Keramiikkataidetta kryptassa

Eilen olin Päivi Rintaniemen Malja-näyttelyn avajaisissa Helsingin Tuomiokirkon Kryptassa. Tässäpä menovinkki pääkaupunkiseutulaisille ja muille, jotka liikkuvat Helsingin keskustassa. Näyttely on auki 12.8. asti klo 11–17 ja sunnuntaisin klo 12–17. Jo pujahtaminen katujen hälinästä hämärään kryptaan on elämys sinänsä ja sopii hengähdystauoksi kiireen keskelle. Tila soveltuu keramiikkatöille erinomaisesti, sillä vaaleasävyiset maljat ja veistokset piirtyvät kauniisti esiin punatiilisiä holvikaaria vasten. Kryptan tiloissa toimii lisäksi vapaaehtoisjärjestöjen pyörittämä kesäkahvila, jossa olen muuten joskus vuosia sitten ollut itsekin tarjoilemassa teetä ja pinaattipiirakkaa.

Uniikkien keramiikkaveistosten lisäksi Päivin ideoista syntyvät myös Amfora-astiat ja sisustustuotteet, joita tässäkin blogissa on vilahdellut mm. postauksissa Jetlagged juhannus, Raparperia napaan ja Let me entertain you.

Kryptaan kuljetaan katutasosta Tuomiokirkon takaa eli Senaatintorin päinvastaiselta puolelta (Kirkkokatu 18). Myös kirkon sisältä on käynti hissillä.

keskustelu