Pinterest ja muita leluja

Olen käyttänyt Pinterestiä muutaman viikon ja ajattelin vinkata siitä täällä bloginkin puolella. Jos ihan rehellisiä ollaan, pidän paljon enemmän Weheartit-palvelusta. Se on jollain lailla nokkelampi ja visuaalisesti miellyttävämpi kuin hieman rujo Pinterest. Painopiste on kuitenkin vahvasti siirtynyt Pinterestin suuntaan, joten sinne minäkin jatkossa kokoan inspiraationi. Lisäksi uskon, että nyt kun palvelun suosio on räjähtänyt käsiin, sitä tullaan vielä kehittämään merkittävästi. Toivottavasti ainakin ulkoasua virtaviivaistetaan.

Onhan minulla myös Fashiolista. Sekin on monella tapaa kätevämpi palvelu kuin Pinterest, mutta tietysti keskittynyt vain muotiin. Twitteriin puolestaan kirjauduin ihan vain sen takia, että sain Pinterest-tilini liitettyä siihen. Tulisikohan sitä käytettyä? Olisi hauska joskus kertoa kuulumisia niin sanotusti tien päältä. Tuntuu vain, että Twitter ei ole missään vaiheessa lyönyt läpi Suomessa, joten sinne kirjoittelu olisi kuin bittiavaruuteen huutamista.

Lukijoiden joukossa Pinterestin käyttäjiä?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

6 keskustelu

 1. 3.8.12
  Lumo said:

  Pinterest-tili on ollut viime kesästä jaolen keräillyt sinne eria aihealueittain kuvia; unelmakodin sisustusta, ruokaa, juomia, muotia, pakkausmuotoilua, inspiraatiota ja yksi kansio on myös työprojektien inpiraatioksi.

  Hetken aikaa kesti Pin It-nappulan asentamisessa työkalupalkkiin, mutta sitä on kätevä käyttää aina kun löytää jotain mielenkiintoista surfaillessaan.

  • 3.8.12
   lisbet said:

   Ja on se vaan kätevä, kun ei tarvitse enää kerätä kuvia tietokoneen kovalevylle!

 2. 3.8.12
  Petriina said:

  Aloin käyttää Pinterestiä, kun remontti tuli ajankohtaiseksi. On kätevää, kun kuvat saa nopeasti eri kansioihin ja tosiaan, koneen muistia säästyy muuhun. Kuvien alkuperän jäljittäminen on tosin välillä tuskallista . Tunnustan toimivani tässä usein kuten muutkin, eli pinnaan vain suoraan nähdessäni kuvan ja alkuperäinen lähde jää monesti sitten selvittämättä ;/

  Kiva blogi sinulla !

  • 3.8.12
   lisbet said:

   Syyllistyn. Mutta en sentään tee sitä, että ottaisin esim. blogiini kuvia sieltä ja ilmoittaisin lähteeksi vain Pinterestin. Tätä näkee aika paljon ja kuvien ottajat ovat syystäkin näreissään.

 3. 3.9.12
  Tickler said:

  Minullakin on ollut jo tovi Pinterestin tili. Mutta muutama päivä sitten kiukustuin ja tuhosin kaikki kuvat sieltä. Syyllistyin myös siihen, että pinnasin paljon kuvia sieltä missä niitä näin (mm. muiden blogeista, vaikka olivat lainattuja). Mutta toisaalta, kaikissa oli osoite, mistä olin pinnannut ne. Jotenkin tuli vaan huono mieli, kun monessa paikassa on nyt oltu pinnauksia vastaan.
  En siirtänyt kuvia omaan blogiini sieltä ja mielestäni parempi kai on tuonne julkisesti pinnailla kuin kopioida kuvia omalle koneelle? Siksi meni hermo ja nyt tyydyn vain ihastelemaan muiden kuvia.

  • 3.10.12
   lisbet said:

   Mulla on mennyt ihan ohi tämä Pinterest-vastaisuus, mutta mielenkiintoista!

   Olen ajatellut asian Creative Commons-henkeen niin, että jos joku tykästyy ottamaani ja blogiin laittamaani kuvaan niin paljon, että haluaa sen liittää vaikkapa Pinterestiin, niin siitä vaan. Sehän on tavallaan mainosta blogilleni, kunhan linkki alkuperäiseen säilyy. Siltä varalta että ei säily, lisään nykyään vesileiman omiin kuviini. Itse asiassa pinnaan itse silloin tällöin omia kuviani, jotta ne lähtisivät kiertämään!