Pinterest ja muita leluja

Olen käyttänyt Pinterestiä muutaman viikon ja ajattelin vinkata siitä täällä bloginkin puolella. Jos ihan rehellisiä ollaan, pidän paljon enemmän Weheartit-palvelusta. Se on jollain lailla nokkelampi ja visuaalisesti miellyttävämpi kuin hieman rujo Pinterest. Painopiste on kuitenkin vahvasti siirtynyt Pinterestin suuntaan, joten sinne minäkin jatkossa kokoan inspiraationi. Lisäksi uskon, että nyt kun palvelun suosio on räjähtänyt käsiin, sitä tullaan vielä kehittämään merkittävästi. Toivottavasti ainakin ulkoasua virtaviivaistetaan.

Onhan minulla myös Fashiolista. Sekin on monella tapaa kätevämpi palvelu kuin Pinterest, mutta tietysti keskittynyt vain muotiin. Twitteriin puolestaan kirjauduin ihan vain sen takia, että sain Pinterest-tilini liitettyä siihen. Tulisikohan sitä käytettyä? Olisi hauska joskus kertoa kuulumisia niin sanotusti tien päältä. Tuntuu vain, että Twitter ei ole missään vaiheessa lyönyt läpi Suomessa, joten sinne kirjoittelu olisi kuin bittiavaruuteen huutamista.

Lukijoiden joukossa Pinterestin käyttäjiä?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 8.3.2012
  Lumo said:

  Pinterest-tili on ollut viime kesästä jaolen keräillyt sinne eria aihealueittain kuvia; unelmakodin sisustusta, ruokaa, juomia, muotia, pakkausmuotoilua, inspiraatiota ja yksi kansio on myös työprojektien inpiraatioksi.

  Hetken aikaa kesti Pin It-nappulan asentamisessa työkalupalkkiin, mutta sitä on kätevä käyttää aina kun löytää jotain mielenkiintoista surfaillessaan.

  • 8.3.2012
   lisbet said:

   Ja on se vaan kätevä, kun ei tarvitse enää kerätä kuvia tietokoneen kovalevylle!

 2. 8.3.2012
  Petriina said:

  Aloin käyttää Pinterestiä, kun remontti tuli ajankohtaiseksi. On kätevää, kun kuvat saa nopeasti eri kansioihin ja tosiaan, koneen muistia säästyy muuhun. Kuvien alkuperän jäljittäminen on tosin välillä tuskallista . Tunnustan toimivani tässä usein kuten muutkin, eli pinnaan vain suoraan nähdessäni kuvan ja alkuperäinen lähde jää monesti sitten selvittämättä ;/

  Kiva blogi sinulla !

  • 8.3.2012
   lisbet said:

   Syyllistyn. Mutta en sentään tee sitä, että ottaisin esim. blogiini kuvia sieltä ja ilmoittaisin lähteeksi vain Pinterestin. Tätä näkee aika paljon ja kuvien ottajat ovat syystäkin näreissään.

 3. 9.3.2012
  Tickler said:

  Minullakin on ollut jo tovi Pinterestin tili. Mutta muutama päivä sitten kiukustuin ja tuhosin kaikki kuvat sieltä. Syyllistyin myös siihen, että pinnasin paljon kuvia sieltä missä niitä näin (mm. muiden blogeista, vaikka olivat lainattuja). Mutta toisaalta, kaikissa oli osoite, mistä olin pinnannut ne. Jotenkin tuli vaan huono mieli, kun monessa paikassa on nyt oltu pinnauksia vastaan.
  En siirtänyt kuvia omaan blogiini sieltä ja mielestäni parempi kai on tuonne julkisesti pinnailla kuin kopioida kuvia omalle koneelle? Siksi meni hermo ja nyt tyydyn vain ihastelemaan muiden kuvia.

  • 10.3.2012
   lisbet said:

   Mulla on mennyt ihan ohi tämä Pinterest-vastaisuus, mutta mielenkiintoista!

   Olen ajatellut asian Creative Commons-henkeen niin, että jos joku tykästyy ottamaani ja blogiin laittamaani kuvaan niin paljon, että haluaa sen liittää vaikkapa Pinterestiin, niin siitä vaan. Sehän on tavallaan mainosta blogilleni, kunhan linkki alkuperäiseen säilyy. Siltä varalta että ei säily, lisään nykyään vesileiman omiin kuviini. Itse asiassa pinnaan itse silloin tällöin omia kuviani, jotta ne lähtisivät kiertämään!