Arkea helpottavia innovaatioita keittiöön (ja yksi vaatekaapista varastettu idea)

keittiomaailma-2

Kaupallinen yhteistyö Asennemedian ja Keittiömaailman kanssa

Täytyy tunnustaa, että pientä keittiökuumetta on ilmassa, mutta olen yrittänyt pitää pääni kylmänä. Puoli blogimaailmaa unelmoi tällä hetkellä harmaasta peiliovellisesta keittiöstä, ja olen löytänyt myös itseni näiden haaveiden ääreltä. Samaan aikaan askarruttaa ajattoman keittiön arvoitus. Laadukas keittiö on pitkäikäinen hankinta, jonka soisi kestävän vuosikymmeniä. Mikä olisi se keittiömalli, jota katselisi tyytyväisenä, vaikka trendit ympärillä vaihtuisivatkin? Ja mikä kaikki oikeastaan on mahdollista keittiötä suunniteltaessa? Viime torstaina talloin läpi kaupungin lumisateen Keittiömaailman showroomille hakemaan ideoita ja nauttimaan lämpimästä tunnelmasta.

[envira-gallery id=”4620″]

Tosiaan, kyse ei ollut ainoastaan keittiöistä vaan tilaisuudella oli värikkäämpikin teema. Halukkaat pääsivät valmistamaan afrikkalaista ateriaa African Potsin kokki Fatima Usman johdolla. Asennekollegani Liemessä-blogin Jenni pyöritteli näppärästi munkkeja ja 52 Weeks of Deliciousness -blogin Annelle lankesi miltei illan pääkokin rooli. Jätin suosiolla kokkailut ruokabloggaajille ja tyydyin häärimään enemmän kameran takana.

keittiomaailma-3

keittiomaailma-4

Kokkailujen ohessa ehdin tutustua showroomin antiin. Keittiömaailmalla on mm. Petra- ja A La Carte -keittiöiden edustus. Tässä A La Carte -keittiössä on ajattomuuden aineksia, mutta myös trendit on huomioitu. Pidän siitä, että se on modernin linjakas, mutta ovien lovetut vetimet tuovat kuitenkin sitä kaivattua pientä pehmeyttä. Lisäksi se esittelee hauskan uuden innovaation: Framilla-sarjan tuotteet mahdollistavat sen, että keittiön kauneimmat ja persoonallisimmat asiat voi säilyttää kauniisti esillä. Ideahan on tuttu vaatesäilytyksen puolelta, jossa on jo pitkään jätetty kengät, laukut ja asusteet näkösälle avonaisiin hyllyihin tai vitriineihin. Sisävalaistun vitriinilaation etureunaan voi järjestää riviin vaikkapa kauneimmat kahvikuppinsa tai maustepurkkinsa. Tasovitriini (kuvassa lieden ja uunin välisessä tilassa) puolestaan tuo mieleen instagram-neliökuvan, johon voi flatlayn tapaan rakentaa kauniita asetelmia – tai voihan siihen asettaa myös avonaisen keittokirjan suojaan ruoanlaiton roiskeilta! Täältä löydät lisää Keittiömaailman arkea helpottavia ideoita. 

[envira-gallery id=”4626″]

Myös alemman kuvan Stage-hyllykkö jatkaa esillepanon linjalla. Hyllyköllä voi helposti piristää keittiötä, vaikkei kokonaista keittiöremonttia olisikaan suunnitelmissa, ja sillä voi harkitusti korvata yläkaappeja, mikäli haluaa ilmavamman vaikutelman. Stage-hyllykön voi asentaa myös työtasolle.

Säilytystila ylipäätään on sellainen asia, joka keittiöissä puhuttaa. Perinteisesti on toivottu keittiöitä, joissa on runsaasti säilytystilaa. Useimmissa tapauksissa tämä on tarkoittanut loputtomia kaapistoja, joiden kätköihin voi arkistoida kaikenlaista tavaraa tyhjistä viilipurkeista marjanpoimureihin ja perintöastiastoihin. Nyt kun karsimisen trendi on saanut ihmiset tarkastelemaan omaisuuttaan kriittisesti, olisi monella mahdollisuus karsia myös säilytystilaa – tai tehdä siitä esteettisempää ja sisustuksellisempaa.

[envira-gallery id=”4613″]

keittiomaailma-1

Loppuun vielä showroomin namupala, Poggenpohlin P’7350 -keittiö, joka on suunniteltu yhteistyössä Porsche Design Studion kanssa. Tälle upealle, käsityönä viimeistellylle kokonaisuudelle annetaan elinikäinen takuu. Vaikka Porsche-keittö ei välttämättä ole jokaisen kuluttajan ulottuvilla, mieleen jäi erityisesti sen musta, mattalasinen taso, joka on tehty kestämään myös kulutusta. Onko teillä kokemuksta lasista keittiötason materiaalina?

Keittiömaailman Helsingin showroom löytyy osoitteesta Fabianinkatu 19. 

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

5 keskustelu

 1. 11.12.16
  Marjukka said:

  Ihanan virtaviivaista ja selkeää! Olen valkoisen ystävä mutta kyllähän tuo harmaa väri on kerrassaan valloittava.Laadukkaita kalusteita ja mainioita yksityiskohtia mutta täytynee olla liikkeellä ison budjetin kanssa eli ei ihan jokaisen ulottuvilla…

 2. 11.17.16
  Leena said:

  Edellisessä Joulu-postauksessa oli kodissasi kauniita esineitä. Mm rikkalapio ja harja puusta. Mistähän olet mahtanut saada/hankkia?

  • 11.22.16
   lisbet said:

   Pahoittelut että vastaus viipyi, mutta kyse on siis Anttilan Annon tuotteista, joita ei enää valitettavasti ole saatavilla!