Sadekelin kamppeet ja kokemuksia Stutterheimin sadetakista

sisältää *tähdellä merkittyjä mainoslinkkejä

Silläkin uhalla, että blogi alkaa muistuttaa sääpäiväkirjaa, on kommentoitava päivän ilmoja: kamala tuuli! Tylsää, harmaata, koleaa, ei ole talvi eikä kevät. Jonkun mielestä sää on pukeutumiskysymys, mutta on se vähän muutakin. Ei ole huvittanut lähteä pitelemään vaunuja pystyssä tuonne puuskatuuleen. Onneksi vauva intoutui nukkumaan pitemmät päiväunet terassin suojissa. Joskus näinkin.

Mutta mennäänpä siihen pukeutumiskysymykseen. Kylmenemistä ei täällä etelärannikolla ole näköpiirissä, joten kostean kelin varusteille on käyttöä. Hankin muutama vuosi sitten tämän Stutterheimin Mosebacke-sadetakin, tästä voit lukea alkuperäisen postaukseni aiheesta. Takki on päässyt käyttöön aina silloin tällöin, mutta huomaan kyllä, etten tule sitä kovin herkästi pistäneeksi ylleni. Jos tarvitsee ulkoilla kevyessä ripsuttelussa, kuorivaatteet ajavat asian paremmin. Vain todellisessa kaatosateessa tai kun tiedän joutuvani seisomaan sadepilven alla pitempään, pistän ylleni sadetakin. Toisaalta takki on itsessään sen verran sievä, että välillä sitä on saattanut käyttää kylillä, vaikkei varsinaisesti olisi satanutkaan.

PVC-pinnoitettu materiaali on paksua ja sen vuoksi myös melko painavaa ja jäykkää. Sporttisempaan, jokapäiväiseen tarpeeseen päädyn suosittelemaan kevyemmästä materiaalista tehtyä sadetakkia (myös Stutterheimilla on valikoimissaan sellainen). Vaikka takki on reilusti a-linjainen, hihat ovat sen verran kapeat, ettei alle voi pukea paksuja kerroksia. Sen vuoksi Mosebacke on kenties parhaimmillaan citykäytössä.

Takissa on vielä yksi ominaisuus, jota voisi kutsua suunnitteluvirheeksi, nimittäin taskut. Jos takkia käyttää kuten sitä on tarkoitettu, eli sadesäässä, vesi valuu materiaalia pitkin sisälle taskuun ja kastelee sen sisällön. Taskut olisivat ehdottomasti vaatineet jonkinlaiset läpät!

Blogissani vähän väliä vilahtavat *Ilse Jacobsenin kumisaappaat ovat sen sijaan vaatekappale, jota voin varauksetta suositella. Minulla oli aiemmin näistä valkoiset versiot – ihanat mutta vähän turhan herkät käytössä. Nämä mustat ovat kestäneet mainiosti viiden ahkeran käyttövuoden ajan. Tein niille hiljattain kausihuollon: irrotin nauhat ja pesin ne pesukoneessa ja käsittelin saappaiden pinnan *Nokian jalkineiden kuminhoitoaineella. Superhelppo käsittely palautti saappaiden alkuperäisen värin ja kiillon ja oli parhaiten käytetty kuusi euroa vähään aikaan. Hoitoaine on väritöntä, joten sitä voi käyttää kaikkien kumisaappaiden käsittelyyn.

(Sadesäähän istuu myös tuo By Malene Birgerin kirjekuorilaukku, käytännössä muovia sekin.)

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele