Roger la Borden joulukortit & jouluremontin tila

Yhdessä jouluasiassa olen tänä vuonna ollut ajoissa: tilasin joulukortit jo marraskuun puolella. Tehtävä oli helppo, sillä tiesin tänäkin vuonna haluavani Roger la Borden eläinaiheiset laserleikatut kortit. Suomessa näitä jälleenmyy ainakin Putinki omassa verkkokaupassaan. Jossain vaiheessa joulukorttien lähettäminen tuntui täysin tarpeettomalta, onhan nykyään kaikenlaiset somekanavat, sähköpostit ja pikaviestipalvelut. Olen kuitenkin pikkuisen peruuttanut ja nykyään lähetän muutaman joulukortin, lähinnä vanhemman polven sukulaisille, omille kummivanhemmillemme ym. En odota, että kukaan lähettäisi kortteja meille, mutta iloitsen tietysti jokaisesta joulutervehdyksestä, joka laatikkoon kolahtaa.

Ehkä jossain vaiheessa laajennan taas joulukorttien jakelua. Hidas viestintä on alkanut kovasti viehättää, sillä piirit tuntuvat vähän väliä kärähtävän jatkuvan läsnäolon vaatimuksesta ja tarpeettomien viestien tulvasta. Välillä olen poistanut Whatsappin kännykästä kokonaan, mutta se on kieltämättä aika extremeä. Some on jäänyt vähemmälle, tällä hetkellä keskityn mielummin blogiin enkä edes oikein tiedä, mitä Instagramiin postaisin.

Perinteinen valkoisten hyasinttien ja tuikkukynttilöiden asetelma ruokapöydällä muistuttaa ensimmäisestä joulusta tässä kodissa yhdeksän vuotta sitten. Harmoniasta ei silti ole tietoa, vaan kuvat olohuoneen puolelta paljastavat tämänhetkisen tilanteen:

Alakerran laatoitustyön jälkipuuhina on ollut vielä jäljellä seinien paikkamaalaus. Meillä ei ollut alunperin halua ja tarvetta maalata koko olohuonetta tuonne kuuden metrin korkeuteen asti, mutta aika pian maalaustöiden alettua kävi ilmi, että siltä ei vältyttäisi. Talon mukana saamissamme asiakirjoissa luki, että valkoiset seinät on maalattu Tikkurilan värikartan sävyllä Paperi, joten hankimme sitä korjausmaalaamiseen. Uusi maali on kuitenkin selvästi harmaampi ja lämpimämpi kuin seinien alkuperäinen sävy, joten kaikki pinnat vaativat kaksinkertaisen uudelleenmaalauksen, eikä olohuoneen seinän keskelle tietenkään voinut jättää rantua, jossa väri vaihtuu.

Oli kyse sitten siitä, että alkuperäinen väri ei ollutkaan Paperi tai että sävy on muuttunut ajan saatossa – samapa tuo. Tuskin olisimme muutenkaan pystyneet paikkamaalaamaan vain seinän alaosaa. Loppu hyvin kaikki hyvin, kunhan tikkaat pysyvät pystyssä. Uusi sävy on nimittäin paljon parempi kuin vanha ja sointuu hyvin yhteen listavalkoisen kanssa.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele