Olohuoneen kevennetty ilme

IMG_5381

IMG_5388

IMG_5387

IMG_5372

Olohuone koki hiljattain muutoksen, kun saimme vihdoin sohvat yläkerran aulaan. Samalla TV-taso vempeleineen siirtyi ylös. Ajatuksena on, että yläkerrassa olisi arkisempi oleskelutila leikkimistä, TV:n katselua ja pelaamista varten ja alakerrassa seesteisempi olotila. Kuvitelmissani alakerran olohuone on paikka, jossa äiti voi lukea sisustuslehteä sohvalla ilman, että ensin tarvitsee raivata pois pikkuautojen ja leikkilentokoneiden armeijaa. Käytännössä lelut tuntuvat valuvan vähän kerrallaan valkoisille nahkasohville. Muutaman kerran viikossa hermostun, keräilen ne koriin ja kannan takaisin ylös.

TV:n tilalla on nyt puinen taso, joka on peräisin mieheni taitavista käsistä. Sen päällä anopin keramiikkaveistos saa arvoisensa paikan. Toinen uusi tulokas huoneessa on Hanna Korvelan Duetto-matto, josta olin haaveillut jo pitkään. Tarkempaa juttua näistä molemmista tulossa myöhemmin omissa postauksissaan.

Minulle oli todella tärkeää, että TV saatiin pois alakerrasta. Se oli hyvä esimerkki siitä, miten väliaikaisratkaisut pyrkivät muodostumaan pysyviksi. TV-taso kannettiin muuttopäivänä olohuoneen seinustalle, eikä se liikahtanut siitä yli vuoteen, vaikka alusta asti oli selvää, että haluamme TV:n yläkertaan. Alakerrassa on sitä paitsi koko ajan ollut toinenkin TV keittiössä, mistä on aiheutunut kaikenlaista harmia – esimerkiksi se, että molemmat televisiot aukesivat yhtä aikaa kaukosäädintä käytettäessä.

Nyt kun musta ruutu ja maton tummat raidat ovat poissa, olohuoneen ilme on keväisen keveä. Vai mitä tuumaatte? Onko ilme liiankin vaalea?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 21.5.2014
  littleB said:

  Jee, kiva kun oot takasin! Silmä lepää kuvissasi 🙂

  • 21.5.2014
   lisbet said:

   Kiitos, on kyllä ihanaa taas blogata! Kotonakin on puhtaampaa, kun kuvia varten on välillä siivottava:D

 2. 21.5.2014

  Todella kaunis ja rauhallinen tila. Tasapainoinen kaikilta elementeiltään. Pidän kovasti!

  • 21.5.2014
   lisbet said:

   Kiva kuulla! Minustakin tuntuu, että raitamaton poistuminen rauhoitti tunnelmaa aika lailla.

 3. 21.5.2014

  Todella kaunis ja rauhallinen tila. Tasapainoinen kaikilta elementeiltään. Pidän kovasti!

 4. 21.5.2014
  Ripi said:

  Ihanalta näyttää, harmonista eikä yhtään liian vaaleaa! Ja ihanaa, että olet palannut 😉

  • 21.5.2014
   lisbet said:

   Kiva kuulla! Vaalea sopii hyvin ainakin tähän vuodenaikaan?

 5. 21.5.2014

  Juuri ihastelin tuota valoa ja tilan tuntua kuvissa, ei siis mielestäni yhtään liian vaaleaa. Tuli heti halua karsia omaakin olohuonetta vähän ilmavammaksi – meillä se tosin on pienemmässä asunnossa vähän haasteellisempaa. Upea tuo matto!!

  • 21.5.2014
   lisbet said:

   Meillä on kieltämättä alakerran oleskelutiloissa suhteellisesti runsaat neliöt… jos olisin itse laatinut talon huonejaon, olisin saattanut nipistää olohuoneesta pari neliötä esim. makuuhuoneisiin 😀

 6. 21.5.2014
  Melina said:

  Kiva kun olet palannut bloggaamaan!

  • 21.5.2014
   lisbet said:

   Minustakin on mukavaa taas päivitellä blogia:D Olen aina välillä käynyt seuraamassa teidän projektia – hyvään vauhtiin olette päässeet!

 7. 21.5.2014

  Näyttää tosi kauniilta! Erityisesti tykkään tuosta tasosta.
  Kiva että että olet palannut:)

  • 21.5.2014
   lisbet said:

   Joo, minäkin tykkään, että tilaan tuli lisää puunväriä. Vielä tosin on mietinnän alla, käsitelläänkö taso värillisellä vai värittömällä vahalla.

 8. 21.5.2014
  Maija said:

  Ihana tämä blogin uusi ulkoasu! 🙂 Itsekin valjastin vähän aikaan sitten mieheni selvittämään, miten saisin tuollaisen yläpalkin, jossa olisi esillä muutamia postauksia. WordPress-alusta on muutenkin houkutellut, bloggerin kuvanlaadun ja -värien kanssa tappelu on alkanut jo kyllästyttää…

  Oikein ihania ja aurinkoisia päiviä Lisbet! <3

  • 24.5.2014
   lisbet said:

   Joko miehesi sai ongelman ratkaistua? Voisin kaivaa tähän ne koodit, jolla tein yläpalkin blogger-blogiin. Bloggerin kuvanlaatu on kyllä nykyään melkoinen vitsaus ja erinomainen syy siirtyä WP:n puolelle!

   • 27.5.2014
    Maija said:

    Ei ole valitettavasti vielä saanut (tosin en ole ihan varma, kuinka ahkerasti on yrittänyt minun hoputteluistani huolimatta). Jos sinulla on edelleen tuo bloggerin koodi tallessa, niin mielelläni ottaisin sen! <3

 9. 21.5.2014
  Jaana K said:

  Aivan unelmien olohuone! Todella rauhallista eikä yhtään liian vaaleaa! Mahtavaa, että palasit. Kerkesin juuri ennen bloggaustaukosi alkamista löytää blogisi ja jäin kovasti odottamaan paluutasi. Tervetuloa kurkkaamaan myös minun blogiini http://www.sweetlivingandthings.blogspot.fi
  Blogi keskittyy sisustamiseen, ruokaan ja
  valokuvaukseen 🙂 Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle!

  • 24.5.2014
   lisbet said:

   Kiva, kun olet löytänyt tänne, tulen vastavierailulle!

 10. 21.5.2014

  Kaunista <3. Ja niin ihana matto, innolla odotan postausta siitä!

  • 24.5.2014
   lisbet said:

   Kiitti:D joo postaus tulikin jo!

 11. 21.5.2014

  Kaunista! Kiva, että olet palannut blogiisi. Löysin tämän vasta hetki sitten. Nauttien lueskelin ja katselin vanhoja blogauksiasi ja jäin odottelemaan paluutasi.

  • 24.5.2014
   lisbet said:

   Voi miten mukava kuulla, että taukonikin aikana joku on jäänyt blogini lukijaksi. Vähän ehdin jo pelätätä, onko minulla yhtään lukijaa jäljellä, kun jatkan bloggaamista. Sinullakin on kaunis blogi, ihania tunnelmia siellä!

 12. 21.5.2014

  Ihanan valoisaa ja avaraa! Kiva että tulit takaisin 🙂

  • 24.5.2014
   lisbet said:

   Näissä tunnelmissa on kyllä mukava aloittaa blogin uusi aikakausi!

 13. 21.5.2014
  Jutta said:

  Aivan ihana tuo miehesi tekemä puinen taso! Sopii olohuoneen sävymaailmaan täydellisesti. Itsekin aion vaihtaa kesäksi Avenue-maton pois ja tilalle tulee raikas vaalea Beach. 🙂

  • 24.5.2014
   lisbet said:

   Sussa taitaa olla myös vähän mattosisustajan vikaa, eikös:D

 14. 21.5.2014

  Tervetuloa takaisin – on sinua odotettu! Ja voi, miten tykkään blogisi uudesta ilmeestä!

  • 24.5.2014
   lisbet said:

   Kiitos Karla! Arvaat varmaan, kuinka paljon olen itse odottanut tätä!

 15. 22.5.2014
  Heli said:

  Ihanaa, että olet palannut! Mun mielestä olohuoneen ilme ei ole yhtään liian vaalea. Näyttää tosi hyvälle ja raikkaalle. Miehesi tekemä taso ja keramiikkaveistos sen päällä ovat kyllä ihan täydellisyyttä hipova yhdistelmä. 🙂

  • 24.5.2014
   lisbet said:

   Kiitos Heli. Minäkin pidän tuosta puun ja keramiikan yhdistelmästä. Kyllä äiti ja poika osaavat:D

 16. 25.5.2014
  Stine said:

  Hi Lisbet! I hope you speak English.. . Can you tell me where that black table is from? // Stine

  • 26.5.2014
   lisbet said:

   Hi Stine, thanks for asking! It is a vintage table of Finnish origin… probably from the 60s. The legs have been shortened and then the table was painted black.

 17. 18.10.2016
  Maria said:

  Hi Lisbet, can you tell me something about the carpet and its brand?
  Thank you!

  • 19.10.2016
   lisbet said:

   Hello Maria, sure, the carpet is from Finnish brand Hanna Korvela, you can find their English website here: http://www.hannakorvela.fi/index.php?kieli=2

   I think they have international showrooms as well.

   This model is Duetto4 in natural white, it’s cotton and paper yarn. These rugs are a bit pricey but worth every penny.