Toisenlainen näkökulma aleshoppailuun

On taas se aika vuodesta – alennusmyynnit! Riemukkaasta ja rajoittamattomasta aleshoppailusta sanoisin ensimmäiseksi että älä. Iloisia poikkeuksiakin löytyy, mutta kannattaa pitää mielessä, että alennusmyyntiaikaan esillä ovat juuri ne jämät, joita kukaan muu ei huolinut. Jos rekissä roikkuu kaksikymmentä samanlaista kauluspaitaa, on todennäköistä, että niiden mallissa tai materiaalissa on jokin häiritsevä ominaisuus, jonka vuoksi muut eivät halunneet ostaa niitä.

Omalta osaltani aleshoppailu jää varmaankin aika laimeaksi. Sovittaminen ei ole tällä hetkellä mahdollista ja muutenkin hankinnat suuntautuvat enimmäkseen kotiin, rakentamiseen ja sisustukseen. Blogia seuranneet tietävät, että olen tyyliltäni aika varman päälle pelaava. Vaatehankinnoissa panostan mielummin klassiseen pitkäikäisyyteen kuin muodikkaisiin uutuuksiin. Vanhasta Lisbetin 50 -postauksesta saa kuvan, minkälaisiin asioihin kiinnitän huomioni ostoksilla ollessa, joskin vuodessa on mieli muuttunut sen verran, että lista vaatisi hieman päivitystä.

Saattaisi kuvitella, että kannustaisin lukijoitani suuntaamaan aleostoksille tiukasti laaditun listan kanssa: klassiset kävelykengät, istuva kauluspaita, laadukas musta nahkalaukku. Not. Toki, jos satumainen onni osuu kohdallesi, tartu tilaisuuteen. Yleensä laadukkaita perusvaatteita ei kuitenkaan löydä alennuksesta. Tai ehkä luulet löytäväsi, mutta teet huomaamattasi kompromissin (usko minua, olen tehnyt virheet puolestasi). Sen sijaan alennusmyyntiaika on juuri oikea hetki paneutua hankkimaan vaatekaapin väripilkkuja tai jopa mauttoman rajamailla tasapainottelevia kapistuksia.

Alennusmyyntilöytöjä

Millyn Lisette-mekko, Marc by Marc Jacobsin Zebra-sormus, Alaïan korkeakorkoiset sandaalit, Jimmy Choon Tahi-sandaalit, Mulberryn Mini Alexa Raspberry-värissä, Alice + Olivian Matilda-mekko

Esimerkkejä siitä, mitä hankkisin alennusmyynneistä:

 1. Kalliin juhlavaatteen, vaikkei mitään juhlia olisikaan tiedossa. Kannattaa ajatella oikeasti pitkälle eteenpäin: kesäalesta voi löytää täydellisen pikkujoulumekon tai leningin ensi kesänä juhlivan ystäväsi häihin. On ihan eri juttu kaivaa tilaisuuden lähestyessä komerosta esiin huolellisesti valitsemasti merkkituote kuin koluta kotikaupungin ketjuliikkeitä ihmeen toivossa.
 2. Merkkilaukun erikoisessa värissä. Luksusmerkkien mustat ja konjakinruskeat klassikot tulevat alennukseen harvoin, jos koskaan. Sen sijaan alesta saattaa bongata suosikkilaukun sesongin kirkkaassa trendivärissä – nyt on ainoa oikea hetki tälle hankinnalle.
 3. Tonnin stiflat. Juuri ne kreiseimmät, korkeakorkoisimmat ja eksoottisimmat gladiaattorisandaalit, joiden hintalappu alunperin oli liki nelinumeroinen. Ne ovat kohta 70 prosentin alennuksessa. Sitten vain keräämään asennetta ja rohkeutta niiden käyttämiseen sekä harjoittelemaan kävelyä peilin edessä.

Aiotteko lähteä koettamaan onneanne alennusmyynneille? Onko jotain jo löytynyt?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 17.6.2013

  Tämä teksti oli kuin itse kirjoittamani! Juuri samoja periaatteita täällä! Itse olen huomannut, että lähtiessään etsimään jotain klassista alesta, niin tekee lähes väistämättä aina kompromissin. Itse olen esim. joskus löytänyt alesta klassisen Lacosten valkoisen kauluspaidan. Lohenpunaisilla (josta en pahemmin pidä) yksityiskohdilla.;) Bongasin viikonloppuna Collage The Shopista Jimmy Choon herkut avokkaat ihanassa värissä (vähän samanlaisessa kuin tuo kollaasisi Mini Alexan väri).

  • 19.7.2013
   lisbet e. said:

   Näin ne sun Jimmyt blogissa ja olivat aivan ihanat – loistava alelöytö!

 2. 17.6.2013
  Lumo said:

  Nyt olisi tarvetta hyville hameille, mutta niitä ei tunnu olevan alessa juuri sellaisena kuin haluaisin; klassinen puolihame, jonka (laadukkaassa) materiaalissa on jotain ekstraa. Täytynee teettää, saan ainakin mitä haluan.

  Ne kreisit tonnin stiflat 70% alessa ovat edelleen huono 300 € ostos, jos ne ostaa vain siksi, että halvalla saa merkkituotteen, jollei niitä koskaan tule käyttäneksi. Eli aiemmin kirjoittamasi value per use kannattaa pitää tässäkin mielessä.

  • 19.7.2013
   lisbet e. said:

   Ihan totta, mitään ei pidä ostaa vain siksi, että ne näyttävät hyvältä vaatekaapissa. Vaatteet ja asusteet viihtyvät parhaiten hyvässä käytössä!

 3. 17.6.2013
  Henna said:

  Ihan totta, noiden klassisten vaatteiden hankkiminen alesta on aikamoista tuuria. Joskus onnistaa, itse onnistuin löytämään aika hyviä löytöjä pari viikkoa sitten. Kyse olikin kaupan loppuunmyynnistä eikä sesonkialesta, joten asia oli ihan eri.

  Alesta kyllä uskaltaa ostaa vähän erikoisempiakin juttuja, itse olen hankkinut esimerkiksi jonkun tietyn värisiä vaatteita alesta mitä en ole uskaltanut aiemmin kokeilla. Aika samoilla linjoilla olen siis kanssasi 🙂 Kaikkein paras alelöytö on tosin jokin sellainen vaate mitä on katsellut jo pikään normaalihintaisena, muttei ole raaskinut ostaa.

  • 19.7.2013
   lisbet e. said:

   Normaalihintaisena katsellun vaatteen ostaminen myöhemmin alesta antaa kyllä kivan fiiliksen! Joskus tuntuu, että shoppailu on eräänlaista uhkapeliä: katselet vaatetta nyt, mietit, onko kokoasi vielä jäljellä alennusmyyntien aikaan, kasvaisiko aleprosentti vielä nykyisestä, saisiko jostain kohta alekoodin… kuinka pitkälle ostosta voi venyttää?

 4. 17.6.2013

  Hyvä kirjoitus! 🙂

 5. 18.6.2013
  Hekku said:

  Tilasin juuri Jaegerilta pitsimekon ilman mitään käsitystä, missä sitä joskus mahdollisesti käytän. Tämän kevään yo-juhlissa puin ekaa kertaa päälleni viime vuoden alesta ostetun Malene Birgerin mekon, ja hyvä oli, joten aion jatkaa ehdottomallasi linjalla 🙂

  • 19.7.2013
   lisbet e. said:

   Niinpä, sopiva tilaisuus tulee ihan varmasti lopulta eteen!

 6. 20.6.2013
  Anonymous said:

  Totta turiset!

 7. 26.6.2013
  Kiki said:

  Hyvin kirjoitettu! Selittänee sen, miksi aleostoksille lähtiessä palaan aina normaalihintaisten tuotteiden kanssa kotiin.

  • 19.7.2013
   lisbet e. said:

   No niin mullekin aina käy – hauska kuulla, etten ole yksin.

 8. 27.6.2013
  Amal said:

  Hyvä kirjoitus! Noudattelinkin hieman mainitsemaasi linjaa ja omat alelöytöni voi bongata täältä http://www.lily.fi/blogit/kuplassa/ale-ale

  Kiitos kauniista blogista.

  • 19.7.2013
   lisbet e. said:

   Kiitos! Hyviä löytöjä näytät tehneen.