Työ- ja vierashuonepohdintoja

IMG_8550

Kaksoisvirkaa tekevä työ- ja vierashuone nousi pohdinnoissa ajankohtaiseksi, sillä viikonloppuna saamme tuttavaperheen tänne yökylään. Postauksen kuvat ovat vanhoja – tällä hetkellä huoneessa vallitsee hallitsematon kaaos. Työhuone toimii edelleen eräänlaisena varastona, joten sinne tulee kiikutettua kaikkea sellaista, jonka haluaa nopeasti pois silmistä. Kun akuuttia tarvetta siivoamiseen ei ole, kaaos pääsee helposti valloilleen, ja niin on nyt todellakin käynyt. Onneksi vieraiden saapuminen on pakottava syy kääriä hihat ja selvittää rojukasat.

Minun pitäisi muutenkin käydä perusteellisesti läpi kaikki huoneessa oleva ja pistää tavaraa pois ja kiertoon. Nurkassa on mm. isoja muovilaatikoita, joihin olen säilönyt poikien pieneksi käyneitä vaatteita, vanhoja kirjoja sekä CD- ja DVD-levyjä. Monia näistä tavaroista ei ole nyt kaivattu kahteen vuoteen enkä usko, että liiemmälti kaivataan jatkossakaan.

Toisekseen olen vastahakoisesti tullut siihen tulokseen, että järjestys pitäisi muuttaa. Pidän kovasti mustalle tehosteseinälle sijoitetusta työpöydästä katosta riippuvine valaisimineen, mutta se on samalla ainoa paikka, johon huoneessa voi sijoittaa vuoteen. Alla on huonosti mittakaavaa noudatteleva pohjapiirros, jolla yritän havainnollistaa sitä, että kuvan vasemmanpuoleinen seinä katkeaa oviaukkoon ollen liian lyhyt sängylle ja että kaapistoseinusta on puolestaan vuoteelle liian kapea.

Vuode huoneeseen kuitenkin halutaan vieraita varten – kenties sellainen sivustavedettävä laveri, jota voi käyttää myös sohvana. Siinä tapauksessa työpöydän uusi paikka olisi toisella puolen huonetta oven vieressä. Liukuovikaapistosta olisin valmis luopumaan kokonaan ja asentamaan tilalle koko seinän levyisen säilytysjärjestelmän ja kirjahyllyn.

tyohuone

IMG_6051

Ensi viikonloppuna vieraat kuitenkin majoitetaan vielä ilmapatjan ja kokoontaitettavan hetekan voimin. Pahoittelut jo etukäteen!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

2 keskustelu

  1. 11.27.14

    Meilläkin on mietinnässä työhuoneen ja vierashuoneen yhdistelmä. Vuodesohvaa sinne aiotaan hankkia, kivoja ja ei-möhkälemäisiä malleja vain on harmittavan vähän. Innovationin sohvaan, todennäköisesti Slitbackiin päädytään meillä. Uskoisin, että valmistajan sohvat sopivat sunkin silmään. 🙂

  2. 11.28.14
    PN said:

    Splitback sohva valkoisena tulee meillekin työhuoneeseen. Se on kaunis sohva. Kannattaa tutustua 🙂

    http://www.vepsalainen.com/fi/tuotteet/vuodesohvat/splitback-vuodesohva