Pari mielipidettä tämän hetken tyylistä ja trendeistä

Aina välillä minäkin saan käyttää kotimme työhuonetta johonkin tärkeään, kuten asukuvien ottamiseen! Tänään haluan jakaa kanssanne pari mielipidettä tämän hetken tyylistä ja trendeistä.

Nämä viimesyksyiset Filippa K:n housut eivät nimittäin ole olleet mikään nappiostos. Niiden malli on sittenkin liian väljä ja kaavoitus huonosti onnistunut – haaraosa tuntuu roikkuvan liian alhaalla. Tai sitten koko 36 oli minulle väärä. Materiaali on polyesterin ja villan sekoitusta olevaa twilliä, joka on epäilemättä superkestävää ja helppohoitoista mutta ei erityisen ylellisen tuntuista. Olen housuja kuitenkin pitänyt, kun ne kerran tuli ostettua, mutta en tunne olevani erityisen tyylikäs ne ylläni. Vähän sama juttu kuin niiden Samsoë & Samsoën housujen kanssa, muistatteko?

Onko joku kanssani samaa mieltä siitä, että housumuoti on tällä hetkellä hankalaa tai jopa rumaa? Kaupoista löytyy näitä porkkananmallisia housuja, kaameita ysärifarkkuja, ylhäältä alas leveinä lepattavia lahkeita, trumpettilahkeita ja joko liian pitkiä tai liian lyhyitä puntteja. Se on myönnettävä, että vaihtoehtoja on enemmän kuin vuosikymmeniin. Housujen sovittelu tuntuu kuitenkin niin työläältä, että käyn mielummin nappaamassa Zarasta pillifarkut toisensa jälkeen, onneksi niitäkin saa vielä.

Jos olen ihan rehellinen, housumuodin lisäksi minusta tämän hetken monet muutkin trendit ovat aika rumia. Jättimäisen väljät takit ja yläosat, putkilomaiset neulemekot sekä beigen eri sävyihin pukeutuminen kiireestä kantapäähän eivät saa sydäntäni lepattamaan sillä tavalla kuin muoti joskus takavuosina. Olen silti hankkinut näitä vaatteita, usein hätäostoksina tavaratalosta tai ketjuliikkeestä, kun on tuntunut siltä, että on pakko saada jotain päällepantavaa esimerkiksi töihin. Tämän seurauksena en enää rakasta vaatekaappini jokaista pukinetta, kuten joskus oli onnellinen tilanne.

Lisäksi on käynyt niin, että olen ajautunut eri suuntiin vanhojen suosikkimerkkieni kanssa. Hyvä esimerkki on edellä jo mainittu Filippa K. Oli aika, jolloin pidin kovasti merkin käytännöllisistä ja laadukkaista perusvaatteista ja olisin voinut poimia rekeiltä kaiken vaatekaappiini. Tämän hetken mallistot eivät kuitenkaan viehätä. Jos vilkaisette naisten valikoimaa verkkokaupassa, löydätte suunnilleen kaikki nuo yllä luettelemani ja vihaamani trendit. Ja anteeksi, mutta miksi noiden mallien täytyy tuijottaa eteensä noin apaattisina ja ankeina? Onhan siellä kivojakin juttuja, esimerkiksi jotkut neuleet, mutta on jokseenkin selvää, etten enää ole Filippa K:n kohderyhmää.

Tara Jarmon on toinen vanha suosikkini, jonka kanssa tiet ovat erkaantuneet. Muistatte ehkä kiintymykseni sen vintagehenkisiä kotelomekkoja kohtaan. Sittemmin Jarmonin tyyli on muuttunut eksentrisemmäksi ja pian sen jälkeen, kun lakkasin löytämästä merkiltä mitään itseäni kiinnostavaa, se vetäytyi Suomesta kokonaan.

Maailmaan mahtuu edelleen paljon kauniita vaatteita, mutta näköjään ne harvemmin ovat myynnissä lähiostarilla. Niiden löytämiseen täytyy nähdä vähän vaivaa, ne saattavat vaatia tilaamisen ja palauttamisen tuskan ennen kuin sopiva löytyy ja aika usein niistä täytyy maksaa myös enemmän rahaa.

Loppuun vielä good ol’ peiliselfie! Neuletakki on saatu jo viime keväänä Odd Mollylta, mutta tätä mallia näyttää edelleen olevan verkkokaupassa. Neule on sievä ja sain sen itse valita, mutta täysi napakymppi se ei ole. Odd Molly on kuitenkin sellainen merkki, jota seuraan mielenkiinnolla. Ehkä suurin muutos on kuitenkin tapahtunut minussa, kaipaan pehmeämpää ja kodikkaampaa tyyliä kuin takavuosina.

Enkä tarkoita tällä vain pukeutumista.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

4 keskustelu

 1. 1.14.22
  Karoliina said:

  Mä taas tykkään kovasti tämän hetken muodista ja just tuosta, että on leveää, kapeaa, pitkää ja lyhyttä lahjetta. Musta on tuntunut, että väljät leikkaukset sopivat hyvin keskimittaisellekin ja näyttävät hyviltä myös aika klassistenkin vaatteiden kanssa. Siksi on tuntunutkin, että intoa pukeutumiseen on pitkästä aikaa ihan erityisen paljon.
  Mä en hennonut ostaa noita Karlie-housuja, mut otin omasta kaapista käyttöön yhdet vähän saman henkiset. Ne on etenkin yksinkertaisen poolon kanssa ok.

  • 1.16.22
   lisbet said:

   Minä pidin väljästä muodista niin kauan kuin se koski vain yläosia. En kaipaa takaisin makkarankuoriaikojakaan. Mutta varmasti nykymuoti puhuttelee monia ja kiva että se inspiroi sinua!

 2. 1.15.22
  Susanna said:

  Housujen ostaminen on erityisen kamalaa, sillä harvoin kaikki on kohdallaan. Mistä löytäisi esimerkiksi tavalliset klassiset suhteellisen suorat ja suhteellisen normaali vyötäröiset farkut? Tai valkoisen kauluspaidan joka istuu puristamatta olematta kuitenkaan valtavan löysä. Kotimainen Andiata on merkki jota itse seurailen. Samoin Rils ja Your Face ovat listallani – joskin näissäkin mitoitus vaihtelee ja joskus tuntuu että kohderyhmä ei olekaan aikuinen silti vielä nuorekas nelikymppinen 🙂 nainen vaan teinitytön vartalon säilyttämään onnistunut yksilö.
  Odd Molly aleissa näytti olevan jokunen yllättävän hilitty mekko (olen mieltänyt merkin melko runsaasti koristelluksi mutta villatakkisi on kyllä samoin kaunis!). Mitä sanoisit sen mitoituksesta, reilu vai normaali?

  • 1.16.22
   lisbet said:

   Andiata on minustakin ihana ja ehkä nyt tunnen olevani ”sopivassa iässä” sitä käyttämään. Viime aikoina olen bongaillut merkin vaatteita mm. Sanna Marinin päältä, (Sanna on toki paljon minua nuorempi). Rilsiin en olekaan kiinnittänyt huomiota pitkään aikaan, ehkä pitää kurkata mitä siellä on tarjolla. Odd Mollyn mitoitusta kuvaisin mielummin reiluksi kuin normaaliksi, mutta vaihtelee kyllä paljon. Tämä viime keväänä saamani neuletakki ja sen mukana tullut mekko olivat kooltaan reiluja, aiemmin second handina ostamani neuletakki taas melko niukka mitoitukseltaan.