Aamuvuoron asua ja ketjumuotipohdintaa

Maaliskuuta! Aamuvuoron jälkeen kuvatussa asussakin on keväistä tunnelmaa: raikasta raitaa ja lumen alta paljastuvan hiekan sävyjä. A-linjainen nahkahame on InWearin tämän kevään mallistoa. Jouduin hetken metsästämään hameesta oikeaa kokoa, mutta lopulta se löytyi DOPP:in verkkokaupasta. Olen jo pitkään seurannut liikettä luotsaavan Katan raikasta tyyliblogia, mutta itse kivijalkaliikkeessä en ole koskaan vieraillut. (Ei ihme: olen nykyään niin ulkona Helsingin ravintolatarjonnasta ja kivijalkaliikkeistä ja sen sellaisesta – Helsingin sairaalat ja terveysasemat ovat kyllä käyneet tutuiksi.)

Yläosa on Lindexin Holly & Whyte -mallistoa. Muistatteko, kun tämä modern preppy -mallisto lanseerattiin vuonna 2012 ihana Gwyneth Paltrow keulakuvanaan? Olen siitä lähtien käynyt säännöllisesti hypistelemässä sen uutuuksia, vaikka aika harvoin kuitenkaan ostanut mitään. Materiaalien kanssa saa olla vähän tarkkana – monissa Lindexin tuotteissa pääosaa näyttelee viskoosi, joka toisaalta on kyllä puuvillaa ekologisempi vaihtoehto mutta jonka huolimaton pyykinpesijä saa nopeasti käyttökelvottomaksi. Akryylineuleet jättäisin suosiolla hyllyyn, ja polyesterin kohdalla tulee pohtia, soveltuuko se käyttötarkoitukseensa. Minunkin raitapaitani on puuvillan ja polyesterin sekoitetta – tässä kuitenkin otaksun, että polyesterilisä tuo kaivattua rakennetta kankaaseen.

Lindexin rekeiltä saattaa kuitenkin silloin tällöin tehdä laadukkaita luonnonkuituisia löytöjä. Ylle kokosin joitain suosikkejani kevään Holly & White -mallistosta, ne saattavat olla löytöjä tai sitten eivät. Onko siellä lukijoissa muita, jotka tällä tavoin pallottelevat edullisten ketjuliikkeiden kynnyksellä, mennäkö sisälle vai ei? Toisaalta tiedostan pikamuodin moninaiset ongelmat ja toisaalta ostan Lindexistä joka tapauksessa säännöllisesti alusvaatteita ja sukkia itselleni sekä vaatteita pojille.

(Raitapaitojen ystäville muistutettakoon, että kilpailija KappAhlilla on ihan samalla preppy-idealla toteutettu mallisto Hampton Republic 27.)

P.S. Mainitsinko jo, että hameessa on taskut! Vaatekappale, jossa on taskut, ei voi olla läpeensä huono, vai kuinka?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu