Tuunattu pinnasänky – värinä Tikkurilan Valkama K498

Vauvahankinnat alkavat olla hyvällä mallilla ja oma sänky on tietysti ollut yksi tärkeimmistä hankinnoista tulokkaalle. Sitä valitessa vaatimuslistalla oli laskettava ja tarvittaessa irroitettava laita, pohjan korkeuden säätömahdollisuus sekä tietysti tukeva ja kaunis ulkomuoto. Olipa yllättävän hankalaa löytää kriteerit täyttävä kaluste! NordBabyn Lunar osui ehkä lähimmäksi, mutta siinäkin reunan laskumekanismi oli kovaääninen ja painikkeet sijoitettu vaivalloisen alas. Lopulta tulimme siihen tulokseen, että paras malli oli se, joka meillä oli kymmenkunta vuotta sitten poikien ollessa pieniä: Brion Two -pinnasänky. Sänky myytiin pois kuopuksen ollessa parivuotias, eikä sitä enää valmisteta – itse asiassa Brio on kokonaan vetäytynyt lastentarvikemarkkinoilta.

Alkoi armoton käytetyn sängyn metsästys. Lopulta kiva yksilö löytyikin Torista kohtuulliseen hintaan. Maalipinnan kolhut olivat vähäisiä, mutta mies halusi ehdottomasti maalata sängyn ja minulle jäi tehtäväksi värin valinta. Ajattelin, että vaihteeksi olisi kiva olla jotain muutakin kuin valkoista; murrettu vihreä, sininen tai ehkä beige? Tärkeää oli, että sävy sointuisi makuuhuoneen tummien seinien harmaaseen (Tikkurilan Mantteli M499). Lopulta väriksi valikoitui Tikkurilan kartalta Valkama K498, joka on kaunis siniharmaa. Ja ei, väristä ei voi edelleenkään päätellä vauvan sukupuolta, vaikka rautakaupan myyjä niin epäili.

Sänkyyn haluttiin mattapinta, joten maali on Tikkurilan täyshimmeä kalustemaali Helmi 10. Mies näki ison vaivan viimeistellyn lopputuloksen eteen. Vanha maali hiottiin pois, kolhut paklattiin ja sänky ruiskumaalattiin kompressorin avulla. Maali levitettiin neljänä ohuena kerroksena ja välissä kuivunutta maalipintaa hiottiin. Lopputulos on minusta kertakaikkiaan kaunis. Helat ovat tietysti edelleen valkoiset, mutta se ei haittaa.

Kuviin on pedattu Ikean Trolldom -pussilakanasetti. Tyyny on tietysti vain kuvausrekvisiittaa, ei tyynyä vauvalle! Odottamassa on luonnonvalkoinen reunapehmuste, jonka saimme sänkykauppojen kylkiäisinä.

Sängyn täydellinen maalipinta odottaa jo malttamattomana pienten hampaiden purujälkiä. Peti on sijoitettu ikkunan eteen, mutta käytännössä se varmaankin siirtyy parivuoteen viereen, kun aika koittaa. Toivotaan hyviä yöunia koko perheelle…

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

1 keskustelu