Life Lately

IMG_1139

Tänään totesin, että on todella vaikea pitää sisustusblogia, jos ei sisusta eikä bloggaa. Siispä laitoin itseni kuvaamaan jotain – kohteeksi valikoitui keittiö. Lisäksi kävin noutamassa uutta luettavaa sisustamiseen liittyen mutta siitä lisää myöhemmin.

Sain myös vihdoin aikaiseksi aloittaa Adoben Creative Cloudin 30 päivän testijakson, johon sisältyy myös Lightroom-kuvankäsittelyohjelman online-version käyttömahdollisuus. Lopputulosta katselette paraikaa: ensimmäinen Lightroomissa editoitu kuvani. Hip hurraa, ikkunasta näkyy muutakin kuin ylivalottunut tausta! Ja miten herkullisesti sain ei-toivotut sinertävät ja kellertävät sävyt suodatettua pois. Linssivääristymiäkään ei näy. Nämä saattavat olla asioita, joihin lukijat eivät tule kiinnittäneeksi huomiota mutta jotka häiritsevät minua kaiken aikaa (hädin tuskin olen saanut öisin nukuttua). Luulenpa, että Lightroom ja minä kuljemme yhteistä polkua vielä 30 päivän kuluttuakin.

Kiitos, että olette roikkuneet mukana blogitaukoni ajan, nyt jatketaan.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 15.1.2015

  Lightroom on kyllä ihan huippuohjelma ja täälläkin kovassa käytössä. 🙂

  • 16.1.2015
   lisbet e. said:

   Jep, nyt jo ihmettelen, kuinka olen näin pitkään pärjännyt ilman.

 2. 15.1.2015

  No vau, mä ainakin näen eron! Hieno kuva muutenkin. Kiva, että olet taas takaisin, kirjoitat yhtä mun lempiblogeista.

  • 16.1.2015
   lisbet e. said:

   No arvelinkin, että kanssabloggaajat huomaavat eron!

 3. 15.1.2015
  TuiSa said:

  Upea valoisa kuva, onko helppokäyttöinen tuo kuvankäsittelyohjelman? Itselläni se on levykkeellä käyttämättömänä, käytän muita maksuttomia ohjelmia. Minua kiinnostaisi tietää mitä objektiivia käytät näissä sisustuskuvissa?

  • 16.1.2015
   lisbet e. said:

   Ei sitä kyllä helppokäyttöiseksi voi haukkua. Itse pääsin suhteellisen nopeasti jyvälle sen vuoksi, että minulla on aiempaa kokemusta kuvankäsittelystä, mm. iPhotosta. Suosittelen ehdottomasti testaamaan, jos ohjelma sinulta joka tapauksessa löytyy! Objektiivini on Sigman 30mm / f1.4

 4. 16.1.2015

  Ooh! Näyttääpä hyvältä! Mitkä Lightroomin ja Photoshopin suurimmat erot ovat? En ole siis Lightroomia koskaan avannutkaan 🙂

  Mulla olis kyllä vielä niin paljon opettelemista kameran takana, ettei niitä paraskaan kuvankäsittelyohjelma pelastaisi. Mutta olishan se kiva saada muunkinlaisia kuvia kuin rakeisia ja tumppuisia =D

  • 16.1.2015
   lisbet e. said:

   Mun aiempi kuvankäsittelyohjelma oli iPhoto, mutta eikös Photoshop ole sama kuin Lightroom? Adoben ohjelmia ainakin molemmat.

   Älähän nyt vähättele kuvaustaitojasi! Varmaan meistä kaikista tuntuu, että opittavaa on (ja sehän pitää paikkansa), mutta suosittelen kyllä testailemaan kuvankäsittelyä kuvaamisen ohella. Niiden opiskelu kulkee pitkälti käsi kädessä.

 5. 16.1.2015
  Anna said:

  Lightroom on kyllä niin kullanarvoinen työkalu, että kerran kun hurahdat, et ole enää ilman. Ei ole kovin kalliskaan.

  • 16.1.2015
   lisbet e. said:

   Näinpä siinä taitaa olla jo käynyt. Ei mennyt kuin 24 tuntia:D

 6. 16.1.2015
  Hertta said:

  Suosittelen! Itselläni on ollut Lightroom jo vuosia, ei tosin siis vain blogia varten 🙂 Ei tosiaan ole kalliskaan.

  • 16.1.2015
   lisbet e. said:

   Niin, hinta tuli kai alas joitain vuosia sitten. Tosin aiempaan ilmaiseen ohjelmaan (=iPhoto) verrattuna tuntuu tietysti ylimääräiseltä maksaa kuvankäsittelysta, mutta kyllä tämä on sen arvoinen.

 7. 16.1.2015
  Minna said:

  Upea kuva, mutta ei niissä edellisissäkään ole mitään vikaa ollut.
  Täällä käyn säännöllisesti ja lueskelen vanhoja juttuja, jos et ole ehtinyt uusia tehdä.
  Ihanaa lumista viikonloppua!
  -Minna

  • 16.1.2015
   lisbet e. said:

   Kiva kuulla, että olet seuraillut mukana. Hyvää viikonloppua sinnekin!

 8. 16.1.2015

  Arvasin, että tykästyt Lightroomiin! Vinkkaan sinulle tämän opetusvideosivuston http://tv.adobe.com/show/learn-lightroom-5/ , jonka avulla itse opettelin ohjelman päätoiminnot viime vuonna.

  Rentoa viikonloppua!

 9. 25.1.2015

  Hieno kuva ja ihana valo! Voisiko tämä pimeä ajanjakso jo väistyä?? Täytyypä ottaa tuo lightroom käsittelyyn. Aikaisemmassa blogielämässä käytin kuvankäsittelyssä Picasaa ja paria muuta ilmaisohjelmaa, nyt olen huomannut että ohjelmien ominaisuuksia on hieman karsittu RAW-kuvien käsittely ei käy yhtä näppärästi kuin ennen. Macin uutenä käyttäjä en ole vielä ihan sinut iphoton kanssa ja en ole täysin tyytyväineen siihen. Luulenpa siis, että tuo Lightroom on se mitä kaipaisin myös omaan käyttööni. Luulen, että photoshopissa on hieman liikaa ominaisuuksia omaan käyttööni ja tuo lightroom on juuri passeli. Ja ei huolta, kyllä täällä linjoilla ollaan vaikka tauko olisi ollut pidempi – taisi aika moni blogi pitää huilia tuossa vuoden vaihteen tienoilla.