Ulkotöitä

Alkukesä on sujunut vauhdikkaasti talon ulkopuolen kohennuksien osalta. Mies sai taloa ympäröivät laudoitetut terassit valmiiksi juhannuksen tienoilla ja siirtyi sitten tikkaille talon ulkomaalauksen pariin. Vaikka vielä talvella haaveilin kokonaan tummanharmaasta talosta, päätimme pelata varman päälle ja pitää väriksi alunperin suunnitellun vaaleanharmaan tummin ikkunanpokin. Talon koristerimoitusten värin muutimme sen sijaan vaaleista ja puunvärisistä tummanharmaiksi. Mielestäni rakennus ryhdistyi kovasti saatuaan tummaa maalia kehyksiinsä!

Minulle on ymmärrettävästi jäänyt työmaaruokalan ylläpitäjän ja lastenhoitajan rooli. Oma korteni ulkotöihin oli, että hankin terassille istutusruukkuja ja tänään vihdoin myös kesäkukkia. Kuva on jokseenkin lavastettu, sillä varsinaiset istutushommat jäivät huomiselle. Katsotaan, saisiko niistä kuvia sitten.

Ulkomaalauksen jälkeen olisi vuorossa se autotalli tai ainakin jonkinlainen säältä suojaan -katos ennen kylmiä ilmoja. Varsinaisiin pihatöihin ei tänä kesänä taideta ehtiä, vaan maa pukkaa villisti nurmensekaista rikkaruohoa. Yritän sulkea silmäni siltä ja katselen vain kesäkukkia terassilla. Putkinäkö auttaa kummasti kotiäidin arjessa.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - meteorologi, lääketieteen kandidaatti, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

keskustele

11 keskustelu

 1. 7.8.13
  M said:

  Näyttää hyvältä! Ja nuo tummat ikkunanpokat korostuvat kauniisti vaalean seinäpinnan keskellä.

  • 7.19.13
   lisbet e. said:

   Kiva kuulla! Mitäpä sitä hyvää muuttamaan.

 2. 7.10.13
  Anonymous said:

  Moi! Teillä on aivan ihana uusi koti. Kysyisin mistä olet ostanut ruokapöydän yllä olevan valaisimen? Näyttää kivalta…

  • 7.19.13
   lisbet e. said:

   Moi! Se on Design by Frandsenin Half Moon, meidän oma on ostettu aikanaan Iskusta.

 3. 7.11.13
  Anonymous said:

  Mihin maalisävyyn päädyitte? Näyttää ainakin kuvissa tosi hyvältä.

  • 7.19.13
   lisbet e. said:

   Mukava kuulla! Sävyt ovat Tikkurilan kartalla 571X (vaalea) ja X498 (tumma).

 4. 6.15.14
  Venla said:

  Moikka! Laitoin viestiä tuon sun vanhemman blogin puolelle, en tiedä tuleeko kommentit sitten perille niin ajattelin pelata varmuuden päälle ja kirjoittaa uudelleen.. 🙂 eli kysyisin tuosta ulkovuoren sävystä, tikkurila 571x:stä. Meille valikoitui juuri sama värisävy, mutta nyt kun vedettiin testipätkä lankkuun (joka tosin ei ollut pohjamaalattu), niin se oli ihan sinertävän värinen..tuli mieleen oikein hentoinen vaalean sininen. Kysysinkin, että miten teillä, vivahtaako yhtään siniseen? Nimittäin ei missään nimessä haettu mitään sinertävää, vaan juuri vaalean harmaata ja tuo teidän ulkovuoren sävy näyttää kyllä juuri siltä mitä ollaan etsittykin.. 🙂

  • 6.15.14
   lisbet said:

   Hmmm, olen tosi huono vastaamaan tällaisiin kysymyksiin, sillä mulla ei ole mitenkään erityisen tarkka värisilmä! Mun mielestä meidän talon väri ei ole sinertävä, mutta sävy on hyvin vaalea, neutraali, lähes kylmä. Kirkkaassa auringonvalossa saattaa näyttää melkein valkoiselta. Tuleeko teille taloon muita sävyjä? RR23-tyyppisen tummanharmaan kanssa tämä sävy käy kyllä erittäin hyvin yksiin. Käsittääkseni tämä meidän talon sävy on suosittu myös kivitalojen rappauksissa.

   • 6.15.14
    lisbet said:

    Tarkennan vielä, että kesäisin auringonvalossa talo näyttää ”valkoiselta” vehreään ympäristöön ja tummiin puitteisiin nähden. Talvella talo on taas selvästi harmaa. Tämän postauksen kuva on otettu pilvisellä säällä ja vastaa todellista väriä kohtuullisen hyvin.

    • 6.15.14
     Venla said:

     Kiitos vastauksesta! Tuota samaa tummanharmaata tulee myös, niin ajateltiinkin että sopii hyvin yhteen. Jospa se näyttäisi sitten isompana kokonaisuutena paremmalta, mitä kun yhtä lankkua tuijottaisi. Ja toisaalta tuli kyllä tunne että taisi mennä pikkuisen pieleen maalinsekoitukset maalikaupassa, kun antoivat toista harmaan värisävyä mukaan vertailukohteeksi, ja olivat tismalleen samanvärisiä,vaikka kuin yritti etsiä sävyeroja.. 🙂

     • 6.16.14
      lisbet said:

      Haha, minäkin olen miettinyt, että kuinka tarkkoja ne sekoituskoneet oikeasti ovat. Me raukat täällä nysvätään värilastujen kanssa, jotta sävy olisi just eikä melkein, ja sitten maalikaupassa roiskaistaan jotain sinne päin. Kerran juttelin yhden maalikauppiaan kanssa ja se sanoi, että koneiden välillä on todella suuria eroja. Kannattaa kuulemma myös mennä ostamaan maali heti aamusta, jolloin kone on puhdistettu (?).