Talven ultimaattinen feelgood-sarja

Kai te olette jo kaikki katsoneet kauden suosikkisarjaa, tarinaa neljän naisen ystävyydestä, vaihtelevista miessuhteista ja paikkansa löytämisestä uudessa elämänvaiheessa? Ja nyt en siis viittaa And Just Like Thatiin vaan vuosina 1985-1992 kuvattuun Golden Girlsiin eli Tyttökullat-sarjaan, jonka kaikki seitsemän tuotantokautta löytyvät Disneyplussasta. Toki Tyttökullat on kaikin tavoin aikakautensa tuote, eikä jokainen juonenkäänne ole ikääntynyt yhtä kauniisti kuin tyttökultien näyttelijät. Silti väittäisin, että sarja on kestänyt ajan hammasta paremmin kuin monet muut ajankohdan sitcomit.

Voidaanko puhua hetki sarjan puvustuksesta? Kasarimuoti näyttäytyy Tyttökultien yllä kauneimmillaan: pastellisävyjä, olkatoppauksia, väljiä neulepuseroita, pikeepaitoja pystyyn nostettuine kauluksineen, helminauhoja ja twinsettejä. Yöpuvut ovat pitkähelmaisia ja röyhelökauluksisia ja kullakin rouvalla tuntuu olevat vaatekomerossaan loputon määrä erilaisia aamutakkeja. Bungalow-talo Miamissa on vähintään yhtä upea ja sisustettu rottinkihuonekaluin, runsain viherkasvein ja art deco -henkisin yksityiskohdin. Blanchen vehkakuosinen makuuhuone on aivan mieletön.

Ja sitten taas halataan. Ruoka ja syöminen on sarjassa keskeisessä roolissa ja internetin tietojen mukaan Tyttökullat nauttivat seitsemän tuotantokauden aikana juustokakkua noin 100 kertaa. Talven ultimaattinen feelgood-sarja on tässä!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu