Porkkalan puolukat

IMG_9010

Sain tänään hienon ajatuksen viedä juniorit pienelle syysretkelle lähiseudun puolukkametsään. Pakkasin pojat autoon mutta pääsin tuskin ensimmäiseen risteykseen, kun takapenkillä kävi jo uninen tuhina. Hiljaisesta hetkestä lumoutuneena lähdin ajamaan kehätietä länteen. Tuhina takapenkillä jatkui, joten jatkoin kehätien päästä Kirkkonummen suuntaan. Kun näin kyltin Porkkalanniemi – Porkkala Udd, tuumasin että siinäpä paikka, joka on vielä näkemättä. Ajoin niin pitkälle kuin julkista tietä Porkkalassa riitti. Niemellä on kauniita maisemia, kahviloita ja maaseutupuoti, joten täytyy palata joskus ajan kanssa. Perillä kävimme jaloittelemassa myös metsäreissullamme, mutta Porkkalan puolukat olivat sen verran niukat, että saalista jouduttiin ryydittämään lähikaupan antimilla.

IMG_9007 IMG_8974

Puolukoista syntyi piiras, jossa makea kinuski taittaa puolukoiden happamuutta. Pohja on digestive-pohja, jota ei tarvitse edes paistaa:

200 g digestivekeksejä murskattuna
75 g voita

Sekoita massaksi ja painele tiukasti vuokaan. Leivinpaperi vuoan pohjalla estää taikinan tarttumisen vuokaan. Nosta jääkaappiin (tai hetkeksi pakastimeen) jäähtymään samalla, kun valmistat täytteen.

Täytteeksi puolukoita ja kinuski:

3 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Keitä seosta miedolla lämmöllä sekoittaen 10-15 minuuttia. Älä keitä toffeeksi asti, riittää että seos sakenee. Kaada kinuski puolukoiden päälle ja nosta piirakka jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Tänään alkoi muuten meidän perheessä pieni syysloma – ensimmäinen yhteinen lomamme sitten viime joulun, jee! Arvaatte varmaan, että ohjelmassa on mm. autotallin rakentamista mutta onneksi jotain muutakin, siitä lisää myöhemmin.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

6 keskustelu

 1. 9.14.14
  Minna said:

  Hyvää pirteää sunnuntaiaamua!
  Todella herkullisen näköinen piirakka, pitänee tänään kokeilla. Mutta nyt eväät kassiin ja ämpärit mukaan ja nenä kohti puolukkametsää.
  T. Minna

 2. 9.14.14
  littleB said:

  Tätä on kyllä pakko kokeilla gluteenittomana versiona, näyttää ihan superherkulle! Slurps!
  Sulle olisi haaste: http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi/2014/09/10-kuvaa-kesaan-haaste-ja-arvonta.html

  • 9.22.14
   lisbet e. said:

   Kiitos haasteesta! Yritän saada toteutuslistalle. Ehkä Instagramin puolella?

 3. 9.14.14

  Ihanat, ihanat kuvat! Piirakkakin näyttää herkulliselta ja helpolta, kiva kun noinkin vähillä aineksilla saa hyvää aikaiseksi : ) Tiedän hyvin tuon ikuisen rakentamisen, sitä on meilläkin nyt viimeiset kuusi vuotta tehty…jotenkin siihen on kai jo tottunut, että aina on jossain joku nurkka kesken.

  Aurinkoista syyslomaa : )

  • 9.22.14
   lisbet e. said:

   Mä niin toivon, että jossain vaiheessa tulisi oikein valmista valmista, mutta omakotitalossa se on kai haave vain. Täytyy totutella ajatukseen, että kyse on elämäntavasta.