Lisbet e. leipoo

Otetaan purkki Danerolles-nimistä tuotetta. Tätä myydään ainakin Prismassa ja se löytyy viileähyllystä kakkujen ja muiden konditoriatuotteiden joukosta. Yhdestä purkista tulee kuusi pientä croissantia. Arvata saattaa, että mitään terveysruokaa tämä ei ole ja E-koodejakin löytyy tuoteselosteesta muutama. Mutta ehkä sen kestää, jos voisarvilla ei herkuttele ihan joka päivä.

Avaa taikinarulla varovasti ja irroita kolmiot toisistaan. Rullaa kolmiot löysästi voisarviksi. Halutessasi voit täyttää ne esimerkiksi juustoraasteella. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa 12-15 minuuttia.

Voilà! Easy like Sunday morning!

keskustelu

  1. 13.1.2013
    Mervi said:

    9 v. poikani teki näitä juuri aamiaiseksi koko perheelle 🙂

    • 13.1.2013
      lisbet said:

      Ja luulen, että hän on parempi leipuri kuin minä:)

  2. 13.1.2013
    Anonymous said:

    Mulla on mutakakku uunissa, ihan siis rasvaa,suklaata ja hippuene jauhoa-eka kerta kun sitä kokeilen , jos onnistuu niin mutakakku & kesän vadelmia ipkahvilla…

    • 13.1.2013
      lisbet said:

      Om nom, kuulostaapa herkulliselta – täydellinen eväs sunnuntain iltapäiväkahveille!

  3. 13.1.2013
    Lumo said:

    Croisantteja en ole syönyt aikoihin. Muistan nuo Danerolles-croisantit kyllä takavuosilta, kun croisantteja ei kaupoista pahemmin muuten löytynyt. Hyviähän ne olivat.

    • 13.1.2013
      lisbet said:

      Mulle tämä on aika tuore löytö!

  4. 13.1.2013
    Iisa said:

    Helppoa ja nopeaa, lopputulos ei voi olla kuin taivaallista! 🙂

    • 13.1.2013
      lisbet said:

      Kannatan erityisesti helppoa ja nopeaa:)

  5. 13.1.2013
    Netta said:

    Voi, sunnuntai aamiaisten herkkupaloja 🙂 tuo viimeinen kuva on niin onnistunut – haaveilen tuollaisesta valonmäärästä. Muutenkin niin raikkaita kuvia jälleen kerran!

    • 13.1.2013
      lisbet said:

      Eiks se ole niin, että aamiainen on päivän paras ateria ja sunnuntaiaamiainen on viikon paras aamiainen?

    • 14.1.2013
      Netta said:

      Juuri näin – ilman aamiasta päivä on ihan susi ja kunnon sunnuntaiaamiainen tosiaan kruunaa koko viikon 🙂 Mukavaa viikon jatkoa, kankeasta maanantaista huolimatta, se tämäkin viikko lähti liikkeelle!

  6. 13.1.2013
    R said:

    Tänä aamuna meidänkin pöydässä, vadelmahillon kera tosin 😉

    • 13.1.2013
      lisbet said:

      Pistelin täällä myös briejuuston kanssa:)

  7. 13.1.2013
    Moana said:

    Nuo on tosi hyviä ja helppoja ja nopeita valmistaa, nam!

    • 13.1.2013
      lisbet said:

      Pisteet tuotteelle siitä, että jopa minä saan tällä croissantit aikaiseksi!

  8. 13.1.2013
    Minna said:

    Ah, kiitos muistutuksesta :)! Minun versiossani sisälle kääräistynä nakki+juustoraaste (näkkikätkö), myös suklaa sisällä taivaallinen.

    Suussasulavat kuvat ja tuo valoisuus :)!

    Hyvää sunnuntain jatkoa!

    • 13.1.2013
      lisbet said:

      Oo, pitäpää kokeilla tuota suklaatäytettä ja yllättää kotiväki sillä!

  9. 13.1.2013

    Ai, kiitos muistutuksesta! Ensi viikonloppuna näitä, tykkään.

    • 13.1.2013
      lisbet said:

      Tuossa yllä tulikin herkullisia täyte-ehdotuksia!

  10. 13.1.2013
    Anonymous said:

    Juu, näitä on ollut marknoilla noin 10 vuotta. ;))) Ko oikein muistan, ne voidellaan/kostutetaan maidolla, ei kananmunalla.
    Ja sisäll voi laittaa vaikkapa Fazerin siniiä paloj tai nakin (muita pistellä se, ettei räjähdä).

    • 13.1.2013
      lisbet said:

      Mulle tämä on melko tuore tuttavuus:) Mutta kananmunalla kehotettiin ainakin tämän purkin ohjeessa voitelemaan, ei tarvitse kostuttaa. Tuo suklaatäyteidea on hyvä!

  11. 14.1.2013
    Zeta said:

    Nuo croissantit ovat hyviä ja lisäksi maidottomia, joten meidän nuorinkin voi niitä syödä. En ole ikinä mistään hotelliaamiaselta/kahvilasta löytänyt maidottomia croissantteja, ilmeisesti ne tehdään yleensä voihin, joten nuorimmainen saa sitten lohdutuscroissantit kotona 🙂

  12. 14.1.2013
    Anonymous said:

    Siis minä olen kaupassa joskus ihmetellyt että mitä nämä purkit ovat 😀 siis ihanko sieltä valmis taikina tulee?! apua, ompas näppärää, pakko varmaan kokeilla 🙂

    -Tanza-

    • 16.1.2013
      lisbet said:

      Arvaa, olinko minäkin vähän skeptinen ”croissanteja purkista” -ajatukselle? Mutta juu!