Jalustalle nostettu

Sain äitienpäivänä toivotun lahjan: jalustan kameralle. Tälle on varmasti käyttöä siviilielämässäkin mutta blogin kannalta jalusta on erityisen hyödyllinen. Ainakin se tekee sata kertaa helpommaksi asukuvien ottamisen – hyvästi kirjapinot kameran alla ja muut viritelmät! Toisekseen voin ottaa kuvia pitemmällä valotusajalla, kun alla on vakaa alusta.

Objektiivivalikoimani rajoittuu tällä hetkellä kameran mukana tulleeseen 18-55 mm/f3.5-5.6 kittilinssiin ja Canonin 50 mm/f1.8 kiinteän polttovälin objektiiviin. Jälkimmäistä voin suositella kaikille, jotka kuvaavaat kittiobjektiivilla. Pienellä investoinnilla kuvista saa kirkkaampia ja valoisampia. Sisustuskuvien ottamiseen kyseinen objektiivi ei tosin sovi, sillä kuvakulma on varsin kapea, mutta korujen, vaatteiden, astioiden ynnä muun blogisälän kuvaamiseen se on omiaan. Vaikka valotusongelmaani voisi parantaa vielä laadukkaammalla objektiivilla, tällä hetkellä nämä omistamani ovat minulle riittävästi enkä suunnittele hankkivani uusia. Pari suosikkia olen kuitenkin pistänyt muistiin tulevaisuutta varten…

Mehut ovat nyt vähän loppu mutta onneksi huomenna on viikon paras päivä, maanantai!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu