Tasapainossa

Kuluneella viikolla tuskastuin blogini kuvien heittelehtivään laatuun. Kuvaan viime jouluna lahjaksi saadulla Canonin EOS 1100D:llä. Aiempaa kokemusta järjestelmäkameroista ei ole, joten pikkuveljeltä jouluaattona saatua käyttöönotto-opastusta lukuunottamatta olen opiskellut kuvaamista itsenäisesti yrityksen ja erehdyksen menetelmällä. Jokin pieni valokuvauskurssi ei olisi ollut pahitteeksi, mutta toisaalta alkuun on päästy näinkin.

Erityisesti minua on häirinnyt kuvien valkotasapainon vaihtelu. Olen tähän asti kuvannut yleensä jollain kameraan ohjelmoiduista valkotasapainon perusasetuksista valaistuksesta riippuen ja säätänyt värejä lisää iPhotossa. Tuloksena on ollut kalsean sinertävästä sumean keltaiseen vaihtelevia maisemia – ei tarvitse selata kuin muutama postaus taaksepäin nähdäkseen, mitä tarkoitan. Nyt otin vihdoin asiakseni tutustua kamerani valkotasapainon säätöön. Mitäs sanotte, miltä tämän postauksen kuvat näyttävät?

Näitäkin otoksia on tosin jälkikäsitelty iPhotossa: olen kirkastanut kuvan tasoja, lisännyt kontrastia ja terävöittänyt kuvaa. Tarvitsisin kuviini lisää valotusta, jotta ne näyttäisivät riittävän raikkailta silmääni. Äitienpäivälahjastani saattaa olla sen suhteen apua… joo, ei enää näitä teasereita, lupaan tehdä siitä postauksen viikonlopun aikana.

Diorin kynsilakan sävy on ”Onnekas” 659. Ihana keväinen karkkisävy! En ole vielä edes ehtinyt testaamaan tätä, viikko oli sen verran kiireinen. Vastailen kohta kommentteihin – sinne näkyy tulleen paljon haasteita, o-ou.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 19.5.2012
  Reetta said:

  Hyvältä näyttää kuvat! Itse olen ainakin huomannut, että kun kameraan tutustuu tarkemmin, niin siitä on paljon apua. Myös linsseillä on paljon vaikutusta.

  Kynsilakka on kyllä todella herkullisen värinen 🙂

  • 19.5.2012
   lisbet said:

   Tunnustan, että tämä oli eka kerta, kun edes tartuin kameran ohjekirjaan *blush*. Laadukkaammat objektiivit ovat toivelistalla, yksi lasi mulla onkin kittilinssin lisäksi ja siitä on kyllä ollut iso hyöty.

 2. 19.5.2012
  littleB said:

  Mulla olis kameran kans tutustumiskausi myös tulossa. Tuolla se reppana on laukussaan odotellut mua jo ties kuinka kauan, kun ei vaan ehdi…

  • 19.5.2012
   lisbet said:

   Niin, olisipa rajattomasti aikaa tällekin harrastukselle! Mutta itse huomasin, että jo automaattiasetuksilla sai nii-in paljon parempia kuvia kuin pokkarilla.

 3. 19.5.2012
  Hanilo said:

  Mun mielestä sun kuvat ovat näyttäneet aina hyviltä! Itelläkin on samoja ongelmia juurikin valkotasapainon säätämisen kanssa ja kuvat näyttävät aina liian kellertäviltä.

  • 19.5.2012
   lisbet said:

   No voi kiitos! Kellertävyys oli mullakin pitkään ongelma ja siksi löin jossain vaiheessa vähän överiksi kuvien sinertämisen kanssa. Onneksi tässä postauksessa valkoinen näyttää suht valkoiselta.

  • 21.5.2012
   Hanilo said:

   Tästä postauksesta innostuneena kaivoin sen kameran ohjekirjasen esiin ja opettelin valkotasapainon käsisäädön. Eihän se ollut kuin pari napin painallusta ja kuvan ottaminen valkoisesta paperista!

  • 21.5.2012
   lisbet said:

   No rocket science:)

 4. 19.5.2012
  Mayo said:

  Heippa kanssabloggaaja ja kiitos ihanasta blogistasi! ( Etenkin kuvista, jotka ainakin omaan silmääni näyttää täällä aina tosi kauniilta! )
  Omassa blogissani on sinulle pieni haaste kera ansaitun tunnustuksen, mikäli tahdot kurkata! 😉

  Mayo

  • 19.5.2012
   lisbet said:

   Kiitos sanoista ja tunnustuksesta Mayo:) Haasteita on tullut aika paljon viime aikoina, vaikka olen niiden toteuttamisessa ollut aiemminkin aika laiska… nyt täytyy tsempata!

 5. 19.5.2012

  Hahaa, olet saanut ilmeisesti saman tyyppisen lahjan kuin minä! Oletko lukenut minun valkotasapainon säätö-postauksen? Se ei oikeasti ole vaikeaa ennen kuvausta, tarvitset vain valkoisen paperin.

  • 19.5.2012
   lisbet said:

   Heh, läheltä liippaa mutta lahja liittyy valokuvaukseen pikemminkin siten, että se mahdollistaa pitemmät valotusajat…

   Olen lukenut tuon postauksesi ja se oli tosi hyödyllinen – juuri sillä menetelmällä otin nämä kuvat. Nyt valkoinen tosiaan näyttää valkoiselta (kuulostan ihan pesuainemainokselta).

  • 20.5.2012

   Ahaa, taidan arvata.. erittäin tärkeä lahja kuvattaessa!

 6. 20.5.2012
  Emma said:

  Olen uusi lukija blogissasi, ja tykästyin heti kauniisiin kuviisi. Kuten myös blogin visuaaliseen ilmeeseen. Aivan ihana blogi! Koin heti alemmuuskompleksia, koska olen itse vasta juuri blogin perustanut. Itselläni on paljon opittavaa kuvaamsesta, ja ehkä tosiaan kannattaisi tutustua kameran ohjekirjaan…