Minäkö mustavalkoinen?

IMG_9986

Suosittu värihaaste on saavuttanut minutkin, siitä kiittäminen on Vastarintama-blogia: ”Yksi väri. Yksi päivä. Haasteen tarkoituksena on löytää kodista 5 väriä ja esitellä ne eri päivinä ja haastaa jokaisena päivänä joku mukaan.” Alun perin haaste on lähtöisin Syhinä-blogista.

Gulp. Viisi väriä? Ovathan musta, valkoinen, harmaa ja beige värejä? Niinpä, en todellakaan ole mikään väri-iloittelija. Toisaalta en koe, että meillä olisi tylsän väritöntä. Normaalitilanteessa lelut, tuolinkarmeille unohtuneet vaatteet ja keittiön tasoja kansoittavat tavarat tuovat kotiin hyvinkin kirjavan lisän kotimme.

Jos oikein pinnistelen, löydän kyllä muutaman värin myös kotimme siitä versiosta, joka on tuttu stailatuista blogikuvista. Tämän postauksen aiheeksi valitsin vihreän. Vihreä vierailee meillä tuon tuostakin erilaisten leikkokukkien, yrttien ja (lyhytikäisten) huonekasvien muodossa. Aina ei tarvitse lähteä kauppaan vihreän perässä, vaan usein nappaan mukaani pienen palan luontoa ulkona liikkuessani. Ihmeellistä, miten se herättää sisustuksen eloon! Suosittelen kyseistä kikkaa myös kaikille bloggaajille. Kurkatkaapa vaikka tätä tai tätä postausta – tunnelma olisi aika erilainen ilman vihreitä oksia.

Blogikuvista on tuttu myös olohuoneen sohvilla ajelehtiva vihreäkuvioinen huopa. Se on syntynyt äitini ja mieheni yhteistyönä. Äidin osuus oli viltin kutominen villaloimeen kangaspuissa. Mieheni puolestaan teki jokin aika sitten viltistä huovan, kun päätti pestä sen pesukoneessa.

IMG_9984IMG_9988

Vihreää on käytetty myös lastenhuoneessa, jossa sitä löytyy päiväpeitosta, matosta sekä hitusen myös seinällä olevasta maailmankartasta. Yksi väri siis selätetty, neljä edessä! Palaan niihin lähiviikkojen aikana, vaikka jatkossa joudun varmasti turvautumaan myös suojaväreihini.

Laitan vahingon kiertämään ja kiusaan tällä haasteella mustavalkoisesta vinkkelistä maailmaa tarkastelevaa Homevialaura-blogia.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

9 kommentti(a)

 1. 10.18.14

  Täällä toinen hillittyjen värien ystävä niin vaatteissa kuin sisustuksessakin (meillä luonnonvalkoista…). Työskentelin aikoinaan pitkään vaate-alalla, jossa sai päivittäin värikkyydestä tarpeekseen. Musta, harmaa, valkoinen ja muut vastaavat ovat todistetusti myös värejä! Ja hyviä sellaisia :).

 2. 10.19.14

  Nyt kyllä tempun teit, kiusaaminen on juuri oikea verbi. 😉 Apua! Meillä on kirjaimellisesti, siis KIRJAIMELLISESTI, yksi ja vain yksi värikäs asia kotona, Missonin tyyny. Heh, ehkä siitä saa löydettyä viisi väriä, kun oikein etsii. Kun haasteessa kaiketi puhutaan väriväreistä? Muutenhan meillä ei ole ollenkaan täysin mustavalkoista. On katsos harmaata, konjakinruskeaa, suklaanruskeaa, beigeä, hiekkaa, taupea, vähän hopeaa ja messinkiäkin, you name it! Kiitos haasteesta, katsotaan osaanko toteuttaa tavallani. 🙂 Teille muuten harkitut väriläiskät sopivat tosi hyvin!

  • 10.25.14
   lisbet e. said:

   Minäkin syynäsin tuota haastetta ja tulin siihen tulokseen, ettei siinä varsinaisesti käsketä rajoittumaan sateenkaaren väreihin, vaan kaikki kelpaa. Eli ihan omalla tavalla vain, niin minäkin aion tehdä. Enkä suinkaan pidä sinua oikeasti mustavalkoisena:D

 3. 10.21.14
  äiti3lle said:

  Muistaisitko, mistä hieno maailmankartta on hankittu?
  Tykkään kovasti blogistasi – visuaalisesti todella onnistunut! Mukavaa viikkoa ja tsemppiä pienimmälle päiväkotiuralla!

 4. 10.22.14
  Leena said:

  Hei ! Minuakin kiinnostaisi , mistä tuo kartta on ? Olen etsinyt vastaavaa, mutta en ole löytänyt vielä meille sopivaa.

 5. 10.23.14
  Sophie said:

  Minua kiinnostaa tuo vihreä viltti – mistä sen ohje on? Ja lammaspeiton olen bongannut blogistasi useasti. Mistä se on? Alkaa ilmeisesti vihreäkausi hiipiä esiin pitkään jatkuneen turkoosivillityksen jälkeen. 🙂

  • 10.25.14
   lisbet e. said:

   Nyt en osaa valitettavasti vastata suoralta kädeltä kumpaankaan kysymykseen. Pitää kysyä äidiltäni, mistä viltin ohje on. Se on siis kudottu kangaspuissa. Lammaspeite on puolestaan mieheni kotoa – näitä oli joskus Amforalla myynnissä, mutten tiedä valmistajaa. Selvitän!