Naistenpäivän satoa

Ihanaa naistenpäivää! Joku on joskus sanonut, etteivät miehet käytä sanaa ”ihana”, joten sitä suuremmalla syyllä viljelen sitä tässä tekstissä.

Ihana mieheni muisti minua kirjalahjalla: Naisen oma kirja, joka on ”kirja naiselle, joka elää aktiivista elämää ja joka osaa, tietää, tekee, oppii sekä joskus jättää tekemättä monenlaisia asioita ja kuittaa sen naurulla.” Kirjassa opastetaan mm. miten torjutaan kosinta, näytetään hyvältä valokuvissa, ostetaan osakkeita, vaihdetaan rengas, otetaan haltuun esimiesasema ja keitetään sopiva keitto lapsivuoteessa olevalle. Varsin hyödyllinen hakuteos siis.

Naisten päivä, jonka koko nimi kuuluu ”Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päivä”, on saanut viime vuosina ylleen imelää kuorrutetta. Kysehän ei pitäisi olla (venäläistyylisestä?) naisten nostamista jalustalle kukkapuskan ja suklaalevyn kanssa, vaan naisten hyväksymisestä tasa-arvoisiksi kumppaneiksi työssä, perhe-elämässä ja päätöksenteossa.

Nautin paraikaa täällä kotona tasa-arvon eli molempien puolisoiden työssäkäynnin hedelmistä, nimittäin naistenpäiväkahvit juodaan yksin. Tuntuu, että viime viikon aikana olemme nähneet mieheni kanssa kerran päivässä vartin kerrallaan. Kummankin työajat ovat epäsäännölliset ja joskus näitä kapeikkoja tulee ennen kuin taas helpottaa. Seuraavaa yhteistä lomaa odotellessa…

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 8.3.2012
  Marjukka said:

  Tämä vitsi sopii naistenpäivään:

  ”Jos kolme itämaan viisasta miestä olisivat olleet naisia, he olisivat lähteneet ajoissa liikkeelle, tuoneet lapselle käytänöllisiä lahjoja, siivonneet tallin ja keittäneet ruokaa.”

  Hyvää naistenpäivää Sinulle!!

 2. 8.3.2012
  Hanna ★ said:

  Herkullisen näköisiä Macarons leivoksia! Minulla on prinsessakakku jääkaapissa odottamassa ystävää naistenpäivä kahveille, mutta hän joutui perumaan tulonsa, joten joudun ehkä yksin syömään koko kakun 😉