Nemo Crown Major – olohuoneen moderni kattokruunu

Harmittelin aiemmin laajakuvalinssin katoamista mutta sitten hoksasin, että videokuvausta varten ostamassani Sonyn pokkarissa on ihan laadukas zoomattava optiikka, joten pystyn sittenkin ottamaan laajempia sisustuskuvia. Vihdoin siis otoksia olohuoneen uudesta kattovalaisimesta, Nemon Crown Majorista. Pallottelin aiemmassa postauksessa erilaisia vaihtoehtoja korkean tilan valaisimeksi ja lopulta päädyimme tähän lumihiutalemaiseen italialaisvalaisimeen, joka istuu mielestäni hyvin modernin skandikodin tunnelmaan. Kruunussa on 30 himmennettävää led-polttimoa himmeiden lasilieriöiden sisässä ja sen on yhtä kaunis sekä valaistuna että valaisemattomana. Crown Major on osa valaisinsarjaa, jossa kuusikulmaisista elementeistä on koottu useita eri kokoisia ja muotoisia valaisimia ja värivaihtoehtoina löytyy myös mattamusta ja messinki.

Meille yksi tärkeimmistä kriteereistä oli valaisimen riittävä koko. Tila on korkea ja ilmava ja liian pieni valaisin olisi näyttänyt lähinnä eksyneeltä. Henkilökohtainen suosikkini olisi ollut Luceplanin Stochastic, mutta valitettavasti sen suurinkin 72 pallon malli olisi ollut turhan pieni. Yksi vaihtoehto olisi ollut asentaa kattoon kaksi valaisinta, mutta meillä on valmiina asennuspaikka vain yhdelle. Toisaalta olen kuitenkin tyytyväinen, ettemme hankkineet ”suurinta mahdollista” valaisinta, kuten mieheni asian jossain vaiheessa muotoili. Olohuoneen mitta ikkunaseinästä vastakkaiseen seinään on n. 3,5 m ja Crown Majorin suurin halkaisija on n. 1,15 m. Valaisin on sopivan kokoinen mutta yhtään isompi sen ei enää tarvitse olla. Katseenvangitsija tarvitsee tilaa ympärilleen ja olohuoneen ilmavuus säilyy.

Asennuksen hoidimme tietysti itse, kuten tässä taloudessa on tapana. Mies keikkui tikkailla ja minä kannattelin valaisinta hartioillani toisilla tikkailla seisten. Onneksi kukaan vakuutusyhtiöstä ei ollut näkemässä. Siinä kattokruunu nyt roikkuu eikä ainakaan vielä ole pudonnut kenenkään niskaan! Tikkaille on ollut viime aikoina kovasti käyttöä, olohuoneen maalausurakasta kerroinkin teille jo. Lisäksi korvasimme ryijyn vanhan ripustustangon oikealla taulukiskolla ja huomaamattomammilla siimoilla, jotka tilasimme Kiskokaupasta. Suosittelen tuollaisen kiskon asentamista sellaisen seinän yläreunaan, jota et halua olla koko ajan paklaamassa ja paikkamaalaamassa vaihtuvien ripustuksien vuoksi.

Lopuksi vaihdoimme vihdoin yläikkunoiden sälekaihtimiin kääntömekanismin. Meillä oli niissä aiemmin paristokäyttöiset kääntömoottorit, joita operoitiin kaukosäätimellä. Valitettavasti paristoja olisi saanut kuitenkin olla vaihtamassa vähän väliä, ja erityisesti talviaikaan lämpötila laskee ikkunoiden välissä niin matalaksi, että paristot tyhjenevät hetkessä. Ei kovin kätevää. Nyt ikkunoihin on asennettu pomminvarma kuulaketjumekanismi, joka roikkuu sälekaihtimien kääntöpyörästä alakerran ulottuville. Ihanaa, että verhoja voi taas säätää eivätkä ne ole jumahtaneet milloin mihinkin asentoon.

Tällaisia talvitunnelmia olohuoneestamme tänään. Mukavaa keskiviikkoa ja alkanutta helmikuuta! Mitä pidätte kattokruunusta?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

9 keskustelu

 1. 2.2.22
  Tiina said:

  Sopii hyvin tuohon tilaan ja sisustukseenne. Hyvä valinta!

 2. 2.3.22
  Kepa said:

  Wau! Sopii todella hyvin tasapainottamaan isoa tilaa ja upea valaisin. Kyllä sitä itsekin jo kovasti haaveilee ”loppuelämän” kodista mitä raaskii sisustaa ja rempata. Vielä mennään hetki kerrostalossa vauvan kanssa 🙂

  • 2.3.22
   lisbet said:

   Kiitos Kepa! Kaikki aikanaan, vai miten se menee. Ja toisaalta joskus se haaveiluvaihe on kuitenkin kaikkein parasta. Kyllä mekin välillä kovasti pohdimme sitä, onko tämä meille loppuelämän koti vai vieläkö lähtisimme etsimään tai jopa rakentamaan sitä ”unelmakotia”.

 3. 3.16.22
  Nimetön said:

  Hieno valaisin 🤗 tykkään yleensäkin siitä ettet valitse sitä kaikkein ilmeisintä ”blogituotetta” vaan selvästikin kuljet omia polkujasi.

  • 8.14.22
   lisbet said:

   Kiitos, joo taidan tietää, mitä blogituotetta tässä yhteydessä tarkoitat 🙂 Ei mua toisaalta haittaa hankkia suosittuakaan tuotetta, kunhan pidän siitä ihan oikeasti itse ja olen kartoittanut muutkin vaihtoehdot.

 4. 8.14.22
  Irja said:

  Ihana puutaso ikkunan edessä 😍
  Mistä olet hankkinut?

  • 8.14.22
   lisbet said:

   Kiitos, puutaso on kätevän mieheni tekemä!

   • 8.16.22
    Nimetön said:

    Aivan ihana, yritin katsella netistä – ihme kun ei löytynytkään 😁