Kun keittiö muuttuu bistroksi (ja ruokakomeron paluu)

Kaupallinen yhteistyö Asennemedian ja Keittiömaailman kanssa

keittiomaailma-bistro-13

Jossain on jo alettu povata avokeittiöiden suosion laantumista, mutta minä kyllä luulen, että tämä trendi on tullut jäädäkseen. Jos jotain, keittiö muuttuu yhä enemmän avoimeksi kokoontumispaikaksi, jossa valmistellaan yhdessä ruokaa tuntikaudet. Samalla keittiö menettää perinteisiä roolejaan huoltotilana ja sekalaisen tavaran säilytyspaikkana. Olin viime torstaina Espoon Suomenojalla tutustumassa Keittiömaailman näyttelytiloihin ja viimeisimpiin trendeihin Lauran kanssa, ja keskiöön nousi A La Carten ihana Bistro-konsepti. Kuvittelepa korttelin mukavin ja trendikkäin ruokapaikka, jossa sinulla on suosikkiannos ja ehkä kantapöytäkin. Nyt kuvittele tuo sama pikku bistro omaan kotiisi: aamuisin se tarjoilee itsetehtyä granolaa ja illalliseksi kenties parsakauden herkkuja…

Pipsa Hurmerinta herätti keittiön henkiin kokkauksillaan. Ehkä bistro-konseptin mukana pitäisi tulla myös oma kokki?

keittiomaailma-bistro-12

Yksi keittiötrendi, jonka toivoisin palaavan, on pantry eli ruokakomero. Tilavissa jenkkikeittiöissä näitä näkee jonkin verran, mutta suomalaisiin taloihin ruokakomeroja ei taida olla rakennettu sitten 60-70-luvun kylmiöiden. Bistro-konseptissa pantry on kätevä nurkkakomero, joka korvaa nurkkiin tyypillisesti tulevat kattilakarusellit tai vastaavat. Onneksi ruokakomeroon on saatavilla myös umpinaiset ovet, sillä ainakaan meillä komeron sisältö ei olisi esittelykunnossa 24/7.

keittiomaailma-bistro-14

Trendejä on mielenkiintoista seurata ja niistä on hauska raportoida, mutta sisustusbloggaaja peilaa asioita tietysti aina oman kotinsa ja makunsa kautta. Oman kotimme keittiö edustaa paljon minimalistisempaa linjaa – voisinko kuvitella tämäntyyppisen keittiön meille? Katsoin bistroa pitkään pää kallellaan. Ehkä riisuisin jonkin verran yksityiskohtia, mutta tummat kalusteet, kevyet hyllyt yläkaappien sijaan, laatoituksen tiililadonta ja riippuvalaisimet – kyllä kiitos! Jos joskus pääsemme keittöremppahaaveissamme tuumasta toimeen, tulen varmasti vielä kerran harkitsemaan myös nuo peiliovelliset kalusteet, ne vain ovat klassisuudessaan vastustamattomat.

keittiomaailma-bistro-11

keittiomaailma-1

Oma keittiösuosikkini taitaa bistrohaaveista huolimatta olla edelleen ylläolevien kuvien vaaleanharmaa Scuro, jota ihastelin jo viime syksynä Helsingin keskustassa Fabianinkadulla sijaitsevalla showroomilla. Ylipäätään kierros Suomen suurimmassa keittiönäyttelyssä avaa silmät sille, kuinka paljon vaihtoehtoja keittiöissä nykyään on ja minkälaisia innovaatioita peruskalusteiden rinnalle on kehitetty. Suosittelen vierailua kaikille keittiön rakentamisesta, remontoimisesta tai uudistamisesta kiinnostuneille!

Keittiömaailma Espoo Suomenoja, Martinkuja 10

Tallenna

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 24.5.2017
  Sara said:

  Me suunnittelimme taloamme vajaat 10 vuotta sitten, ja ruokakomero oli yksi asia, jota mietittiin. Jos tilaa olisi ollut enemmän, olisimme sellaisen halunneet, mutta se ei onnistunut. Ruokakomero olisi kyllä todella kätevä, ja sinne voisi hamstrata enemmänkin tavaraa – hyvään järjestykseen!

  • 8.6.2017
   lisbet said:

   Kyllä, ja sinne saisi kätevästi myös isommat astiat, joiden liikuttelu kaappeihin tai laatikoihin on hankalaa – kenties sinne voisi ostaa myös ruoka-aineita isompina tukkupakkauksina. Hm, nyt minäkin haluan ruokakomeron!

 2. 24.5.2017
  Pia said:

  Aijai, kyllä tykkään noista mustista hyllyistä ja lasikaapin ovista. Ruokakomero näyttää olevan yleistyvä ratkaisu, se on vähän niinkuin aamiaiskaapin laajennus. Meille (tai siis jos ollaan rehellisiä, minulle) se on must-have tulevassa kodissa, ja vielä kun keksisi miten komeron oven saisi istumaan muuhun keittiöön. Jos kenelläkään tulee hyviä ideoita, niin arvostaisin kovasti niiden jättöä blogiimme, lopullinen ahaa-elämys puuttuu…

  • 8.6.2017
   lisbet said:

   Näyttipä teidän pohja hyvältä! Siinähän oli siis liukuovi keittiöstä ruokakomeroon? Se lienee aika helppo naamioida muuhun keittiöön sopivaksi?

 3. 5.6.2017
  Katja said:

  Kävin tänään juuri Keittiömaailmassa ja tuo keittiö jäi mieleen, vaikka olinkin ajatellut hieman eri tyylistä. Täytyypä miettiä uudelleen. Meillä takka tulee saarekkeeseen kiinni, joten sekin vaikuttaa keittiön suunnitteluun. Meille on tulossa ruokakomero, joka oli mukana heti ensimmäisissä toiveissa kun arkkitehdin kanssa aloimme taloa suunnitella. Täällä vähän suunnitelmia meidän keittiöstä: https://puutajavahanmuuta.blogspot.fi/2017/05/ruokakomero-ja-keittio.html Ja täällä suunnitelmia saarekkeeseen liitettävästä takasta: https://puutajavahanmuuta.blogspot.fi/2017/05/takan-suunnittelua.html

  • 8.6.2017
   lisbet said:

   Hienoja, erilaisia ideoita! Näiden kuvien perusteella haluan ehdottomasti ruokakomeron, jos joskus vielä päädymme kotia rakentamaan. Sinun ja ylläolevan esimerkin perusteella se mahdollistaa keittiön pitämisen kompaktina ja minimalistisena. Parhaimmillaan ruokakomero näköjään jopa säästää neliöitä. Oliko teilläkin liukuovi komerossa?