Naisia ja lapsia

Maanantai koitti ja vaikka osa perheestä vielä lomailee, minulle se merkitsi kevätlukukauden ja työvuoden alkua. Siinä missä viidennen lääkisvuoden syyslukukausi koostui useista pienemmistä kokonaisuuksista, nyt keväällä minulla on vain naisten- ja lastentautien kurssit – kaksi isoa kokonaisuutta, jotka päättyvät kahden viikon keskussairaalaharjoitteluun.

”Naisten” kurssin nimi kuuluu kokonaisuudessaan Naistentaudit ja synnytysoppi ja sen lisäksi, että tavoitteena on oppia hoitamaan gynekologisia potilaita terveyskeskustasolla, opitaan seuraamaan raskauden kulkua neuvolassa. Myös synnytysosastolle pääsemme mukaan. Lasten terveys -kurssi sitten ikään kuin jatkaa siitä, mihin naisten kurssi jäi, kun läpi käydään lapsen eri kehitysvaiheita.

Edessä ovat siis paitsi viimeiset isot klinikkakurssit myös ehkä lääkiksen eniten odottamani kurssit. Nämä aihepiirit liippaavat kohtalaisen läheltä omaa kokemuspiiriä, ja on mielenkiintoista päästä katsomaan asioita tiskin toiselta puolelta. Erikoistumishaaveita minulla ei tällä hetkellä ole, mutta yleislääkärikin pääsee tekemään töitä äitien, lapsien ja perheiden kanssa esimerkiksi neuvolassa.

Tässä pari kuvaa toiselta Kätilöopiston keikaltani kesäkuulta 2013. Ylempi kuva on ”before” ja alempi seuraavana aamuna synnytyssalissa otettu. Ponnistelun tulos makaa tuolla peiton alla rinnalla. Onneksi kaikki meni hyvin ja pääsimme kotiutumaan jo samana päivänä.

Synnärivuoroja ja vastasyntyneitä vauvoja, niitä siis odotan eniten. Yritän tietysti säilyttää coolini, mutta näin meidän kesken on tunnustettava, että en ehkä pysty!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu