Yhden laukun nainen

IMG_7970 IMG_7982

Minulla ei ole kuin yksi käsilaukku. Niin on ollut lähes aina, jos vaippa- ja kesäkasseja ja pienempiä iltalaukkuja ei lasketa. Ajatus siitä, että naisella tulisi olla useampi laukku, joita vaihdellaan päivän ja mielialan mukaan, on ujuttautunut maailmaani vasta muutama vuosi sitten. Se kuulostaa minusta edelleen hirvittävän epäkäytännölliseltä. Kun lähden kotoa, tiedän että ainoassa laukussani on kaikki mitä tarvitsen. Jos joutuisin siirtelemään tavaroita laukusta toiseen, jotain jäisi varmasti rannalle ja kohta huomaisin seisovani kaupan kassalla ilman pankkikorttia tai pakkasessa ilman kännykän laturia.

Toisekseen en ole koskaan osannut innostua siitä trendistä, että kaikki paukut laitetaan käsilaukkuun ja asun loppuosa voi olla mitä vain. Minulle on tärkeää, että vaatekaapin palaset ovat laatunsa ja tyylinsä puolesta ikään kuin samalla viivalla ja aina on löytynyt jokin päivitystä kipeämmin vaativa osa, joka on ajanut laukun hankinnan edelle. Kun minullahan on jo laukku.

Käyttölaukkuni on vaihtunut parin, kolmen vuoden välein ja tällä erää kierrossa on Michael by Michael Korsin Hamilton, jonka olettekin blogissa moneen kertaan nähneet. Laukku on ollut käytössä lähes joka päivä kahden ja puolen vuoden ajan ja se on kilometreihinsä nähden varsin hyväkuntoinen. Tekstuuripintainen nahka antaa paljon anteeksi, eikä laukussa näy naarmuja tai lohkeamia. Parhaiten laukun käyttöikä paljastuu etuosan lukkodetaljista, josta nikkelöinti on paikoin kulunut pois.

Naisen ainoaksi laukuksi Hamilton on ollut onnekas valinta. Konjakinväristä laukkua voi käyttää ympäri vuoden, kesäisinkin. Tilaa on tarpeeksi jopa läppärille, mutta laukku on silti riittävän kompakti. Hamiltonia voi pitää joko crossbodyna (tärkeää pienten lasten äidille) tai roikottaa käsivarressa. Sisäpuolen kangasvuorissa on riittävästi taskuja kaikelle helposti hukkuvalle sälälle.

Mutta.

Olisihan pieni laukkuvalikoima kiva. Jos olisin valmis avaamaan elämäni lisäksi myös lompakkoni uudelle laukkutulokkaalle, hankkisin varmaankin ketjuhihnaisen mustan laukun, joka olisi Hamiltonia pienempi ja sopisi myös iltakäyttöön. Metalliosien tulisi ehdottomasti olla hopeanväriset. Kulta vaikuttaa olevan pinnalla, sillä hopeahelaisia laukkuja on yllättävän vaikea löytää. Muutamaan yksilöön olen kuitenkin iskenyt silmäni.

laukut

Vasemmanpuoleisin Lumin laukku on yksinkertaisen kaunis mutta ehkä kuitenkin liian pieni tarkoitusperiäni varten. Rebecca Minkoffin Affair-laukusta sen sijaan löytyy yllättävästi kokoa ja olen jo muutaman kerran pyöritellyt sitä ostoskorissa. Nyt tuo detaljien paljous on alkanut arveluttaa. Suosikkini kolmikosta on Mulberryn Medium Lily, vaikka se tietysti kulkee omassa hintaluokassaan. Lily löytyy yhdeltä jos toiselta bloggaajalta, mikä hieman jarruttaa hankintaintoa – mutta toisaalta blogisuosio on kai nähtävä niin, että kyse todellakin on hyvästä hankinnasta.

Täytyy tunnustaa, että laukut eivät ole vahvin alueeni. Jos joku tietää kriteereihini sopivan yksilön, saa mielellään hihkaista kommenttiosastossa!

Monenko laukun naisia (tai miehiä) te olette?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 7.8.2014
  Norppa said:

  Googlailepas vähän Sophie Hulmen laukkuja. Voisit ehkä tykätä. Mä olen ihan hulluna niihin, seuraava laukkuhankinta tulee ehdottomasti tältä suunnittelijalta. 🙂

  • 8.8.2014
   lisbet said:

   No ovat kyllä upeita! Yhtään hopeahelaista ei äkkiseltään tullut vastaan, mutta pitää googlailla lisää.

 2. 8.8.2014
  Satu said:

  Lily on mielestäni noista kaunein. Itselläni on sellainen laukkuun laitettava ”sisäjärjestäjä” eli erikokoisia taskuja ja kynän/avainten paikkoja sisältävä kankainen systeemi. En muista sen oikeaa nimeä. Todella kätevä kun siinä kulkee aina omilla paikoillaan mukana lompakko, puhelin, avaimet, kynä,kalenteri ym aina mukana olevat tavarat. Siirrän aina vain sen laukusta toiseen ja tiedän että ainakin tärkeimmät tavarat on mukana.

  • 8.8.2014
   lisbet said:

   Joo, olen lukenut sellaisesta ainakin Karlan All I Ever Wanted-blogista. Pitäisi päästä testaamaan joskus käytännössä. Idea ainakin kuulostaa erinomaiselta.

 3. 8.8.2014
  maarit_k said:

  https://stockmann.com/fi/naiset/asusteet/laukut-ja-lompakot/laukut/michael-michael-kors-sophie-lg-satchel-nahkalaukku?itemId=761687 Tsekkaappa tämä. Livenä niin ihana. On pienempi kuin Hamilton.
  Minulla on tämä konjakin värisenä. Pitkään harkitsin Hamiltonia, mutta sen hankin sitten mustana vaikka joululahjaksi… Tai syyslomalahjaksi 😉 Minun mielestäni kaksi laukkua on oltava. Toinen ruskea ja toinen musta.
  Kiitos ihanasta blogista ja instasta 🙂

  • 8.8.2014
   lisbet said:

   Kaunis! Joo, kaksi eri väristä pitäisi olla. Olen niin vanhanaikainen, että haluan mätsätä kengät ja laukun sävy sävyyn ja tällä hetkellä mulla ei ole mustien kenkien kaveriksi oikein mitään 🙁

 4. 8.8.2014
  maarit_k said:

  Oletko muuten mitenkään suojannut laukkuasi jollain aineella, kun on säilynyt niin hyväkuntoisena??

  • 8.8.2014
   lisbet said:

   Häveten tunnustan, että en! En ole hoitanut sitä millään aineilla, se on kastunut useasti, sitä on laahattu pitkin likaisia lattioita jne. Edelleen hyvä. Olisipa mut tehty samasta nahasta kuin tuo laukku:D

 5. 8.8.2014
  Laapa said:

  Kolme laukkua täällä! Musta hopeaosilla Korsilta samaa sarjaa kuin sulla. Mulberryn useamman vuoden vanha konjakinruskeana kultaisilla metalliosilla., ja iltalaukku Korsin tummansininen kultaniittinen ihanuus. Mielestäni kokoelma on nyt Perfect 🙂

  • 8.8.2014
   lisbet said:

   Täydellinen laukkukapseli! Jos mennään niin pitkälle, että hankkisin peräti kolmannen laukun, se olisi juurikin iltakäyttöön sopiva clutch 😀

 6. 8.8.2014

  Mä olen kanssasi samoilla linjoilla tuossa, että asun loppuosa on laadun puolesta yhtenevä. Siksipä oma laukkukokoelmani on myös suht pieni. Pienen Lilyn omistajana voin kyllä suositella, se on kaunis ja ajaton laukku.

  Tykkäisitköhän Victoria Beckhamin laukuista? Mytheresalla on aika kiva valikoima. Vaikkapa tästä:
  http://www.mytheresa.com/euro_en/mini-satchel-leather-shoulder-bag-310613.html

  • 8.8.2014
   lisbet said:

   Kiitos vinkistä, tuo yksilö olisi aika täydellinen! Saakohan sitä hopean värisillä heloilla?

 7. 9.8.2014
  Karla said:

  Jos kukkaronnyörit antaisi periksi, satsaisin tähän:

  http://www.mytheresa.com/euro_en/mini-be-baguette-leather-shoulder-bag.html

  • 9.8.2014
   lisbet said:

   Kiitos, katselinkin tuota, upea mutta hintava! Luulen, että kipurajani kulkee Mulberryn kohdalla.

 8. 10.8.2014
  Päivi said:

  Yhden laukun nainen täälläkin! Uusimmat ihastukseni löytyvät tällä hetkellä Smythsonilta. Kauniita ja ajattomia!
  http://www.smythson.com/women/handbags-1.html

  • 16.8.2014
   lisbet said:

   Ihania, todella klassisia ja ajattomia. Näihin pitää tutustua tarkemmin, kiitos vinkistä!

 9. 11.8.2014
  Paula said:

  Minulla on myös ollut käytössä
  Insjön pussukka, jota siirtelen laukusta toiseen. Olen tykännyt valtavasti. Siitä olenkin juuri kirjoittelemassa blogin puolelle juttua, kunhan ehtisi. Kannattaa käydä kurkkaamassa.

  • 16.8.2014
   lisbet said:

   Kiitos vinkistä, olen tainnut törmätä sellaiseen jossain muussakin blogissa. Näyttää tosi kätevältä kapistukselta.