Naistenpäivän satoa

Ihanaa naistenpäivää! Joku on joskus sanonut, etteivät miehet käytä sanaa ”ihana”, joten sitä suuremmalla syyllä viljelen sitä tässä tekstissä.

Ihana mieheni muisti minua kirjalahjalla: Naisen oma kirja, joka on ”kirja naiselle, joka elää aktiivista elämää ja joka osaa, tietää, tekee, oppii sekä joskus jättää tekemättä monenlaisia asioita ja kuittaa sen naurulla.” Kirjassa opastetaan mm. miten torjutaan kosinta, näytetään hyvältä valokuvissa, ostetaan osakkeita, vaihdetaan rengas, otetaan haltuun esimiesasema ja keitetään sopiva keitto lapsivuoteessa olevalle. Varsin hyödyllinen hakuteos siis.

Naisten päivä, jonka koko nimi kuuluu ”Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päivä”, on saanut viime vuosina ylleen imelää kuorrutetta. Kysehän ei pitäisi olla (venäläistyylisestä?) naisten nostamista jalustalle kukkapuskan ja suklaalevyn kanssa, vaan naisten hyväksymisestä tasa-arvoisiksi kumppaneiksi työssä, perhe-elämässä ja päätöksenteossa.

Nautin paraikaa täällä kotona tasa-arvon eli molempien puolisoiden työssäkäynnin hedelmistä, nimittäin naistenpäiväkahvit juodaan yksin. Tuntuu, että viime viikon aikana olemme nähneet mieheni kanssa kerran päivässä vartin kerrallaan. Kummankin työajat ovat epäsäännölliset ja joskus näitä kapeikkoja tulee ennen kuin taas helpottaa. Seuraavaa yhteistä lomaa odotellessa…

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

4 keskustelu

 1. 3.8.12
  Marjukka said:

  Tämä vitsi sopii naistenpäivään:

  ”Jos kolme itämaan viisasta miestä olisivat olleet naisia, he olisivat lähteneet ajoissa liikkeelle, tuoneet lapselle käytänöllisiä lahjoja, siivonneet tallin ja keittäneet ruokaa.”

  Hyvää naistenpäivää Sinulle!!

 2. 3.8.12
  Hanna ★ said:

  Herkullisen näköisiä Macarons leivoksia! Minulla on prinsessakakku jääkaapissa odottamassa ystävää naistenpäivä kahveille, mutta hän joutui perumaan tulonsa, joten joudun ehkä yksin syömään koko kakun 😉