Stutterheimin sadetakki

Stutterheimin Mosebacke -sadetakki värissä Khaki Green

Kunnon sadetakki on ollut ostoslistalla jo kauan – en ole omistanut sellaista aikuisiällä ollenkaan. Kuorivaatteilla ja Gore Texillä pääsee pitkälle, mutta aina välillä tulee tilanteita, joissa tarvitaan täyttä vedenkestävyyttä. Tämän tietävät kaikki joskus kaatosateessa futiskentän reunalla kannustaneet. Kaunis sadetakki on myös citykelpoinen asu kostealla säällä.

Olin ihastellut Stutterheimin malleja, mutta hinnat olivat tuntuneet tyyriiltä noin niinkuin sadetakiksi. Loppukesästä huomasin, että suosikkimallini ja -värini olivat kuitenkin alennuksessa ja jäljellä oli vieläpä omaa kokoani. Oli aika toimia – tämä on siis naisten Mosabacke-malli nyt jo loppuunmyydyssä värissä Khaki Green.

En voi olla ajattelematta, että Stutterheimilla, joka mainostaa itseään tunnuslauseella Swedish melancholy at its driest, on hieman hipsterilisää hinnoissa, mutta tuote on kieltämättä laadukkaan oloinen. Materiaali on paksua, painavaa ja kauniisti mattapintaista PVC:tä. Vuoria ei ole, mutta sisäpuolella on miellyttävä puuvillapinta. Napit ja taskujen helat ovat tiukkaa terästä. Parasta on kuitenkin värivalikoima, josta löytyy toinen toistaan herkullisempia ja trendikkäämpiä värejä. Olisin mielelläni nähnyt, että jokin kotimainen valmistaja, esimerkiksi Rukka, olisi ehtinyt hiomaan tämän tutun vaatekappaleen maailmanvalloituskuntoon, mutta näköjään ruotsalaiset ehtivät taas ensin.

Stutterheimin Mosabacke sadetakki

Viimeiset kaksi viikkoa ovat vierähtäneet terveyskeskusharjoittelussa, töissä ja juniorifutisjoukkueen asioita hoidellessa. Tuntuu, että samaan aikaan syksyn ja ruskan kauneimmat hetket ovat päässeet livahtamaan ohi. Miksi nämä ihanimmat vuodenajat – kevät ja syksy – ovatkin niin ohimeneviä välähdyksiä, kun taas talvi tuntuu kestävän ikuisesti?

Olisin mielelläni nähnyt, että jokin kotimainen valmistaja olisi ehtinyt hiomaan tämän tutun vaatekappaleen maailmanvalloituskuntoon, mutta näköjään ruotsalaiset ehtivät taas ensin.

Stutterheim Mosabacke sadetakki

Sitten ihan toiseen aiheeseen: yllätin itsenikin ja päätin perustaa blogille uutiskirjeen. Siis sellainen sähköpostilätyskän, joita harrastettiin internetin alkuaikoina. Kourallinen seuraajia on jo löytänyt kirjautumismahdollisuuden tuolta blogin alareunasta, mutta vinkkaan siitä nyt teille kaikille. Ensimmäinen kirje lähtee matkaan ensi viikon alussa, eli jos haluatte nähdä, mitä se pitää sisällään, kannattaa jättää sähköpostiosoite nyt. Postituslistalta voi tietenkin kirjautua pois minkä tahansa kirjeen yhteydessä, no hard feelings!

Syy sille, miksi halusin listan perustaa, on syvä epäuskoni sosiaalisen median kanaviin. Algoritmit, hakkeroinnit ja omituiset haippiringit sisällön nostattamiseksi ottavat sanalla sanoen päähän. Ainoa alusta, jonka omistan itse, on tämä blogi ja sen sähköpostilista, vaikka sillä olisikin vain 15 kirjautunutta lukijaa. Spämmiä ei silti ole luvassa, vaan näin aluksi suunnittelen laittavani noin kerran kuussa inspiraatiokirjeen vuodenaikaan, kivoihin vinkkeihin ja behind-the-scenes-aiheisiin liittyen. Pyrin siihen, että uutiskirjeen kuvat ja tekstit ovat tuoretta materiaalia, eivät blogista kierrätettyä sisältöä.

Nyt tuolla ulkona onkin jo todelliset sadetakkisäät. Hyvää viikonloppua ystävät!

keskustele

3 keskustelu

 1. 10.9.20
  Ulla Palmroos said:

  Kiitos ihanasta blogista! Postauksiasi on aina kiva lukea.
  Mukavaa syksyn jatkoa!
  Ulla

  • 10.10.20
   lisbet said:

   Kiitos Ulla kommentista, ihana kuulla! Mukavaa syksyn jatkoa sinnekin.