Viikonlopun saavutuksia ja moottoroidut sälekaihtimet

Raatelin rosmariinipensasta poron kaveriksi.

Vähän tuli siivottuakin. Mutta ei paljon.

Ja silitettyä. Ai mitä? Pieniä vauvanvaatteita tietenkin. Jo nyt projekti näyttäytyy hieman tarpeettomana mutta toisaalta antaa sen erheellisen tunteen, että tulokkaaseen ja elämänmuutokseen on varauduttu.

Tärkein edistysaskel tapahtui kuitenkin olohuoneen korkean tilan yläikkunoissa. Niissä olleet sälekaihtimet oli sidottu nippusitein ylös talon ostaessamme, ja pitkään harkitsimme kaihtimien kohtaloa. Suomen pitkää, kuumaa ja aurinkoista (yeah, right) kesää ajatellen suuret ikkunat vaativat jonkinlaiset varjostimet. Ikkunoihin asennetuissa sälekaihtimissa nyt vain oli sellainen ongelma, että niiden säätimet sijaitsivat neljän metrin korkeudessa.

Moottoroituja rullaverhojakin mietittiin, mutta lopulta päädyimme asentamaan kaihtimiin Coulissen paristokäyttöiset kääntömoottorit, joita operoidaan alemman kuvan Apple-henkisesti muotoillulla kaukosäätimellä. Moottorit katoavat kätevästi verhokiskojen sisään.

Sälekaihtimet tuovat ikkunaseinälle kivaa, viimeisteltyä ilmettä, vaikka syövätkin vähän tilan valoisuutta. Edelleen häiritsevät nuo kömpelöhköt ja kellertävät listat ikkunoiden ympärillä. Tarkoitus on vaihtaa ne jossain vaiheessa kapeampiin. Ihanne olisi tietenkin täydellinen listattomuus…

Huomenna taas uuteen työviikkoon, toiseksi viimeiseeni ennen äitiyslomaa.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - meteorologi, lääketieteen kandidaatti, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

keskustele

5 keskustelu

 1. 4.29.13
  Kiki said:

  Onpa loistava idea tuo moottorointi!

  • 5.3.13
   lisbet e. said:

   Jep, nyt vain haaveillaan, että talon kaikissa ikkunoissa olisi samanlaiset…

 2. 4.29.13
  piipadoo said:

  Hyvä idea! Meilläkin on seinäntäydltä korkeita säekaihtimia, joiden pyörittäminen eessuntaas tuntuu pöhköltä. Pitääpä perehtyä.

  -Paula

  • 5.3.13
   lisbet e. said:

   Kiva puoli on, että kaikki neljä yläkaihdinta sai ohjelmoitua yhtä aikaa sulkeutuviksi. Mutta alarivin kaihtimia pitää edelleen pyöritellä käsin:(