Ulkona tapahtunutta

IMG_9815

Tällä viikolla pihalla ja autotallityömaalla tapahtui paljon sellaista näkyvää, jonka satunnaiset ohikulkijatkin huomaavat. Alkuviikosta autotallin nosto-ovet löysivät perille ja mies asensi ne paikoilleen. Saman tien voitiin laittaa lämmöt päälle – kreivin aikaan, sillä tällä viikolla oli jo muutama oikea pakkasyö.

IMG_9822

Ovet ovat Crawfordin G60 Trend -vaakalamellit satiinipinnalla, jos kanssarakentajia sattuu kiinnostamaan. Tour d’autotalli on tulossa myöhemmin sisätöiden edettyä, mutta muutamia kuvia sisätiloista olen postaillut Instagramin puolelle.

Toinen tärkeä etappi oli, että saimme raivattua etupihaa siistimmäksi. Se on ollut koko kesän sekalaisen raksatavaran säilömispaikka (sori naapurit), mutta nyt pystyttiin laittamaan paljon pois silmistä. Myös etuoven viereen terassille oli varastoitu epämääräinen keko, joka vihdoin saatiin lajiteltua ja raivattua. Eipä meidän rosoinen parkkipaikka vieläkään ole mikään tienoon kaunistus, mutta kiitos siivousoperaation ja autotallin edistyvän julkisivun kotiin on nyt paljon mukavampi tulla.

IMG_9826

Yksi seuraavista askelista on ulkovalojen asentaminen autotalliin. Perjantaina kävimme Bauhausissa katselemassa vaihtoehtoja. Itse talossa on Nordluxin Tin-valaisimet, jotka ovat ihan ok mutta joihin emme ole koskaan olleet erityisen ihastuneita. Olemme kallistumassa siihen suuntaan, että asennamme autotalliin valaisimet omien mieltymystemme mukaan ja vaihdamme myös talossa olevat ulkovalaisimet. Vahva ehdokas uudeksi malliksi on Nordluxin Norma antrasiitinharmaana (kuva valmistajan). Siinä kyllä arveluttaa tuo taskumainen yläosa – se varmaan kerää talvisin lunta sisäänsä. Pitänee vielä kartoittaa muiden valmistajien vastaavia malleja.

Nordlux_Norma_Bl_5360ea97ba94a

Minimalistinen kuutio asettaa uuteen valoon aiemmat pohdiskeluni pihavalaisimista. Puhuin silloin käpyvalaisimien puolesta, mutta näiden kaveriksi kävyt eivät kyllä istu. Nyt täytyisi siis kartoittaa pihavalaisimia laajemmin. Pakko nostaa hattua kaikille alusta asti kotinsa rakennuttaneille. Tällaisia valintoja täytyy silloin tehdä lukematon määrä, mutta itse olen jo ihan pökerryksissä tästä yhdestäkin.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

12 kommentti(a)

 1. 10.5.14
  Kati said:

  Voisin olla kiinnostunut ostamaan ne teidän Nordluxin Tin valaisimet sitten, kun ne jää käyttämättä.

  • 10.18.14
   lisbet e. said:

   Pistetään korvan taa! Tosin voi olla, että ihan lähikuukausina valaisimia ei vielä vaihdeta.

 2. 10.6.14
  Tiina said:

  Juurikin tuo valintojen tekeminen päätyi meidän kohtaloksi ja nyt eletään mm. valkoisien seinien sisällä kun voimat eivät riittäneet enää päättämään seinien päällysteistä. Onneks sentään seinien paikat pysyimme päättämään ajoissa 😉 Projektimme oli ”avaimet käteen”, mut loppuvaiheessa mies osti niin paljon omia työkaluja, että kohta pystyisi rakentamaan kokonaisen talon itse alusta loppuun 😀

  • 10.18.14
   lisbet e. said:

   Joo, eipä sellaista täydellistä ”avaimet käteen” -pakettia ole kai olemassakaan, vaikka muuta väittävät… No, onneksi seiniä voi maalata myöhemminkin. Omasta mielestä koti on sitä paitsi aina vähän keskeneräinen!

 3. 10.9.14
  S said:

  Hei! Mistä olet löytänyt noin upeat kukkaruukut? 🙂

  • 10.18.14
   lisbet e. said:

   Korkeampi kevytbetoniruukku on Plantagenista (vuonna 2013), matala tumma ruukku on anopin keramiikkaveistos.

 4. 10.9.14
  Satu said:

  Käy katsomassa konstsmide monza valaisinta. Mä tilasin juurikin tänään meille sellaiset.

 5. 10.11.14
  Minna said:

  Ihana koti ja blogi! Pihavalaisin asia on ajankohtainen meilläkin, enkä millään meinaa löytää sopivia pylväsvalaisimia. Vaikeaa, niin vaikeaa! Jään odottamaan josko saisin täältä jotain uusia ideoita : ). Upeat noi ruukut, mistä olet ne ostanut?

  • 10.18.14
   lisbet e. said:

   Toivottavasti sopivat valaisimet löytyvät! Korkeampi kevytbetoniruukku on Plantagenista (vuonna 2013), matala tumma ruukku on anopin keramiikkaveistos.

 6. 10.19.14
  Anni said:

  Hei,

  onnittelut isosta askeleesta eteenpäin pihaprojektien suhteen! Odotan mielenkiinnolla lisäkuvia. Onko Ketosen Lumo-valaisin tuttu? Löytyy sekä tolppamallia että seinään kiinnitettävää. Ne ottaisin välittömästi itse, mutta rivitalossa lienee tyytyminen nykyisiin. Vaikka noiden muotokieli passaisi hyvin 50-lukuiseen rivitaloomme.

  http://www.ketonen.com/tuotteet/pihavalaisimet/lumo

  • 10.25.14
   lisbet e. said:

   Kiitos vinkistä, ovatpa kauniit – modernit ja klassiset yhtä aikaa. Jos en ihan väärin muista, Valkoisessa Harmajassa on nämä samat valaisimet. Kotiraati (=mies) ei vain piitannut näistä, joten etsintä jatkuu…