Hiihtoloman pakkauslista

Aurinko paistoi takaterassille tänään niin, että hetken saattoi kuvitella olevansa Val d’Iseressä eikä Vantaalla. Tosiasiassa en ole koskaan ollut alpeilla laskemassa mutta Rukalle olisi tarkoitus lähteä tänäkin vuonna. Monta muuttujaa on toki edessä ennen sinne pääsyä, näistä viimeisenä kynnyksenä nelihenkisen perheen viikon varustuksen pakkaaminen: sukset, laskettelusukset, monot, kypärät, lasit, vaatekerrat, hanskat, varahanskat, varahanskojen varahanskat…

Onneksi tiedän jo aika tarkkaan, minkälaista vaatetta aion mukaan ottaa. Pääosassa ovat tekniset ulkoiluvaatteet, joiden lisäksi ei oikeastaan tarvitse kuin mukavan oloasun. Jos olen viime vuosina jotain muuta pakannut, se on jäänyt käyttämättä. Ehkä farkut ajomatkaksi?

Salomonin laskettelutakkini on lämmin ja teknisesti mainio, mutta jossain vaiheessa haluaisin päivittää pusakkamallin hieman pitempään ja vyötäröltä istuvampaan takkiin. Esimerkiksi tämä Peak Performancen Frost-untuvatakki näyttää hyvältä. Kollaasissa vilahtavat myös Peakin valkoiset lasketteluhousut. Mukaan lähtee myös pari teknistä kerrastoa, joista ihanimmat tulevat tietysti Kari Traalta. Merinovillaista kerrastoa en ole itselleni hankkinut, mutta laskettelutakin alle puen vielä Fjällrävenin ohuen Snow-villatakin ja tarvittaessa lasketteluhousujen alle fleecehousut.

Hiihtoon on nykyään vaikka mitä lycraa ja teknistä takkia, mutta minun pertsalenkilleni riittää kerrasto, kuoritakki sekä nämä monikäyttöiset Haglöfsin Zircon-housut, joissa on sen verran joustoa, että niillä voi hyvin hiihtääkin. Kuoritakin alle voi kylmemmällä säällä lisätä fleecen.

Ja tietysti mukaan täytyy varata sormikkaat, laskettelurukkaset, tuubihuivi, pipo, joka soveltuu hiihtolenkille ja mahtuu laskettelukypärän alle sekä paksumpi tupsupipo.

Päivän päätteeksi on ihana vaihtaa monot kevyisiin afterski-jalkineisiin. Matkaan lähtevät luotettavat Crocsin Duck Bootsini. Jahka ne jonain päivänä saavuttavat teknisen käyttöikänsä, voisin korvata ne Inuikiin Sneaker Classiceilla. Iltaisin tarkoitus on potea raitisilmamyrkytystä mökillä rennossa oloasussa, kuten Lexingtonin Kimberly-hupparissa ja Jenna-kollarihousuissa. Ja ehkä ottaa pari erää Menolippua…

Voi kunpa olisimme terveinä ja kunpa rajoitukset sallisivat pohjoisen matkailun helmikuussa! Miten siellä, onko teillä hiihtolomasuunnitelmia?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 16.1.2022
  Hanna said:

  Tosi kiva kollaasi, otin heti vinkkejä omaankin pohjoisen reissuun 😊 mutta samaa mieltä, että yleensä tulee pakattua liikaa: käytännössä viikko menee kerrastoissa 😄

  • 16.1.2022
   lisbet said:

   Hei kiva kun tykkäsit. Näitä on hauska väkertää, perinteistä blogimateriaalia 🙂 Jep, kalsarityylissä tulee kuljettua suurin osa ajasta!

 2. 22.1.2022
  LH said:

  Merinovillaa suosittelen laskemiseen. Nyt ymmärrän kuinka lämmin se oikeasti on.

  Itse taisin tilata tuon Peakin takin viime vuonna testiin, jos on sama malli on Peakille tyypillisesti tosi niukka eli omani olisi pitänyt olla yhtä kokoa isompi kuin normaalisti. Takki oli myös todella lämmin eli keväälle olisi pitänyt olla toinen takki. Kaunis se on.

  Ihanaa reissua. Meillä sama pakkausrumba edessä.

  • 2.2.2022
   lisbet said:

   Aa, kiitos tiedosta! Minulla ei ole ollut mitään Peakin ulkoiluvaatteita joten tuo tieto mitoituksesta on hyödyllinen. Epäilen tosin, voiko mikään takki olla liian lämmin käyttööni 🙂 Tsemppiä pakkaamiseen! Täällä jännitämme, pysymmeko terveinä niin että pääsemme reissuun.