Odottaja auringonkukkapellossa

Huomenta! Täällä takana hieman levottomasti nukuttu yö. Vauva potkiskeli ja vatsa meni ajoittain ihan pinkeäksi. Välillä alaselkääkin jomotti, mutta mitään sen kummempaa ei kuitenkaan tapahtunut. Neuvolassa aina kysellään, onko ollut mitään synnytystä ennakoivia merkkejä, mutta sellaisia ei oikeastaan ole ollut missään raskauksistani. Esikoisen synnytys alkoi lapsiveden menolla 40 raskausviikon täytyttyä, mutta sen jälkeiset supistukset olivat niin heikkoja, että touhua jouduttiin vauhdittamaan oksitosiinilla. Pikkuveli puolestaan köllötteli kaikessa rauhassa 41+6 asti, jolloin synnytys käynnistettiin kalvojen puhkaisulla. Olisiko käynnistys tiedossa raskausdiabeteksen vuoksi tälläkin kertaa, tiedä. Taidan kuitenkin kaiken varalta pakata tänään sairaalakassin.

Olen pitänyt nyt varsin tiukkaa dieettiä viikon verran, ehkä vähän liiankin tiukkaa. Huomenna on diabeteshoitajan tapaaminen ja pelkään saavani noottia, että syön liian vähän. Mielenkiintoisia nämä verensokeriasiat ja niiden merkitys normaalipainoisenkin ruokailussa. Otin kuunneltavaksi Pirjo Saarnian kirjan Tasapainota verensokeria ja laihdu. Saarnia on terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti. Ravinto-ohjausmarkkinoilta löytyy monenlaista touhuajaa, mutta itse luottaisin sellaisiin henkilöihin, joilla on asianmukainen koulutus ja tieteellinen pohja suosituksilleen. Täytyy tutustua Saarnian teeseihin vielä vähän tarkemmin.

Eilen kävimme poikien kanssa kuvaamassa iltapäivän auringossa Seutulan auringonkukkapellolla, joka on yksi Vantaan kaupungin maisemapelloista. Kuivuuden vuoksi varret ovat tänä vuonna aika matalia mutta muuten kukinta on kaunis. Illalla pimeys tuntui tulevan todella varhain ja piti kaivaa esiin pari kynttilää auringonkukkien kumppaniksi. Polttelin kynttilöitä myös aamupalalla. Oi mikä syksy tulossa! Toivottavasti se ei mene ihan sumussa, vaan ehdin nauttia myös vuodenajan kauneudesta.

Mekko on Odd Mollyn mallistoa parin vuoden takaa ja neuletakki Pelle P:n, molemmat PR-lahjoina saatuja. Kumpparit ovat tietysti ihanat Ilset. Hyvää elokuun viimeistä päivää, rakkaat lukijat!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele