Maaliskuun ensimmäinen, talven kuulumiset ja vlogi

Sisältää *tähdellä merkittyjä mainoslinkkejä

Anteeksipyytelevillä kukkakuvilla on aina hyvä lähteä liikkeelle blogitauon jälkeen. Tällä kertaa kuvissa Plantagenista ostetut helmililjat. Olipa siellä ihana valikoima keväisiä sipulikukkia! Ei mitään sellaista, mitä vielä raaskisin laittaa ulos, vaan annan pienen vihreyden ilahduttaa sisällä tähän aikaan vuodesta.

Onhan vaan taas ollut talvi. Liukumäki tuntuu saaneen alkunsa joulukuun alkajaisiksi koko perheen voimin sairastetusta koronasta, jonka jälkeen podin pitkään poskiontelotulehdusta jälkitautina. Siitä olikin hyvä ponnistaa takamatkalta jouluvalmisteluihin. Mies päätti myös aloittaa remontin alakerran wc:ssä, joka minun mielestäni ei lainkaan kaivannut sellaista, korkeintaan kalusteiden vaihtoa. Remonttia on työstetty välipäivistä lähtien sen ohella, että olemme molemmat käyneet töissä ja edelleen hoitaneet nuorimmaista kotona. Päiväkotipaikkaa oli haettu vuodenvaihteeseen, mutta kaupungin tarjoama sijoitus oli sen verran etäältä, että katsoimme voivamme jäädä odottamaan läheisemmän hoitopaikan vapautumista.

WC on nyt enää allaskaappia ja peiliä vailla – kuvia toki tulossa, kun projekti valmistuu. Hoitopaikkaa vielä odotamme. Sen suhteen on kaikki peukut pystyssä, sillä nyt on kyllä alkanut tuntua, että todellakin tarvitsisisimme päiväkodin vetoavun tähän arkeen. Meillä ei liiemmälti tukiverkkoja ole, ja vaikka kyllä selviämme, olisi mukava, että arki olisi muutakin kuin selviytymistä.

Maaliskuun ensimmäinen kuitenkin piristää. Eilen harrastuskuskina kuuntelin lintujen laulua (vasta kuuden aikaan) hämärtyvässä illassa ja tuntui tosi keväiseltä, ensimmäiseltä kevätillalta. Ennustin itse itselleni auringonkuvat sääkartoille viikonlopuksi ja päätän, että kevät alkaa nyt tai viimeistään tulevan hiihtolomamme jälkeen.

Päivän asu on Lindexin *Holly & Whyte -malliston collegepaita, joka sympaattisella tavalla tuo mieleen 2010-luvun alun tyylin printtipaitoineen. Muistatteko esimerkiksi, kuinka Zoe Karssenin collarit olivat blogihitti noina vuosina? Alla on niinikään Lindexiltä ostettu *röyhelökauluksinen pitkähihainen paita, joka on monikäyttöinen aluspaita esimerkiksi neuleiden kanssa käytettäväksi. Saatavilla on myös *hihaton malli kevään ja kesän pukeutumista ajatellen.

En sentään ole alkuvuonna ollut ihan toimeton someni suhteen. Kuvasin ja hioin pitkään tätä vlogia, jonka julkaisin muutama päivä sitten. Tyylilaji on hieman erilainen kuin aiemmissa videoissani. Olen viime aikoina inspiroitunut esteettisyyttä painottavasta ja kasvottomasta silent vlog -tyylistä, mutta en kuitenkaan halunnut tehdä täysin vailla puhetta olevaa videota. Mitä tuumaatte?

Hyvää viikonloppua sinne ruutujen taakse!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

8 kommentti(a)

 1. 3.1.24
  Sanna said:

  Ihanan seesteinen tunnelma! Omat muistot taaperoarjesta on jotain muuta. 🙂

  • 3.2.24
   lisbet said:

   Kiitos! Ja niin on oma taaperoarkikin jotain ihan muuta. Vlogi on tällainen arkifantasia 😀

 2. 3.2.24
  Jessica said:

  Ihanan seesteinen tunnelma vlogissa ja pidin myös sen erilaisesta tyylilajista.

 3. 3.8.24
  Jenny said:

  Teillä on kyllä niin kaunis koti! ❤️ Teetkö tätänykyä sekä lääkärin että meteorologin töitä?

  • 3.8.24
   lisbet said:

   Joo, pääasiassa meteorologin hommia mutta täydennän työpalettiani keikkapäivystysvuoroilla aina sen jälkeen, kun miehen seuraavan kuun työvuorolista tulee. Tällä hetkellä kotihoitokuvio vaatii aikamoista sommittelua 🙂 Siksikin päivähoitopaikka olisi kiva, että olisi paremmin mahdollisuus mennä päivätöihin lääkäriksi. Ja kirjoittaa syvärit…

   • 3.13.24
    Nimetön said:

    Onneksi töitä ja opiskellakin ehtii myöhemmin! Mutta ymmärrän myös halun saattaa opinnot loppuun. Kovin samoja ajatuksia itselläkin. Onko sulla tavoitteena luopua toisesta työstä?

    • 3.14.24
     lisbet said:

     Töitä ehtii myöhemmin, mutta opinnoissa tulee takalauta vastaan ennen pitkää. Tänä vuonna pitäisi saada se projekti maaliin. Luulen että työelämäni tulee jatkossakin olemaan erilaisten työnkuvien yhdistelyä. Lääketieteen alalla on yleistä, että tehdään pari päivää viikossa toisaalla, päivä kahtaalla ja vielä viikonloppuna privaattipäivystystä päälle. Mitä meteorologin hommiin tulee, minulla ei ole niistä mikään kiire luopua, mutta voipi olla etten ihan eläkeikään asti sääkartan edessä heilu. Oliko riittävän ympäripyöreästi sanottu? 😀