein huolella tutkin kaikki kodit, jotka lehteen olivat valikoituneet. (Pieni pettymys oli kyllä se, että tuota kannen taloa ei lehdessä esitelty lainkaan, höh, voiko niin tehdä?)

Lehteä lukiessa ajattelin, että tässä minä vain selailen tätä mediamuotoa, joka on periaatteessa jo satoja vuosia vanha. Ehkä minun pikkuruiselle blogillenikin löytyy siis vielä tila tulevaisuuden mediakentiltä. Eivät ihmiset lakanneet lukemasta kirjoja tai käymästä teatterissakaan, vaikka kaikenlaista kilpailevaa on ilmaantunut rinnalle yleisöä jakamaan. Blogiani lukee tällä hetkellä reilu 5000 yksilöityä lukijaa kuukaudessa, mikä on noin neljäsosa siitä, mitä blogini parhaimmillaan veti. En ollut suuren suuri aiemminkaan, mutta tietysti viime vuosien luvut hieman lannistavat. Ilahduttavaa kuitenkin on, että lukijamäärät lähtevät heti kasvuun, kun vain postailen ahkerammin, joten potentiaalia selvästi on.

Toisaalta olen ennenkin sanonut, ettei minulle ole väliä, onko teitä lukijoita 50 vai 50 000. Olen iloinen jokaisesta vierailijasta ja ennen kaikkea jokaisesta kommentista, jonka postauksiin saan. Sitä paitsii 5000 silmäpariakin on valtava määrä, jos tämän ihmisjoukon ajattelee yhtäkkiä eteensä seisomaan. Ei sellaista mieti näitä tekstejä kirjoittaessa. Ajattelen vain, että kirjoitan tätä sinulle, lukijalle.

Päivän asuna Pelle P:n pikeemekko (saatu työvaatteksi) ja New Balancen tennarit.

Hyvää alkanutta viikkoa sinne ruutujen taakse! Mitä teillä on suunnitelmissa tälle toukokuun viimeiselle viikolle?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

8 kommentti(a)

 1. 5.28.24
  Hilla said:

  Itse en ole edelleenkään oppinut seuraamaan instaa, Tiktokia tai muita ns. nopeita medioita. Luen mielelläni blogia tai katsoa pidempiä videoita Youtubesta.

  Kiitos, että kirjoitat blogia. Tätä on ilo seurata!

  • 5.28.24
   lisbet said:

   Hienoa! Jos olet näin pitkään onnistunut pysymään poissa, niin ei varmaan tule enää tarvettakaan liittyä. Onneksi en itsekään ole totuttautunut katsomaan lyhytvidedoita mistään kanavista. Youtube ja blogit ovat minunkin suosikkejani.

 2. 5.28.24
  Laura said:

  Meillä on tällä viikolla kahdet kevätjuhlat, yhdet syntymäpäivät ja koko kevään ja alkukesän kestävä talon ulkomaalaus. Ensi viikosta alkaen kaikki kolme lasta ovat lomalla koko kesän, ja minä heidän kanssaan🥰

  Lomavinkkejä voisi olla mukava kuulla😎

  • 5.29.24
   lisbet said:

   Vaudikas viimeinen viikko ennen lomaa, kuten nämä tuppaavat olla! Ja ai mikä kesäloma teillä tiedossa, ymmärrän hyvin että muutama lomavinkki saattaisi olla tarpeen. Ehkä voisin yrittää listata paikkoja, joita täällä kotimaassa on viimeisen vuosikymmenen aikana koluttu 🙂 Meillä mies pitää pitkän loman ja viimeiset vanhempainvapaat kesällä. Minä puolestani lomailen klassiset neljä viikkoa juhannuksesta.

 3. 5.28.24
  Leena said:

  Hienoa, että perinteinen blogi pitää pintansa sekä nuo kiiltäväkantiset julkaisut. Onnea lukijamäärästä, meitä on monta. Minua odotti eilen postilaatikossa Glorian koti. Sinulla on kaunista puutarhassa ja varjon paikkoja viivähtää. Täällä viikkoon mahtuu uintiretki tytön ja hauvan kanssa, yhdet eläkejuhlat, konsertti ja eräässä hankkeessa häärimistä sekä viikon päätteeksi yo-juhlat. Monenlaista siis, ei normiviikko 🙂

  • 5.29.24
   lisbet said:

   Muistan, kun joskus blogien alkuaikoina oltiin sitäkin mieltä, että blogit syrjäyttävät perinteiset aikakauslehdet. No ei niin käynyt, ja nyt tuntuu vähän hassulta, että sellaista edes uumoiltiin. Mutta se on kyllä myönnettävä, että lifestyle-lehtiä on nykyään paljon vähemmän, ja ainakin suomenkielisistä moni on viime vuosina kuopattu. Glorian koti onneksi porskuttaa menemään, se on kotimaisista paras 🙂 Näissä toukokuun viimeisissä viikoissa on kyllä oma tunnelmansa, eikä ole säidenkään puolesta mikään normiviikko!

 4. 5.28.24
  Kerttu said:

  Ihana kuin kirjoitat! Vitsit nautin sun kuvista ja teksteistä <3

  • 5.29.24
   lisbet said:

   Ihanaa Kerttu, että luet! Täällä odotetaan jännityksellä, mitä tarkoitit, kun sanoit IG:ssä ”puretaan blogi ja kootaan se uudelleen” (tai jotain sinnepäin).